Moda

Jesi li čula za 'sendvič' metodu odijevanja? Uz ovaj styling trik u trenu ćeš imati posložen outfit!

  • Svi volimo naučiti novi modni trik koji će nam pomoći kod odijevanja
  • Posljednji u nizu od modnih trikova koje trendseterice obožavaju je „sendvič metoda“ odijevanja
  • Ova metoda predlaže da „složiš“ svoju modnu kombinaciju na jednak način kao što bi napravila sendvič!

Na društvenim mrežama svakog dana gledamo nove modne trendove, vraćanje starih, inspiriramo se outfitima modnih influencerica, ali učimo i nove modne trikove. U viralnom videu, influencerica Lydia Tomlinson, pokazala je spretnu metodu kojom si možeš olakšati svakodnevno biranje outfita!

“Ako pogledate sendvič, ima kruh na vrhu i dnu i nešto različito od dodataka u sredini”, započela je Lydia kod objašnjavanja “sendvič metode”. “To stvara efekt ravnoteže, a isto se pravilo može prenijeti i u tvoje outfite”, pojasnila je Lydia. Ovaj način odijevanje zapravo znači balansiranje jednog odjevnog komada u gornjem dijelu tvojeg outfita s jednim u donjem dijelu te s nečim suprotnim u sredini.

Ovaj efekt možeš postići s bojom, različitim tkaninama ili formom odjeće. “Stvar je u tome da boju obuće uskladiš s gornjim dijelom outfita, bojom košulje ili majice kako bi stvorila ravnotežu. Drugi način za postizanje ovog efekta je uz pomoć kaputa i jakni”, kaže Lydia u videu.

U nastavku pronađi četiri street style primjera “sendvič metode” odijevanja!

Primjer 1   

Kruh: džemper boje devine dlake i kaubojske čizme
Punjenje: prozračna bluza i bijele traperice

“Sendvič metoda” odijevanja ovdje je iskorištena na dva načina: bojom i materijalima. Uz džemper tamnije boje prebačen preko ramena, oštar izgled kaubojskih čizama manje je došao do izražaja, a debelo pletivo i kožne čizme odlična su suprotnost laganom materijalu bluze.

Primjer 2   

Kruh: prozirna bluza i jednostavne sandale
Punjenje: traperice opuštenog kroja

Traper, čak i u svjetlijoj boji, ponekad može izgledati teško. No, uz lagani top i minimalističke sandale, široke traperice opuštenog, ravnog kroja izgledaju mekše, a cijeli outfit ima poseban, ljetni izgled.

Primjer 3  

Kruh: košulja s puf rukavima i hlače širokih nogavica
Punjenje: remen oko struka

Ovdje je “sendvič” pravilo savršeno iskorišteno u smislu proporcija odjevnih predmeta. Voluminozni top i hlače širokih nogavica odlično su uravnoteženi širim remenom oko struka. Još jedan detalj koji je dodatno naglasio uspješnost metode je i izbor boja. Remen je crne boje, dok su top i hlače svijetlih nijansi zbog čega struk izgleda još tanje!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @ijeomakola

Primjer 4   

Kruh: bež torbica i sandale
Punjenje: haljina u duginim bojama

Ovdje je “sendvič metoda” također ostvarena uz pomoć boja, no na nešto drugačiji način. Raznobojna haljina stavljena je u središte pozornosti te su stoga modni dodaci u neutralnim tonovima kako modna kombinacija ne bila neuravnotežena.

Ulična moda Možda vas zanima Svaka čast ovom trojcu! Priuštili su nam modni prizor kakav se ne viđa često Rubrika Moda Moda
 
Photo: Instagram @lydiajanetomlinson

Komentari 0