Moda

Tražiš gležnjače koje ćeš moći nositi godinama? U ove modele se isplati investirati

  • Možda su ljeto i sve njegove čari sad već iza nas, no jesen donosi pregršt razloga za veselje
  • Obnavljanje garderobe novim jesenskim komadima svakako je jedna od uzbudljivijih navika kojoj se svi veselimo, i baš zato smo zavirili u Arena Centar i saznali što se novog nudi na policama trgovina
  • Izdvojili smo 5 jesenskih stajlinga za svakodnevne prigode koje vrijedi pospremiti u ormar

Svatko od nas ima svoje navike kada je šoping u pitanju. Neke žene vole modnu klasiku koja će izvrsno izgledati i nakon deset godina, dok druge prednost daju trendovskom izgledu, jedne radije investiraju u skupocjene komade, dok druge vole platiti manje za više artikala, neke prije kupnje odjeće obavezno opipaju materijale, druge vole odjeću i obuću koja se lako održava... no jedno je sigurno - sve žene vole odjeću u kojoj dobro izgledaju i vole primiti kompliment od kolega, prijatelja i bližnjih.

Zato se s vremena na vrijeme volimo počastiti s nekoliko modnih noviteta, a dolazak novog godišnjeg doba idealna je prilika za to. Trgovine su odavno prepune jesenskih kolekcija, a mi smo u potrazi za udobnim i chic stajlinzima zavirili u Arena Centar i pritom se ugodno iznenadili viđenim. Izdvojili smo pet stajlinga idealnih za jesenske mjesece pred nama.

Combat čizme + pilotska jakna + košulja-haljina

Već i ptice na grani znaju da su popularne combat čizme robusnog izgleda 'must have' sezone. Ove cool čizme suvereno vladaju modnom scenom već nekoliko sezona zaredom, a isto će biti i ove jeseni. 

 | Autor: Košulja-haljina Pepe Jeans - 629 kn; čizme Nine West, Kicks&Heelz - 1149 kn; naočale David Beckham, Ghetaldus - 1370 kn; ruž Lancome L'Absolu Rouge Ruby Cream u nijansi 481 - Pigeon Bloody Ruby, Douglas - 289 kn; jakna Desigual - 1359 kn; naušnice Dandelion, Zlatarna Celje - 1708 kn; torba Replay - 1010 kn; noćna njega lica L'Occitane Booster (75 ml), L'Occitane - 799,90 kn - sve dostupno u Arena Centru

Uskladi svoje combatice s jednom ovakvom košuljom-haljinom kariranog uzorka koju ćeš moći isfurati i za posao i za špicu, a ako ne znaš što odjenuti preko nje, naš savjet ti je da investiraš u pilotsku jaknu poput ove, koja je također veliki trenutni hit.

Džemper + traperice + mokasinke

Ono što su combatice u kategoriji čizmi, to su mokasinke ili popularno zvane loaferice u kategoriji ravnih cipela. Trenutni favorit trendseterica zasigurno su mokasinke s debelim potplatom koje će se podjednako dobro slagati s hlačama, suknjama i haljinama.

 | Autor: Kaput Desigual - 1889 kn; ulje za usne Kylie Skin Lip Oil, Douglas - 219 kn; mokasinke Tamaris, Mass - 479 kn; traperice s.Oliver - 559 kn; čarape Calzedonia - 24,90 kn; naočale Bolon, Ghetaldus - 1010 kn; džemper Springfield - 279 kn; rumenilo Clinique Blushing Blush Powder Blush u nijansi 102 - Innocent Peach, Douglas - 287,20 kn; torba Replay 1010 knsve dostupno u Arena Centru

Mi smo ih ovog puta odlučili kombinirati s trapericama. Ukoliko si u potrazi za trapericama, odaberi model širokih nogavica koji je nametnuo svoja modna pravila i skinny traperice bacio u zaborav. Svoje trapke uskladi s cool pletenim džemperom i s pokojim modnim dodatkom poput ovih pretlatkih čarapa i praktične torbe - i tvoj jesenski stajling neće proći neprimijećeno.

