Moda

Koja je točno svrha kaputa bez rukava pokazala je nasmijana prolaznica u chic stylingu

  • Kaputi i jakne bez rukava samo zvuče kao neobični komadi, dok u stvarnosti zaslužuju status neopjevanih heroja prijelazne garderobe
  • Ne samo da izgledaju sjajno, već su i idealna opcija za dane u kojima uživamo u toplini sunčevih zraka, ali se ne bunimo protiv dodatnog sloja odjeće čim malo jače zapuše vjetar, sunce zađe ili se skrije iza oblaka
  • Stilizirati ih možemo s gotovo svime, haljinama, suknjama i dolčevitama, ali i jednostavnim majicama i trapericama, kao što je to učinila brineta sa zagrebačke špice koja je privukla našu pažnju

Da nam je netko rekao da je kaput bez rukava komad u koji vrijedi uložiti, vjerojatno bismo na prvu, nepromišljeno, uzvratili pitanjem o njegovoj svrsi. No nakon pomnije analize i izvrsnog argumenta u vidu fotografije jedne prolaznice, i sami smo došli do zaključka da nam ovaj komad svima apsolutno nezasluženo prolazi ispod radara.  

Kaputi i jakne bez rukava samo zvuče kao neobični komadi, dok u stvarnosti zaslužuju status neopjevanih heroja prijelazne garderobe. Ne samo da izgledaju sjajno, već su i idealna opcija da se premosti onaj pomalo dosadnjikavi modni jaz između proljetnih i ljetnih dana, kada uživamo u toplini sunčevih zraka, ali se ne bunimo protiv dodatnog sloja odjeće čim malo jače zapuše vjetar, sunce zađe ili se skrije iza oblaka. 

A osim što su praktičniji nego što se na prvi pogled čini, također su komadi koji će, baš poput sakoa ili chunky kardigana, u trenu i najjednostavniji styling učiniti fantastičnim i u modnu priču koju pričamo unijeti puno stila i nenadmašnu dozu chica. Stilizirati ih možemo s gotovo svime, haljinama, suknjama i dolčevitama, ali i jednostavnim majicama i trapericama, kao što je to učinila brineta sa zagrebačke špice koja je privukla našu pažnju.

 | Autor: Pixsell/Neva Žganec Pixsell/Neva Žganec

Tamne skinny traperice, crvena majica i kožne crne tenisice s velikim cvijetom izrađenim od kristalića jednostavna su kombinacija kao stvorena za slobodno vrijeme koja je uz dodatak crno bijelog kaputa bez rukava u trenu uspjela postati jedna veoma zanimljiva modna priča s puno karaktera. 

Nasmijana mlada dama odabrala je divan model od tvida grčkog brenda Access Fashion, s debelim kožnim remenom u struku koji je sjajno naglasio njezinu ženstvenu siluetu, preko ramena je prebacila malenu crnu kožnu torbicu, a oči je od sunca zaštitila chic okruglim crnim sunčanim naočalama. Ono što je ovu modnu igru samo dodatno podiglo na višu razinu je statement broš - veliki cvijet od crvenog satena kao najbolji mogući dodatak cijeloj kombinaciji.

U ovakve smo modne dodatke zaljubljeni još otkako je Carrie u filmu 'Seks i grad' ulicama New Yorka prošetala u bijelo zlatnoj haljinici dizajnera Eugenea Alexandera s predimenzioniranim cvijetom, a ova nas je divna kombinacija uvjerila da i veliki cvjetni broševi i kaputi bez rukava zaslužuju biti na samom vrhu naše shopping liste. 

Photo: Pixsell/Neva Žganec

Komentari 0