Moda

Izgleda da je sad sasvim normalno nositi čarape na cipele. Evo nekoliko dobitnih kombinacija...

  • Znači... sad je cool nositi sandale s čarapama, ne rade to samo njemački turisti iz nekih prošlih vremena?
  • Izgleda da je, a ovdje su dokazi. Nije to samo cool, to je baš fashion kaže ulična moda iz svjetskih metropola
  • Pa, pogledajmo. Možda i mi sobijemo inspiraciju za kakav elegantan look

Misliš da je malo cringe odjenuti sokne sa sandalama (a baš bi fino grijale u ovo kišno ljeto)? E, pa nije. Ne moraš dva puta ni razmišljati. Ovaj tabu počeo se urušavati još prije nekoliko godina kad je postalo cool okolo hodati u plastičnim natikačama za bazen i bijelim sportskim čarapama, poput sportaša koji s treninga ide u susjednu zgradu na masažu. Više to nije bila sportska stvar, potpuno bez ukusa. 

Pa su onda u tom smjeru nastavile i influencerice koje s čarapama, kao dio vrlo osmišljenih stylinga, nose čarape sa fisherman sandalama i Birckenstock klompama. Čarape i sandale ne samo da su prihvatljiva kombinacija, taj spoj ima i posebnu "vibru", koja nije rezervirana za njemačke turiste s brčićima i fudbalerkom. Uostalom, o čemu pričamo, i fudbalerke su se vratile...

 | Autor: Foto: Profimedia, Bella Hadid

Ovaj je trend osvojio i zvijezde uličnog stila i modne dizajnere, pojavljujući se na pistama kao i na nogama gostiju Tjedana mode diljem svijeta. 

 | Autor: Foto: Cavenago Matteo/ABACA /PIXSELL

Poput mnogih nestandardnih kombinacija, stiliziranje čarapa i sandala uglavnom zahtijeva dosta samopouzdanja. Čak i ako ne mijenjaš sandale svake sezone, vjerojatno imate par koji će se dobro ukopiti u look sa čarapama. Od zdepastih atletskih sandala do štikli s remenčićima i ravnih natikača, za sve postoje savršene sokne koje će stvoriti modnu čaroliju. 

 | Autor: Foto: Profimedia

Prolaze sve kombinacije: ako imaš sandale nekog šarenog i upečatljivog printa, odjeni ih s jednobojnim čarapama - isto u boji.

ribarske sandale Možda vas zanima Najdraže 'ružne' sandale nosimo i ovog ljeta - izdvojile smo 12 modela ribarskih sandala Rubrika Moda Moda

 | Autor: Foto: Cavenago Matteo/ABACA /PIXSELL

Ili neka cijeli outfit prate isti tonovi, koji se provlače od haljine do čarapa i sandala. Poput ove dame koja je ljubičastim satenskim sandalama pridodala, prigodno, zelene čarape sa šljokicama. 

Pete ne moraju nužno biti visoke, sjajno mogu izgledati i ravne sandale sa siknama, za casual izgled. Boje mogu biti mnokromatske, mada moramo priznati da uvijek bolje izgleda kad su čarape u kontrastu sa sandalama. Inače, bijele čarape (sportske, naravno) smatraju se klasikom.

 | Autor: Foto: Profimedia Mislim, u ovoj crno-bijeloj kombinaciji možemo i u ured, zar ne?

 | Autor: Foto: Profimedia A iste sandale ovdje vidimo sa sasvim drukčijim čarapama. Isto su sportske, ali u žarkim tonovima plave i žute - i različite. No to nije nimalo umanjilo eleganciju cijelog stylinga. 

A apsolutno se ne treba bojati ni neonskih boja... Izvrstan su izbor za ljeto, a ako sandale imaju čak i samo naznaku jarke boje, preporučujemo da tu boju provučeš kroz ostatak stylinga, počevši od čarapa. Još jedan način da stvoriš koheziju u odjevnoj kombinaciji jest da nosiš čarape koje bojom odgovaraju modim dodacima, bilo da je riječ o torbi, remenu ili drugim komadima s akcentom.

 | Autor: Foto: Profimedia

Sužavanjem palete boja odjeće na samo dvije, svom ćeš izgledu dodati razinu osmišljene elegancije i profinjenosti. I, da, kao što vidiš, u hladnijim mjesecima dokoljenke će zamijeniti sokne...

Jesmo li te uvjerili da iskušaš ovaj trend?

 | Autor: Foto: Profimedia

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0