Moda
1/7

Kako odabrati idealan zaručnički prsten?

Jedan od najtežih trenutaka u životu svakog muškarca je odabir zaručničkog prstenja kao i sama prosidba. Mnogo živaca i nervoze bude potrošeno dok ona ne kaže napokon „Da“. Kako odabrati idealan zaručnički prsten, savjetuje zlatarnice Prahir.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies Običaj darivanja zaručničkog prstenja postoji stoljećima, ali romantika trenutka darivanja iznad je trendova i povijesnih mijena. Zaručnički prsten ima posebnu simboliku, to je nezaboravan i vrlo intiman dar koji je dragocjen za dvoje zaljubljenih.

„Ideja zaručivanja seže još s početka 13. stoljeća, dok običaj razmjene zaručničkog prstenja dolazi iz 15. stoljeća kada je rimski osvajač Maximillian I. dao Mariji od Burgundije kao zaručnički poklon - dijamantni prsten. Još su stari Rimljani vjerovali da u četvrtom prstu lijeve ruke postoji „ljubavna vena“ koja vodi do srca. Stoga u većini zemalja zaručnica nosi taj nakit od plemenitog metala upravo na lijevoj ruci“, objašnjavaju iz zlatarnice Prahir.

Svaki muškarac pomno bira trenutak kad će svojoj zaručnici dati prsten i postaviti sudbonosno pitanje. Kako bi ovaj najromantičniji trenutak bio nezaboravan nije potrebno mnogo. Pravi trenutak može biti tijekom šetnje prirodom ili tijekom romantične večere, no taj trenutak ostat će svakoj mladoj dami nezaboravan zbog male blistave čarobne kutijice zlatnog sadržaja! Simbolika zlata prisutna je stoljećima i stoga ne čudi aktualnost ovog plemenitog metala i u najnovijim kolekcijama. Osim vjenčanog prstenja, ove sezone Prahir predstavlja i kolekciju zaručničkog nakita.

"Nježan, blistav, profinjen i ženstven zaručnički prsten pristaje svakoj zaljubljenoj dami, a briljanti upotpunjuju i bijelo zlato, ali i ono klasične boje zlata. I tako je već stoljećima. Naravno, kod odabira su uvijek prisutne nedoumice, ali zato posebnu pažnju poklanjaju upravo ritualu darivanja i svojim savjetima rado pomažu pri odabiru ovog najromantičnijeg nakita kojeg u tajnosti izabire budući mladoženja“, naglašava zlatarnica Prahir.

 | Autor: Nova sezona je započeta s predstavljanjem novih suvremenih oblika i forma nakita. Kolekcija je oplemenjena detaljima poput cirkona ili briljanata, bijelo zlato je dominantno, a na nekim komadima upotpunjeno je decentnim detaljima od žutog i crvenog zlata. Prahir stručnjaci su se posebno poigrali efektima mat – sjajno i stvorili luksuznu minimalističku kolekciju za mlade koji svoj urbani stil odijevanja žele upotpuniti vrhunskim suvremenim nakitom koji će odlično pristajati uz odjevne predmete od jeansa i kože, ali i najelegantnije modne kombinacije.

Česte muke muškarcima zadaje odabir prstena iz pojedinih kolekcija. Na prvu pripadnicima jačeg spola svi modeli prstenja izgledaju jednaki. No, buduće mlade uočavaju svaku razliku i točno znaju koji prsten odgovara njenom karakteru i stilu. Zlatarnica Prahir zna kako da taj odabir bude što lakši i uspješniji. Donosimo nekoliko savjeta za muškarce kako prepoznati što vaša draga želi:

  • Promatrajte kada sa zanosom gleda neki drugi nakit.
  • Pribilježite si koje reklame i fotografije nakita je uočila
  • Promotrite kakav nakit nosi, da li prednost daje jednostavnom dizajnu ili unikatnim komadima.
  • Promotrite kojoj kovini daje prednost – bijelo zlato, žuto zlato ili platina.
  • Prošetajte s njom do zlatarnice i pazite na njezinu reakciju.
  • Iznenadite ju dijamantnim nakitom koji će prijeći njezina očekivanja.
  • Zadnje ali vrlo bitno: pronađite pravu zlatarnicu koja će ispuniti vaša očekivanja

 | Autor: Zlatarnica Prahir nalazi se u Velikoj Gorici, u Zagrebačkoj 57, gdje će ljubazno osoblje odgovoriti na sve upite budućih mladenaca i pomoći pri odabiru savršenog vjenčanog nakita, a informacije o kolekcijama dostupne su i na službenoj internet stranici i službenoj Facebook stranici.

U galeriji detaljnije pogledajte zaručničko prstenje iz nove kolekcije zlatarnice Prahir...

Više o tome kako organizirati vjenčanje sa stilom pročitajte ovdje...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0