Moda

Kako da vam omiljene traperice traju što dulje

Znate onaj jedan omiljeni par traperica koje nosite uvijek, a kako da ih što dulje nosite... Pročitajte u nastavku

Pranje

Najbolje je da ga perete na temperaturi od 40 ili (maksimalno!) 60 stupnjeva. Jeans uvijek perite odvojenood ostalog rublja da ne bi pustio (ili promijenio) boju. Nemojte koristiti varikinuniti druga sredstva za izbjeljivanje rublja. Kada perete poderani traper, smanjite broj okretaja prilikom centrifugiranja.

Sušenje

Najbolje je da se suši prirodno. Ukoliko morate koristiti sušilicu za rublje, podesite je na najnižu temperaturu. Sušite ga okrenutog na naličje. Traperice pričvrstite na štrik za pojas da sačuvajuoblik. Izbjegavajte sušiti ih izravno na suncu da ne bi izblijedjele.

 | Autor: arhiva arhiva

JESTE LI ZNALI?

Ako vam se čini da su se traperice prilikom pranja jako 'skupile' u predjelu struka, pokušajte ih malo razvući dok su još mokre. Kada perete nove tamne ili indigo traperice, one uvijek puste malo boje. Iskoristite priliku da 'osvježite' boju na starijem jeansu tako što ćete ubaciti starije traperice u istu perilicu. Ako su vam traperice preširoke, ne pokušavajte ih sami suziti. Umjesto toga, prvo ih operite (nove traperice se uvijek malo skupe prilikom pranja), a zatim ih odnesite kod krojačice da vam ih suzi po mjeri.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0