Kaput u boji devine dlake + elegantna haljina + kvalitetan nakit

Kada su boje u pitanju, vladarica jeseni svakako je smeđa (i sve njezine varijacije na temu). Zato smo ovaj stajling posvetili upravo smeđim tonovima. Ono što nikako ne smiješ izostaviti sa svoje jesenske šoping liste su elegantna haljina midi kroja koju možeš kombinirati na sto načina te kaput u boji devine dlake koji već desetljećima slovi za bezvremenski modni klasik.

 | Autor: Haljina Desigual - 909 kn; čizme Nine West, Kicks&Heelz - 999 kn; kaput Mango - 899,90 kn; esencija za lice Kiehl's Ferulic Brew (100ml), Kiehl's - 339 kn; naušnice Brosway, Dicta - 360 kn; sunčane naočale Saint Laurent, Optika Anda - 2650 kn; miris Bvlgari Splendida Iris D'Or Eau de Parfum (30 ml), Douglas - 545 kn; narukvica Brosway, Dicta - 470 kn; torba Aldo - 470 kn sve dostupno u Arena Centru

Kada si ova dva odjevna komada pronašla u Arena Centru i pospremila u svoj ormar, predlažemo ti da ovaj elegantni stajling obavezno oplemeniš pokojim komadom nakita. Biraj kvalitetan nakit koji će ti potrajati dugi niz godina, ali i koji ćeš nositi svakodnevno.

Trenirka + udobno donje rublje + klasične sunčane naočale

U slobodno vrijeme najudobnije se osjećamo u trenirkama i zato bi bila prava šteta ne investirati u nekoliko udobnih i oku lijepih trenirki koje ćeš rado nositi vikendima, za duge šetnje, izlete ili ispijanje kave u kvartovskom kafiću. Ove jeseni bit će popularne i pastelne nijanse pa ti predlažemo da u košaricu pospremiš jednu ovakvu ljubičastu trenirku koja možeš umiriti sivim tonovima.

 | Autor: Gornji dio trenirke LC Waikiki - 89,90 kn; narukvica Pandora - 590 kn; čizme UGG, ICON - 1350 kn; donji dio trenirke LC Waikiki - 119,90 kn; sunčane naočale Bottega Veneta, Optika Anda - 2620 kn; univerzalna krema Melvita, Muller - 137,50 kn; kapa Bershka - 69,90 kn; grudnjak Women's Secret - 115 kn; gaćice Women's Secret - 65 kn; ruksak Reserved - 229,90 kn sve dostupno u Arena Centru

Podrazumijeva se da želiš da ti je u slobodno vrijeme udobno od glave do pete pa je udobno donje rublje 'must have' bez obzira na aktualne trendove, a jedne ovakve udobne čizmice za svakodnevne prilike poput omiljenih UGG-sica svakako su dobar dodatak svakom stajlingu. Ukoliko si u potrazi za dizajnerskim sunčanim naočalama, odaberi klasičan model koji ćeš lako uklopiti u sve svoje outfite.

Kožna jakna + bluza + bijele tenisice

Ako voliš odjeću s razigranim printevima, u tom slučaju bi bilo dobro da u svom ormaru imaš neke bazične komade koji će umiriti cjelokupni stajling. Dobar primjer toga je ovaj spoj šarenih hlača i bijele bluze s volanima koja poput bijelog platna trpi sve boje i uzorke.

 | Autor: Bluza Springfield - 199 kn; narukvica Sector, Dicta - 375 kn; serum za lice Kiehl's Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose (50ml), Kiehl's - 633 kn; maskara Benefit BADgal BANG!, Douglas - 235 kn; hlače Desigual - 759 kn; torba Replay 1180 kn; jakna Garcia. Kruna Mode - 699 kn; sunčane naočale Persol, Optika Anda - 1800 kn; tenisice Tommy Hilfiger, Mass - 799 knsve dostupno u Arena Centru

Uz njih će odlično pristajati i klasična crna kožna jakna koju malo koja trendseterica nema u svom ormaru, ali i vječne bijele tenisice koje su pametna investicija, prvenstveno zbog toga što pristaju uz aspolutno sve odjevne komade. Podjednako dobro će izgledati u kombinaciji s odijelom, elegantnom haljinom, trapericama i trenirkom.

Ukoliko ti se svidjela neka od odjevnih kombinacija koje smo izdvojili, podsjećamo te da sve artikle možeš pronaći u Arena Centru u Zagrebu. Popis svih trgovina provjeri ovdje, prati novosti na Instagramu i Facebooku, a za više inspiracije Arena Centar ti predstavlja svoj lookbook u kojem možeš istražiti jesenske beauty trendove, popularne modele čizama, najpopularnije filmove u kinima i još puno toga.

 

Photo: Instagram / Mango

Komentari 0