Moda
cigareta traperice

Hlače koje je obožavala princeza Diana ponovno osvajaju ljubiteljice mode

  • Cigareta kroj traperica definiraju visoki struk i nogavice koje se sužavaju prema gležnju
  • Od klasičnih modela traperica do elegantnih jednobojnih hlača, cigareta kroj se vratio
  • Najbolje izgleda uz jednostavne majice i sakoe

Svima koji još uvijek preferiraju uske modele traperica i nedostaje im era skinny jeansa svidjet će se novi/stari modni trend – traperice cigareta kroja. Cigareta kroj traperica učinila je popularnima ikona stila Lady Diana još u devedesetima prošlog stoljeća, a sada se vraćaju, s modernim twistom, dakako. 

cigareta traperice | Autor: Instagram@whowhatwear.uk Instagram@whowhatwear.uk

cigareta traperice | Autor: Instagram@dailyprincessdiana Instagram@dailyprincessdiana

Do danas se Lady Diana smatra kraljicom srca, ali i bezvremenskom ikonom stila. A njezina modna ostavština dolazi do izražaja posebno sada, kada svijet mode uživa u prošlosti i inspiriran je 80-ima ili 90-ima. Dianin stil cijenimo prije svega zbog njegove svestranosti jer je Di bila cijenjena zbog svojih glamuroznih večernjih haljina od svjetlucavih tkanina, kao i zbog svakodnevnog stila koji je u isto vrijeme bio ležeran i elegantan. Jedan od njezinih kraljevskih denim lookova sada služi kao inspiracija za novi modni trend.

cigareta traperice | Autor: Instagram@ darjabarannik Instagram@ darjabarannik

Cigareta kroj traperica temelji se na kroju klasičnih cigareta hlača, ali danas one nisu izrađene od lepršavih tkanina, već od robusnog trapera u ispranoj plavoj, indigo ili bijeloj boji. Karakteristično za rez cigarete jest da imaju visok pojas, nešto šira bedra i nogavice koje se usko sužavaju prema gležnju. Tipične "mrkva hlače" 80-ih i 90-ih, koje su također bile jedne od omiljenih Lady Diane i odražavaju veliki trend kretanja prema modi inspiriranoj vintageom danas.

bijele traperice Možda vas zanima Traperice ljeti? Apsolutno, pogotovo bijele, a evo kako ih kombinirati! Rubrika Moda Moda

cigareta traperice | Autor: Instagram@clairerose Instagram@clairerose

cigareta traperice | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: COS (69,00 eura), H&M (187,90 kn), AG Jeans (196,00 eura)

Lady Diana nas ne inspirira samo svojim ležernim trapericama u kroju cigareta, već i kombinacijama.  Sjajno izgledaju uz široku košulju-bluzu uvučenu u visoki struk hlača, uz natikače od kože i remen koji će lijepo naglasiti struk.

cigareta traperice | Autor: Instagram@martahandrich Instagram@martahandrich

cigareta traperice | Autor: Instagram@rocio0sorno Instagram@rocio0sorno

Voliš li ležernije modne kombinacije, ove traperice možeš  kombinirati i sa sportskim modelima tenisica ili ih nadograditi balerinkama. A gornji dio? Praktički svaki omiljeni komad iz svoje ljetne garderobe možeš iskoristiti!  Ove traperice sjajno izgledaju uz jednostavnu majicu kratkih rukava, ali i uz elegantan korzet. Cigareta traperice opuštene su i zaista svestrane za svaku sezonu, a zahvaljujući svom uskom, ali ležernom vintage izgledu, one su nova, trendovski osviještena alternativa klasičnim uskim trapericama.

Možda vas zanima Otkrili su pravi razlog zbog kojeg princeza Diana nije željela nositi tijaru kraljice Elizabete II na svom vjenčanju Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@clairerose

Komentari 0