Moda

Inspiracija Y2K: Retro tenisice su najveći hit 2024, izdvajamo 6 najljepših modela

  • Dvijetisućite su se vratile - barem u modnom smislu
  • Inspiracija Y2K je posvuda oko nas, a retro tenisice su posebno poželjne
  • Pronašli smo retro modele koji spajaju najbolje iz 2000-ih i moderni izgled 

Dvijetisućite bile su jedno zanimljivo, ali i pomalo zbunjujuće desetljeće kada je moda u pitanju. Traperice su se nosile ispod haljina, trbuh se pokazivao kad god je za to bilo prilike, a masivni remen bio je obavezan dodatak uz ama baš sve kombinacije. Slušali smo Britney Spears i boy bandove poput NSYNC-a i Backstreet Boysa, a trendove su diktirale slavne cure beskompromisno noseći choker ogrlice (pozdrav, Paris Hilton!), traperice ultra-niskog struka, sandale s tankim remenčićima i cargo hlače. I da, boja limete bila je totalno u modi!
Trendovi s početka tisućljeća nedavno su doživjeli modni povratak – ipak možda malo smireniji i rafiniraniji - ali sada već svatko tko imalo prati modu dobro zna da smo usred Y2K modnog preporoda, a povratak se nastavlja širiti od posvete nostalgiji do modnog pokreta koji definira trenutnu dekadu. Kako dublje ulazimo u 2020-e godine, vrlo je izgledno da će se ovaj nostalgičan val nastaviti širiti, s Generacijom Z koja dublje zaranja u modne arhive kako bi izvukla više od samo crop topova, low-rise traperica i sandala na špic.

Na modnim pistama, također, dizajneri su željeli dati svoj pečat Y2K modi, reinterpretirajući ovu modnu eru kroz novu prizmu. Od seksi, opuštenih silueta LaQuan Smitha do ultra-niskih mini suknji Miu Miu i neon boja i šalova Versacea, jasno je da je retrospekcija iznimno optimistična. Ovo se, dakako, odnosi i na svijet tenisica, koje su u međuvremenu, od početka milenija do danas postale vladarice street style scene, a one koje ćemo najradije nositi ove godine svakako inspiraciju vuku iz 2000-ih i spajaju je s novim tehnologijama.

Ako se nas pita, to je genijalno izveo adidas Originals osvrnuvši se na svoju kolekciju 2000 Running i dva desetljeća nakon svojim legendarnim tenisicama je udahnuo novi izgled. 
Tri posebne siluete – nastale u prošlosti, ali prilagođene sadašnjosti – dio su probrane selekcije. Prvi su primjerak iz kolekcije najnovije tenisice Ozmillen, inspirirane legendarnim tenisicama Ozweego i jedinstvenom bezvremenskom estetikom 2000-ih s metalik premazom i mrežastim gornjištem, u dvije kombinacije boja, unaprijeđene modernim jastučićima Adiplus s pomoću kojih se prošlost uspješno pretvara u budućnost.
 | Autor: Ženske adidas Tenisice Ozmillen; ženske adidas Tenisice Ozweego, ženske adidas Tenisice Ozmillen (s lijeva na desno), sve na buzzsneakers.hr i u Buzz trgovinama 

Tenisice Response CL kojima posveta su eksperimentalnom dijelu adidas arhiva, a koje odlikuju prozračni mrežasti dijelovi, sintetički elementi, dvije jednostavne kombinacije boja te međupotplat s jastučićem EVA.
Kolekciju upotpunjuju tenisice adiStar Cushion, jedne od najprepoznatljivijih tenisica 2000-ih. Te tenisice, koje izgledaju jednako futuristički danas kao što su izgledale nekad, obilježava prozračno mrežasto gornjište, reflektirajući detalji, metalik elementi i jastučići Adiprene.
 | Autor:

Muške adidas tenisice Response CL, muške adidas tensice Ozweego, muške adidas tenisice Ozmillen (s lijeva na desno), sve na buzzsneakers.hr i u Buzz trgovinama 

Ono što se definitivno promijenilo od početka tisućljeća je to da su tenisice neizostavni dio svakodnevne mode koji nosimo i uz suknje i haljine, i kada idemo na kavu u kvart i kad se želimo skockati i nositi odijelo sa širokim hlačama. A ovi retro adidas modeli, bez sumnje, uklopit će se u moderne kombinacije, dajući im taj nostalgični prizvuk neodoljive Y2K ere.  A gdje pronaći ove ljepotice? Kolekcija adidas Originals 2000 Running je dostupna na buzzsneakers.hr i u Buzz trgovinama

Photo: adidas

Komentari 0