Moda

I muškarci vole balerinke. Ne nužno na ženama, može i na vlastitim nogama

Kad pitate muškarce koje su im ženske cipele najružnije, nerijetko ćete dobiti odgovor da su to uz uggsice i sandale tipa Birkenstock upravo balerinke. Svakako ne izgledaju na nozi seksepilno, a vjerojatno je to jak kriterij kad muškarci razmišljaju o izgledu cipela. (Stvarno? Razmišljaju o cipelama? Dobro, kad ih natjeramo...). Balerinke ne izdužuju nogu, ne uljepšavaju gležanj ni stopalo, čine da onako pomalo patkasto hodamo... Možemo razumijeti.

No to nimalo ne zaustavlja sveopću pomamu za nošenjem balerinki koje su se vratile iz prošlosti i postale novi stari trend. Započelo je s MiuMiu balerinkama prije dvije godine, ovo ljeto vladale su mrežaste balerinke, sad na scenu stupaju one s trakama za vezanje, vrlo su poularne i one ukrašene kristalima... Tko zna kamo će to ići dalje. 

A kad ih ne možeš pobijediti, pridruži im se. Tako ide narodna mudrost, zar ne? Pa... Hoće li nam se muškarci pridružiti u nošenju balerinki? Na Newyorškom tjednu mode koji upravo traje Marc Jacobs ih jako zagovara, noseći ih na vlastitim nogama. 

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Nakon modne revije Anne Sui za proljeće/ljeto 2024. dizajner je prošetao ulicama New Yorka. Iako njegov prijatelj Char Defrancesco nosi robusne čizme debelog đona, Marc je odlučio da je dobar dan baš za balerinke...

Kim Kardashian nosi Fendi x Marc Jacobs Možda vas zanima Stigla je Fendi x Marc Jacobs kolekcija - i nove Baguette i Peekaboo torbice! Rubrika Moda Moda

No, Marc Jacobs ima već dugu "povijest" nošenja ove (ne više?) samo ženske obuće. Na primjer...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs)

 Koje cipele danas obuti?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs)

Balerinke su stvarno svestrane, idu skoro na sve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs)

Ne znamo hoće li se ova moda "primiti" i kod drugih modno osvještenih muškaraca, nekako sumnjamo da ćemo u Hrvatskoj na ulicama vidjeti brojne pripadnike jačeg spola u balerinkama, ali... zašto ne? Modne komade za njega i nju sve rjeđe razlikujemo. Doduše, češće mi žene krademo iz njegovog ormara (odijela, prsluci, košulje, oksfordice... da ne nabrajamo dalje) nego oni iz našega, no vremena se mijenjaju.

Photo: Instagram @themarcjacobs

Komentari 0