Moda

Evo kako ove sezone nositi lanene haljine, hlače, košulje...

  • U ljetnim mjesecima lan je najčešći odabir žena koje teže udobnosti - i to s razlogom!
  • Ako se ovo ljeto ne planiraš preznojavati i lijepiti u odjeći, predlažemo ti da i sama uvidiš prednost ovog prirodnog materijala i počastiš se s nekoliko lanenih komada odjeće
  • Ne bi li ti olakšali potragu, posjetili smo City Center one i za tebe odabrali najbolje modele lanenih haljina, hlača i košulja koje smo spojili u genijalne stajlinge za sve prigode

Prije vune i pamuka, lanena tkanina bila je najvažnija tkanina. Drevni Egipćani često su koristili lanenu tkaninu, a tek u 19. i 20. stoljeću zapadni je svijet shvatio superiornost lana nad pamukom. Dugo se lan smatrao kraljevskom tkaninom koju koriste samo imućni ljudi, no zahvaljujući pojavi high street trgovina, lan je postao cjenovno pristupačan za široke mase. 

Omiljen je među zaljubljenicama u modu iz pregršt razloga, a prvenstveno u ljetnim danima, ponajprije zbog toga što je riječ o prirodnom materijalu koji se ne lijepi za kožu, ne izaziva iritacije i ne potiče znojenje, što je čest slučaj kod sintetičkih materijala. Ako si jedna od onih žena koje prednost uvijek daju prirodnim materijalima i ovo ljeto ne planiraš provesti skrivajući se od sunca, predlažemo ti da budeš mudra i oboružaš se udobnim, lanenim komadima.

Kako bismo ti olakšali potragu, zavirili smo u trgovine u City Centeru one i pronašli najljepše lanene haljine, hlače, odijela, topiće, bluze, pa čak i torbe te ih spojili u genijalne ljetne stajlinge u kojima ćeš zaraditi same komplimente.

Od ureda do špice

Dok čekaš godišnji odmor i trenutak da zbrišeš na more, užareni gradski asfalt bit će podnošljiviji u laganoj, prozračnoj odjeći, koja je istovremeno prihvatljiva za posao. Ukoliko moraš ispoštovati poslovni dress code, predlažemo ti da u svoj ormar obavezno uvrstiš laneno odijelo.

 | Autor:

Hlače Zara - 229,90 kn; sandale Aldo - 413 kn; Sunčane naočale Bershka - 79,90 kn; top H&M - 37,50 kn; parfem Michael Kors Signature Woman Eau de Parfum (30 ml), Douglas - 465 kn; torba Mango - 99,90 kn, sako Zara - 299,90 kn; Sundance krema za suncanje SPF 50 (100 ml), dm - 23,90 kn - sve dostupno u City Centeru one

Nama se dopao ovaj prekrasan model u zelenoj boji, idealan za tople proljetne i ljetne dane, a kombinirati ga možeš s neutralnim crop topićem i narančastim modnim dodacima. Ukoliko nakon posla imaš u planu svratiti na piće s frendicama, u svoju torbicu pospremi sunčane naočale, kremu sa zaštitnim faktorom i parfem za iznenadne situacije (nikad ne znaš koga možeš sresti).

Idealno za večernji izlazak

Tople ljetne večeri ono su čemu se najviše veselimo u narednim tjednima. Nije pretoplo, a nije ni hladno – idealno je za zabaviti se uz koktele i ugodno društvo i pritom se malo dotjerati. Asimetrična midi suknja i mornarska majica kombinacija su koju vrlo lako možeš isfurati za razne prigode, pa tako i za večernji izlazak.

 | Autor:

Naušnice Oysho - 69,90 kn; ruž za usne Maybelline New York Hydra Extreme Matte - 930 Plush Blush Matte, dm - 31,90 kn; torba Zara - 199,90 kn; sandale Aldo - 448 kn; majica Mango - 99,90 kn; parfem Estee Lauder Very Estee Eau de Parfum (50 ml), Douglas - 629,90 kn; narukvica H&M - 74,90 kn; suknja Zara - 199,90 kn - sve dostupno u City Centeru one

Visoke potpetice i torbica u bijeloj boji te zlatni nakit upravo su ono što ti treba da svoju dnevnu odjevnu kombinaciju u trenu transformiraš u večernji stajling. Uz ovakav moćan outfit ne treba ti dramatičan make up niti raskošna frizura. Kap parfema i ruž u boji mesa sasvim su dovoljni da zaokružiš cijeli look i privučeš pažnju na plesnom podiju.

