Moda

Kako se odjenuti za ured, a da to ne izgleda, hm, tako uredski? Donosimo 7 outfita

Radimo li u nekoj korporaciji ili bilo kojem drugom uredskom okruženju koje zahtijeva formalnije odijevanje znamo da nema puno uzbuđenja glede odjeće za posao. Stvar može biti prava gnjavaža, od iz dana u dan preslične odjeće do neudobnosti, a zanimljivih komada ni za lijek. Odijela koja ne pristaju, materijali koji žuljaju, odjeća u kojoj je prevruće i te vražje najlonke koje se, ako i nema ništa gore što bismo o njima rekli, i prečesto poderu.

kako nositi crne hlače Možda vas zanima 6 chic, a jednostavnih načina na koje možemo nositi omiljene crne hlače Rubrika Moda Moda

No, stvarno ne mora biti tako. Čak je i korporativna estetika dobila na maštovitosti, tim više što strogu poslovnu odjeću, točnije vlastitu verziju iste sve više poznatih brendova prezentira na modnim pistama: pencil suknje, prsluci, velike torbe koje služe kao aktovke, sakoi krojeni po mjeri. Zahvaljujući Pradi, Saint Laurentu, Victoriji Beckham... odjeća i modni dodaci koje smo prije povezivali s poslovnim okruženjem sad se pretvaraju u trend. Pojavile su se kravate, prugice, Oxford košulje na kopčanje i salonke s malom petom također su u điru.

Također, malo je i olabavila ona stroga formalnost u uredima. Možeš se provići i u trapericama, ako im pridružiš lijepe cipele, sako ili bluzu. Odabrali smo 7 lookova koji su totalno chic prema uredskim mjerilima i koje bi ujedno odobrio i HR. Nadamo se.

1. Odijelo je odijelo, čak i bez rukava

Ljetna verzija poslovnog odijela koju itekako pozdravljamo. Prsluci su totalno in, a gole ruke možda neće proći u banci, ali u većini ureda hoće.

 | Autor: Instagram@elizagracehuber Instagram@elizagracehuber Foto: Instagram @elizagracehuber

2. Jaknica koja rješava sve

Uz jaknicu od tvida, omiljeni komad Francuskinja, sve izgleda elegantnije i dotjeranije. Ako lijepoj jakni u stilu Chanela pridružiš i neke cipele s malo višom potpeticom, možeš odjenuti slobodno i traperice. Dovoljno si skockana.

 | Autor: Instagram@gosiaboy Instagram@gosiaboy Foto: Instagram@gosiaboy

3. Mucasti twinset + statement detalji

Twinsetovi su vrlo popularni, pletenina je kao stvorena za jesen i zimu... Ako misliš da je ovakva boja previše, odjeni neku iz palete neutralnih. Statement komade poput ovog broša u obliku cvijeta i torbice-srca nitko ti ne može zamjeriti.

 | Autor: Instagram@fannyekstrand Instagram@fannyekstrand Foto: Instagram@fannyekstrand

4. Kožni kaput za cool dojam

Kožni kaputi i baloneri ove su jeseni na vrhu ljestvice najpoželjnijih komada, a otmjeniji su od kožne jakne. Prebaciš li dugi kožnjak čak i preko najklasičnije suknje ili haljine, stvorit ćeš coolerski outfit.

 | Autor: Instagram@elizagracehuber Instagram@elizagracehuber Foto: Instagram @elizagracehuber

5. Strogoću razbij traper košuljom

Klasične štofaste hlače s ušicima, arhaični predstavnik nekadašnjeg pojma formalnih hlača, možda i donji dio nekog klasičnog odijela. Dodaš mu traper košulju i - bam! Više ništa nije isto.

 | Autor: Instagram@olympiamarie Instagram@olympiamarie Foto: Instagram@olympiamarie

6. Košulja s mašnom i neočekivani ostatak outfita

Nema klasičnije košulje do one bijele ni elegantnije od one s velikom mašnom na vezanje. Možeš računati na to da će svi biti kao zasljepljeni ovim paradnim komadom i da neće primijetiti nimalno formalnu suknju ispod, poluprozirnu... Dobro, ova ja malo previše.

 | Autor: Instagram@fannyekstrand Instagram@fannyekstrand Foto: Instagram@fannyekstrand

7. Haljina upadljive boje

Sivo, crno, bijelo, sivo, crno, bijelo... Tko ne bi poludio iz dana u dan tako? Mislim da su svi zaslužili da ih s vremena na vrijeme šokiraš kakvom žarkom bojom. Kroj haljine je, dakako, 'pristojan', ali boja govori za sebe.

 | Autor: Instagram@lucywilliams02 Instagram@lucywilliams02

Photo: Instagram@elizagracehuber

Komentari 0