Moda
1/10

Ekskluzivno iz Milana: modni dodaci

Milanski Mipel, jedan od najvećih i vodećih međunarodnih sajmova kožnih modnih dodataka, i ove sezone je predstavio samo ono najbolje od kožnih proizvoda. Torbe, novčanici, remenje i cipele vodećih svjetskih proizvođača privukli su veliki broj buyera , ali i zaljubljenika mode koji su došli provjeriti što  će se nositi iduće sezone. Kožne modne dodatke za proljeće/ljeto 2012. predstavila je i naša uspješna tvrtka Galko koja već 18 godina izrađuje modne dodatke od najfinije kože. Na Mipelu su također izložene i torbe "Alduk by Galko" koje već dvije sezone izrađuje poznati hrvatski dizajner Ivan Alduk.

"Galko u Milanu izlaže već četvrtu godinu za redom. S obzirom da se profilirao kao vodeća hrvatska tvrtka u proizvodnji modnih, ali i poslovnih kožnih torbi, htjeli smo svoj asortiman pokazati na vodećoj europskoj pozornici mode u Milanu", objasnila je Doris Crnković, voditeljica marketinga.

Predstavljene kolekcije sastoje se od modnih torbi, modnih dodataka, ali i nove ženske i muške kolekcije cipela i sandala.

 | Autor: Raj za svaku ženu

Mipel je svoja vrata otvorio u veljači 1962. godine, a nakon 50 godina se ubraja među najvažnije sajmove kožnih modnih dodataka koji ne propuštaju veliki svjetski brendovi. Dva puta godišnje privlači preko 20.000 posjetitelja, 200 modnih novinara, a preko 400 izlagača proteže svoje štandove na 20.000 četvornih metara. Blugirl, Bugatti, Moschino, Missoni, Iceberg Shoes samo su neka od poznatih imena koja redovito izlažu.

 | Autor: Mipel se uistinu može nazvati rajem za svaku ženu. Tisuće izloženih torbi, novčanika, remena i cipela mami poglede na svakom kutku, a brojne modne revije prezentiraju vodeće svjetske trendove. Dok manje luksuzni brendovi imaju otvorene štandove na koje svatko može proviriti, poznata imena poput dizajnerskih brendova: Tosca Blu, Missoni i Valentino su zatvoreni. Pozivnice dobivaju samo velike ribe – njihovi najbolji i najpoznatiji buyeri koji jedini imaju ekskluzivni pristup privremenim izložbenim prostorima. Što se unutra događa i koje trendove nameću za iduću sezonu, doznaje samo modna krema.

"Izlaganje na ovome sajmu, a i sama suradnja s Galkom na dizajnu i proizvodnji kožnih torbi, definitivno vas obogaćuje kao dizajnera i širi kako poslovne tako i privatne vidike. Ogroman broj izlagača torbi, cipela, remenja i drugih dodataka je stvarno ponudio sve - od fantastičnih proizvoda do skupog kiča, ali klijenti i buyeri su ti koji se opredjeljuju i biraju što točno žele, tako da smo bili svjedokom da Talijani doista aktivno žive modu", komentirao je dizajner Ivan Alduk. 

Klasične, a ipak trendi ženske torbe

Torbe "Alduk by Galko" također su pronašle svoj mjesto na Mipelu. Dizajner već drugu sezonu za redom surađuje s tvrtkom Galko prezentirajući podliniju torbi, koje se ujedno predstavljaju i na dizajnerovim revijama. 

 | Autor: "Ova suradnja mi kao dizajneru veoma imponira jer zajedno stvaramo predmete koje žene doslovno obožavaju. Cilj mi je ponuditi kompletni modni asortiman, a uz kvalitetnu ekipu i izradu, to nam uuspijeva i na području modnih dodataka. Kolekcija za jesen/zimu upravo dolazi u prodaju i bazirana je na poslovnim torbama s fashion doradom, dok kolekciju za proljeće/ljeto izrađujemo te  će biti nešto drugačija - svakodnevna i vrlo funkcionalna", objasnio je dizajner.

Nakon prestižnog milanskog sajma Mipel, torbe "Alduk by Galko" bit će predstavljene na našem modnom sajmu Fashion.hr Industrija, dok će nova kolekcija za proljeće/ljeto publika vidjeti na reviji Amds by Alduk.

Hit sezone – smeđe nijanse i visoke platforme

Proslava jubilarnog 100. Mipela prošla je u duhu proljetno/ljetnih trendova. Vladavina visokih platformi i punih peta nastavlja se i u idućoj sezoni. U stopu ih prate cipele na visoku i debelu petu koja će vas stabilno provesti kroz proljetne izazove. Kad su torbe u pitanju, očekuje nas šarena sezona. Zanimljivi printevi, koje imaju vodeći svjetski brendovi, nametnuli su se kao ultimativni hit. Sve nijanse smeđe boje u kombinaciji s tamno plavom također su pronašle svoje mjesto među proljetno/ljetnih kožnim dodacima.

 | Autor: U galeriji detaljnije pogledajte što se događalo na milanskom Mipelu...

 

Photo: None

Komentari 0