Kad imaš 101 obavezu

Ima i onih dana kad u raspored pokušavamo ugurati 101 obavezu i kad je trčkaranje po gradu na 30+ neizbježno. Ukoliko se i sama često nađeš u takvoj situacija, najpametnije što možeš učiniti u tim trenucima jest odjenuti prozračnu, lepršavu haljinu od lana u kojoj će koža lakše disati te ćeš se samim time manje znojiti.

 | Autor:

Sprej za kosu Pantene Pro-V Hydration SOS (150 ml), dm - 28,90 kn; sandale Aldo - 270 kn; marama Stradivarius (pakiranje od 2 komada) - 79,90 kn; ogrlica Oysho - 89,90 kn; sunčane naočale Marc Jacobs, Ghetaldus Optika - 1224 kn; šešir Orsay - 99,90 kn; torba Orsay - 219,90 kn; haljina Mango - 239,90 kn - sve dostupno u City Centeru one

Nismo mogli odoljeti ovoj preslatkoj plavoj haljini koju bismo rado pospremili u svoj ormar, a ako nas pitaš – mi bismo je kombinirali s ravnim sandalama na vezanje koje će ti olakšati kretanje i, naravno, s pregršt pomagala koja štite od štetnih UV zraka – velikim slamnatim šeširom i sunčanim naočalama. Kako se ne bi lijepila za kožu, kosu podigni u rep ili punđu i ukrasi maramom te je s vremena na vrijeme pošpricaj sprejem za hidrataciju kose.

Ručak s curama

Ono što ti svakako predlažemo da upecaš na aktualnim sezonskim sniženjima u City Centeru one su lanena bluza i lanene hlače. Ovi će ti svestrani komadi koristiti dugi niz godina te ih možeš kombinirati na sto načina, pitanje je samo koji stil želiš postići. 

 | Autor:

Vizir Orsay - 69,90 kn; rumenilo Clinique u nijansi 105 - Smoldering Plum, Douglas - 359 kn; sandale Mango - 249,90 kn; bluza Zara - 99,90 kn; torba Mango - 99,90 kn; sunčane naočale Nicole Marie, 300 kn; hlače Mango - 169,90 kn - sve dostupno u City Centeru one

Bluza će se odlično uklopiti uz traperice, pencil suknju ili – u ovom slučaju lanene hlače ravnog kroja. Na tebi je želiš li ove odjevne komade uskladiti s visokim ili niskim petama, no ako ideš na ručak s frendicama, nema potrebe da se mučiš u štiklama. Manja torbica u koju stanu novčanik i mobitel, sunčane naočale i pokrivalo za glavu poput ovog cool slamnatog vizira sve je što ti je potrebno za casual ručak. Nemoj pretjerivati sa šminkom po ovim vrućinama – dovoljno je tek malo rumenila za zdravi izgled kože.

More – stižem!

Ako se uskoro spremaš za more i razmišljaš osvježiti svoj ormar s nekoliko noviteta za plažu, sigurno nećeš propustiti priliku ''upecati'' novi badić. U trgovinama u City Centeru one čeka te bogata ponuda jednodjelnih i dvodjelnih kupaćih kostima svih boja i uzoraka. Istina je da oni nisu i ne mogu biti izrađeni od lana, no to može biti odjeća koju možeš odjenuti preko badića.

 | Autor:

Košulja-haljina H&M - 262 kn; torba Orsay - 219,90 kn; vodootporna maskara Max Factor False Lash Effect, dm - 109,90 kn; ručnik za plažu Benetton - 249 kn; kupaći kostim Calzedonia - 450 kn; natikače Aldo - 238 kn - sve dostupno u City Centeru one

Duga lanena košulja-haljina u kombinaciji s natikačama savršena je opcija za plažu. Ne zaboravi ponijeti veliku torbu u koju će stati sve tvoje potrepštine poput ručnika za plažu i rezervnog kupaćeg kostima. Ukoliko čak i za odlazak na plažu voliš nanijeti malo šminke, predlažemo ti da posegneš za vodootpornom maskarom koja će izdržati sve morske aktivnosti. 

Ukoliko ti se dopala naša selekcija lanene odjeće, podsjećamo te da sve artikle možeš pronaći u City Centeru one. Na raspolaganju su ti dva šoping centra u Zagrebu - City Center one East i City Center one West te jedan u Splitu - City Center one Split. Za više modne inspiracije posjeti City Mix & Match.

Photo: Instagram / Stradivarius

Komentari 0