Moda
Nije preveliko nego je "oversized" Nije preveliko nego je "oversized" Nije preveliko nego je "oversized" Nije preveliko nego je "oversized" Nije preveliko nego je "oversized" Nije preveliko nego je "oversized" Nije preveliko nego je "oversized" 1/7

Izgubite se u vlastitoj odjeći: Nosi se "oversized"

Već nekoliko sezona u trendu su komadi "iz muškog ormara", a sada preveliku odjeću nalazimo i na policama ženskih dućana

Potraga za komadom koji vam stoji kao saliven ove sezone završava. Zašto? Jer se nose preveliki, odnosno “oversized” komadi u kojima ne samo da će vam biti toliko udobno nego ćete i izgledati tako chic. Predugi rukavi bili su “in” jednu sezonu, a “oversized” komadi i odjeća koja izgleda kao da smo je posudile iz muškog ormara chic su već neko vrijeme.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kako stiže hladnije godišnje doba, tako počinje potraga za savršenim džemperima, kaputima koji će se slagati sa svime što imamo u ormaru i hlačama ispod kojih možemo nositi štrample, tajice ili najlonke. “Oversized” odjeća zadovoljava sve ove kriterije. Dok će jedne fashionistice ostati vjerne pripijenim komadima koji ističu sve njihove omiljene atribute, druge će pronaći kompromis pa nositi, npr., “pencil” suknje sa širokim džemperom ili uske traperice i bodi u paru s velikim kaputom. Treće će se sakriti iza nekoliko velikih komada i izgledati totalno cool.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Veliki džemperi od debelih materijala ove jeseni poslužit će i kao zamjena za jaknu. Super stvar je što ispod možete nositi još jednu majicu ili košulju ako još malo zahladi, a mislimo i da nikada nije loš trenutak da odahnete od uskih haljinica, skinny hlača i majica. Naravno, ne morate ih se odreći. Pripijene hlače i suknje izgledaju odlično u paru s “oversized” košuljama, džemperima ili blejzerima. Ovi zadnji su odlični baš za ovo prijelazno doba jer ispod njih možete nositi i debele majice.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Modne blogerice s najviše stila znaju da se u kombiniranju tih velikih komada s uskim krije nešto posebno chic pa tako obožavaju “oversized” kapute u boji devine dlake koji sežu sve do poda, a ispod nose mini slip haljnice koje su ovakvim glomazim komadima potpuna suprotnost. Baš u tome je tajna savršene odjevne kombinacije na kojoj će vam baš svatko pozavidjeti.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Nemojte misliti da su “oversized” komadi rezervirani samo za određen tip tijela. Važno je samo napraviti ravnotežu u figuri. Ako imate veće grudi, nosite lepršavu “oversized” bluzu s uskom suknjom ili hlačama, a ako vam je tijelo obrnute građe, onda istaknite bokove i stražnjicu trapezicama ili “boyfriend” trapericama koje nosite na uski bodi u paru s prevelikom bombericom.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0