Moda

Evo kako nositi nezaobilazni modni detalj sezone

Te divne marame... Nevjerojatno kako jedna mala četvrtasta tkanina u trenu najobičniju basic majicu pretvara u šik kombinaciju

Marama je još kroz povijest određivala kojem sloju društva netko pripada. Žene su pri ispraćaju broda iz luke izražavale svoje emocije mašući rupcima svojim sinovima i muževima. Koristio se i za tadašnje "flertanje". Par kapljica parfema na omiljenoj tkanini, bio je simbol zavođenja. Do danas su marame upile veće količine parfema s nježnih vratova i usput zauzele status elegantnog modnog detalja. Marama svoju popularnost duguje multifunkcionalnosti jer osim vrata, krasi i torbe, zapešće te kosu. Teško je odmah ne pomisliti na Oliviu Palermo uz čije se ime, kada googlamo, odmah ponudi pojam "scarf". Poznata trendseterica je sigurno inspirirala mnoge zaljubljenice u modu da maramu iskoriste za mnogobrojne odjevne kombinacije.

 | Autor: Pinterest/Croata Pinterest/Croata

Dašak starog Hollywooda i pariškog šika uspjele smo dovesti i na naše ulice. Od Guccijevih kopija pa sve do autentičnih Croata marama, poslovnim ženama je postalo jasno da njihovom outfitu daju jednu posve novu dimenziju. 

 | Autor: Pinterest/Croata Pinterest/Croata

Do sad smo već shvatile da marame nisu uvjetovane određenom dobnom skupinom, pa je tako neophodna i za casual varijante. To su prije svega lagani šareni materijali koji se jednostavno omotaju oko vrata. Mnogo je načina na koji možeš zavezati maramu. Jedan od najpopularnijih je da ju presavineš na pola i napraviš dvostruki čvor. Krajeve omotaj jedan oko drugog te oko samog čvora. Krajeve je potrebno umetnuti sa strane kod samog čvora kako se ne bi vidjeli. Naravno da ih možeš i "odvažno" pustiti da vise. Najvažnije je da marama svojom bojom bude svojevrsni potpis i potvrda kako se usudiš modno eksperimentirati. 

 | Autor: Pinterest/Croata Pinterest/Croata

Ako tražite još neku inspiraciju, Croata salon je mjesto na kojem ćete pronaći novu ediciju ovih luksuznih i visokokvalitetnih marama. Napravljene od najkvalitetnije svile, oduševit će te bogatstvom boja. 

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0