Moda 23. listopada 2011.

Hrabre žene nose komade s uzorkom

Pixsell.

Sinoć je revijom Juraja Zigmana završen Cro-A-Porter za jesen/zimu 2011. Posljednje večeri tako smo uz Zigmana, imali prilike vidjeti Luku Grubišića, Sonju Lamut, IvanManna. Andreju Bistričić i Maju Merlić , Bornu Rajić te Tea Perića za MAK.

Luka Grubišić je i ove sezone ostao dosljedan sebi. Majice s printevima sova i prepoznatljive puff suknjice su bili upravo ono što smo očekivali. Ove sezone ih je naglasio kaputima i korzetima,  ali i nakitom od pleksiglasa kojeg planira nastaviti izrađivati i iduće sezone.

Sonja Lamut je na Cro-a-Porter došla zahvaljujući izvrsnosti pokazanoj na nedavnom Fashion Incubatoru. Odlično pogodivši jesensku paletu boja u vidu narančaste, smeđe i bež i crvene, imala je i nekoliko trendovskih komada u metalik nijansama. Linije su pročišćene i bez suvišnih detalja.

IvanMann je na modnu pistu poslao vitezove s kožnim oklopom, ali i profinjenu gospodu. Svi koji govore kako je muška moda dosadna i ne ostavlja mjesta za eksperimente bi trebali pogledati ovosezonske muške kolekcije s Cro-A-Portera koje su u velikom broju slučajeva zasjenile ženske. Revija IvanManna je svakako jedna od njih.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Andreja Bistričić i Maja Merlić udružile su snage i dizajnirale kolekciju inspiriranu polaroidnim fotografijama. Andreja je zadržala svoj prepoznatljiv stil, ovoga puta obogaćene printevima u plavoj, oker i smeđoj boji.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Debitantica Borna Rajić izazvala je mnogo podignutih obrva kada je najavljeno kako će nastupiti na ovosezonskom Cro-a-Porteru. Kolekcija inspirirana francuskom rivijerom ostavlja mjesta za napredak, usprkos koketiranju s trendovima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Teo Perić i kuća MAK već nekoliko sezona dosljedno osvajaju. Njihove kolekcije nisu show, neće nikada biti ekscentrične, ali će zato uvijek osvojiti svojim profinjenim komadima kakve žene nose i izvan modnih pista. Ove godine njegova inspiracija je bila Bond žena- snažna, beskompromisna, ali i dalje elegantna i dama. Minimalistički komadi od kojih su neki posuđeni i iz muškog ormara su bili među najboljima ove sezone.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Kada govorimo o Zigmanu uvijek treba razlučiti govorimo li samo o komadima ili cijelom spektaklu kojeg dizajner priređuje. Njegove cyber ratnice su bile jedine koje su zaslužile izdvojen prostor na ovosezonskom Cro-a-Porteru. Zigman je i ove sezone zadržao svoj prepoznatljiv izričaj, pa tako nisu izostali remeni, korzeti i trake po kojima je mladi dizajner poznat, ali ni šljokice i aplikacije koje ovu kolekciju čine odličnom za underground zabave.

Komentari 0