Moda
1/69

Ivica Skoko oduševio gypsy boho kolekcijom

Za razliku od prethodnih godina Perwoll Fashion.hr Cruise ove godine je morske piste Bola odlučio zamijeniti uzavrelim asfaltom glavnog grada. Na poznatom Tomislavcu u petak 27. lipnja održana je prva večer na kojoj su svoje kolekcije predstavili Aleksandra Dojčinović, Boris Banović, Young@Squat i Ivica Skoko.

Lei Lou by Aleksandra Dojčinović

Poznata dizajnerica na pisti je predstavila kolekciju koja je napravljena za nedavno otvorenje nove trgovine njenog brenda u centru Splita, a čije zaštitno lice je pjevačica Severina. Brojni modeli su bili unaprijed poznati, stoga je publika znala što može očekivati.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Okosnicu mini kolekcije čini bijela i bež čipka koju osobno dizajnerica voli nositi te je odlučila napokon napraviti kolekciju u kojoj dominira njen najdraži materijal.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Dizajnerica je predstavila ljetne haljine, s jedne strane klasičnije modele za žene "strožeg" stila, a s druge strane smo mogli vidjeti lepršave haljine koje se dinamično kreću oko tijela manekenki i izvrsno aludiraju na opuštene i zabavne ljetne dane. Upravo ti komadi (bež haljina midi dužine i bijela haljina do koljena) ubrajaju se u najbolje kreacije ove mini kolekcije. To je ona Aleksandra koju volimo gledati na modnoj pisti - majstorica elegantnih, minimalističkih kreacije koje i dalje djeluju upečatljivo i posebno.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Strože i klasičnije haljine koje prate liniju tijela i u prvi plan stavljaju dekolte kod pojedinih modela djeluju isuviše kruto, pogotovo oko dijela grudi. Dizajnerica je htjela pokazati da svaka žena može imati primamljiv dekolte, no kod pojedinih haljina dimenzije djeluju ipak pretjerano.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Posljednjih kolekcija Aleksandra je počela uvrštavati girly lepršave modele što oduševljava one klijentice koje ipak ne njeguju čisti klasično-ženstveni stil. Nova kolekcija možda se ne ubraja u njene najbolje do sad, no ona je već našla put u nepretenciozne ljetne stylinge njenih klijentica.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL 2B by Boris Banović

Boris Banović odlučio je za cruise kolekciju ponuditi svojevrsni nastavak proljetne kolekcije što je posebno bilo vidljivo na ženskim modelima.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Nastavlja raditi žensko-mušku kolekciju, a ovaj put se upravo ženski dio ubraja u bolji dio kolekcije. Boris se okrenuo klijentima koji će svoje ljeto provesti radno na vrućem asfaltu. Klasični i strogi modeli prikladni su za posao, dok muški dio tu nije posve definiran.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Dok je prethodnu kolekciju Boris izvrsno spojio u jednu kompaktu cjelinu, ovaj put kod većine izlaza ženski i muški dio nije bio povezan i unosio je pomutnju kod gledatelja. S jedne strane imamo ženski ljetni poslovni look u kojem dominira strogi kroj, a nakon njega na pisti izlazi muški model koji nosi sportske bermude koje na niti jednom radnom mjestu ne mogu funkcionirati.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Površna kolekcija ponudila je par zanimljivih ljetnih komada, poput bijelih haljina, no na koncu ipak je riječ o kreacijama koje neće ostati u dubokom sjećanju.

 

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Young@Squat

Slovenski dizajnerski kolektiv nije stran hrvatskoj publici jer su već svoje radove predstavljali na pisti Perwoll Fashion.hr-a. Nakon samo par izlaza bilo je jasno kako je Young@Squat postao zreliji, što se posebno moglo osjetiti u ženskom dijelu kolekciju.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Njihova žena i dalje voli avangardu, no počela je koketirati i više isticati svoju žensku eleganciju. Treba naglasiti da je ta elegancija i dalje pomaknuta i neklasična, no drukčiji pristup ženskom tijelu je vidljiv.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Tu ženstvenu stranu očitu su željeli naglasiti i kod muškog dijela kolekcije koja je predstavila nesvakidašnje muške komade koje ne možemo zamisliti izvan modne piste.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Young@Squat voli brisati granice između spolova, no treba naglasiti da to uvijek bolje funkcionira kad žene nose muške komade nego obrnuto.Teško je balansirati između "ženskih" komada za muškarce, a da se ne pređe u grotesku.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Ivica Skoko

Čast zatvaranja prve večeri pripala je dizajneru Ivici Skoki koje je bio ugodno iznenađenje večeri. Ivica je poznat kao dizajner glamurozne drame, ljubitelj šljokica i blještavila, perja i večernjih haljina koje najčešće viđamo na crvenom tepihu i svadbama. Ovaj put Ivica je ponudio cruise kolekciju čije komade žele i one žene koje inače nisu njegove klijentice.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Kolekcija je nadahnuta gypsy boho stilom, što nije samo vidljivo kroz materijale nego i kroz krojeve, styling i glazbu. Ovakvu kolekciju nije jednostavno raditi jer se lako možemo zanijeti inspiracijom i pretjerati. Srećom to se Ivici nije dogodilo te je ponudio jednu od najnosivijih i najpraktičnijih kolekcija u svojoj karijeri.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Dizajner je vješto kombinirao upečatljiv cvjetni print, volane nije doslovno preuzeo niti je pretjerivao u njihovim dimenzijama i količinama, a predstavljeni badići su u isto vrijeme seksi, ali itekako nosivi.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Ivica je naglasio kako mu je ovo do sad najpraktičnija kolekcija u kojoj je većina komada multifunkcionalna (badići s dva lica, dugi lepršavi prsluci koje navečer možemo nositi i kao haljine), a mi bi dodali da je ovo ujedno i njegova najopuštenija kolekcija. Pri tome se opuštenost nužno ne odnosi na same komade i njihove lepršave krojeve nego na cjelokupni dojam koji cruise kolekcija ostavlja na pisti.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Čini se da je Ivica odlučio odbaciti sve svoje teške slojeve pune šljokica i glamura te ponuditi jednostavnu, nepretencioznu, praktičnu i nosivu kolekciju bez nepotrebnih detalja koji sputavaju. A na neki način to je oslobodilo i samog dizajnera što je bilo osjetno na pisti.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Za potpuni dojam Ivica je trebao smanjiti količinu modela, no sve u svemu nova cruise kolekcija je pun pogodak i dugoočekivano osvježenje koje je oduševilo publiku.

U galeriji detaljnije pogledajte nove cruise kolekcije...

Photo: Grgur Žućko/PIXSELL

Komentari 0