Moda

'Garden girl' stil: ljeto u znaku vrtlarenja i cvijeća donijelo nam je i dopadljiv modni trend

  • Društvene mreže svako malo iznjedre novi modni trend, odnosno estetiku koju ćemo idućih nekoliko mjeseci  posvuda viđati
  • Tako smo do sada imali clean girl estetiku, mob wife estetiku, tenniscore i slično
  • Sada, čini se, na red dolazi garden girl estetika koja se okreće prirodi, a mi  
  • Pročitaj također: Dva modela, isti uzorak - koju cvjetnu haljinu iz C&A biramo za proljeće?

Na društvenim mrežama, najviše na TikToku, svako malo možemo vidjeti kako se određeni modni izričaj naziva estetikom te da pojedine estetike doživljavaju veliku popularnost.

Do sada smo bili upoznati s brojnim primjerima takvog fenomena, a samo neki od njih su clean girl estetika koja je promovirala minimalizam na svim poljima - od mode preko šminke pa do uređenja doma, zatim mob wife, odnosno estetika supruge mafijaša koja je bila prilično dramatična i upadljiva, prepuna uzoraka, teške šminke ivisokih potpetica, ili trenutačno vladajući tenniscore zbog kojeg svi nose bijele polo majice, suknjice s faldicama, majice s printom teniskih reketa i preko ramena prebacuju bijele pulovere.  

Sad je na red došla nova fora, garden girl estetika koja se okreće prirodi i najviše se bazira na uzorcima kojima se oponaša priroda, poput cvjetnog. Ova je estetika mješavina cottagecore (seoskog) načina života te estetike bakice na ljetovanju. Cottagecore promovira jednostavan život na selu i tradicionalne vještine poput pečenja kruha, vrtlarenja i šivanja vlastite odjeće dok je coastal grandma fokusirana na udobnost i jednostavnost odjeće te jednostavnost i lakoću življenja. 

Garden girl estetika, kao što joj samo ime govori, svoju inspiraciju crpi iz prirode, odnosno vrtlarenja u kojemu sama uzgaja svoje cvijeće, voće i povrće. Svaka garden girl nosi laganu, prozračnu odjeću koja je napravljena od prirodniih materijala poput lana i pamuka i to u nježnim, pastelnim bojama poput žute ili baby plave koja nerijetko ima cvjetni ili karirani uzorak. 

Komadi odjeće koju najčešće nosi su midi haljine sa širokim bretelama ili čak s puf rukavima, ali i kombinezoni koji su vrlo praktični za one koji zaista vrtlare. Uz haljine i kombinezone, garden girl će uglavnom iskombinirati pletenu torbu i šešir koji štiti od sunca te svilenu maramu (također prirodnog ili kariranog uzorka) koju će zavezati oko vrata, oko glave ako nosi nemarni pundžu ili čak oko šešira ili ručke torbe. 

Također, cvijeće, voće i drugi prirodni motivi poput leptira ili ptica, bit će prisutni i u njenom nakitu koji, iako je zanimljiv, je isto tako i decentan kako cijeli outfit ne bi bio previše napadan. Kada je riječ o cipelama, garden girl se uglavnom odlučuje na jednostavne balerinke u nježnim bojama ili na platnene tenisice

No, cijela garden girl estetika nije rezervirana samo za odjevne kombinacije već i na životni stil općenito koji uključuje i uređenje doma. Upravo zato, dom svake djevojke koja ima ovakvu estetiku, obiluje nježnim, laganim tonovima kao što su boja slonovače ili pastelne boje, svijetlim drvom, ali i cvjetnim uzorcima koji se mogu pronaći na posteljini, ukrasnim jastucima i slično. Naravno, ne smijemo zaboraviti i police prepune biljaka te svježe ubrano cvijeće u vazi. 

Photo: Instagram @violetcontrast

Komentari 0