Moda
1/18

Doris Dragović i Mišo Kovač na modnim pistama

Treća i ujedno posljednja večer ovosezonskog Dreft Fashion Weeka Zagreb ujedno je i najbolja jer ne samo da smo vidjeli izvrstan strani dizajn nego i kvalitetne kreacije s hrvatskim potpisom.

Večer je protekla u znaku prozirnih kreacija koje naglašavaju seksipil, ali i „koncerta“ lažne Doris Dragović i Miše Kovača. Dotični nastup otkrio je kako na kraju svega hrvatskoj modnoj publici je potrebno tek kruha i igara.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Craig Lawrence

Britanski gost otvorio je treću večer i predstavio izrazito zavodljivu kolekciju od nježnog pletiva. Dominiraju komadi s prozirnim dijelovima koji ističu žensko tijelo. Koliko god njegovi komadi bili provokativni, napravljeni su veoma elegantno i nježno. Na taj način žena u isto vrijeme djeluje seksi, no taj seksipil je doziran i profinjen.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Smeđi tonovi prožeti su narančastim i zlatnim detaljima koji nas uvlače u boje jesenske krošnje drveća. Zanimljivo pletivo privlači svu pozornost gledatelja i tjera ga na divljenje.

Ana Kujundžić

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Hrvatska dizajnerica voli bogato ukrašene kreacije, a u tom duhu je nastavila i za jesen/zimu 2012./2013. I ovaj put se poigrala zanimljivim uzorcima među kojima dominiraju geometrijski oblici poput trokuta i kockica, ali i trodimenzionalni detalji s kojim je dizajnerica dodatno ukrasila svoje kreacije.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell I Ana se poigrala s prozirnim detaljima u obliku ženstvene čipke koja je sušta suprotnost dominantnom dizajnu kolekcije. Dizajnerica je ponudila zanimljive komade koje će rado nositi alternativnija publika željna isticanja.

Milena Rogulj

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Uslijedila je kolekcija u kojoj su dominirale tri boje – crna, siva i bijela te zanimiljv „zamrljani“ print s kojim je dizajnerica ukrasila svoje najbolje komade kolekcije.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Svakako treba istaknuti muški dio kolekcije u kojem je Milena briljirala ponudivši prozračne majice i hlače baggy kroja. Ženski dio kolekcije bio je dramatičniji a posebno bismo istaknuli hlače s upadljivim printom koji je kao umočen u boju.

Maarten Van Der Horst

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Jednu od najboljih kolekcija večeri prezentirao je londonski gost, Nizozemac Maarten koji je na samom početku karijere dobio mogućnost kreiranja prve capsulle kolekcije za poznati brend Topshop. Zbog čega mu je pružena čast mogli smo se uvjeriti nakon samo par izlaza. Maarten je predstavio u isto vrijeme veoma strogu, ženstvenu i seksipilnu kolekciju. Dizajner se pozabavio sa strogim poslovnim kodom te ponudio razigraniju i zavodljiviju verziju odijela.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Dominira haljina u obliku sakoa, duge i kratke muške košulje su ukrašene dodatkom u obliku korzeta, kao i odijela u obliku bodyja. Strogoću je dizajner ublažio nježnim pastelnim bojama i ženstvenim cvjetnim uzorkom.

Iva Karačić

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Nastavili smo u smirenom tonu revijom u kojoj su dominirale ženstvene haljine a prevladale su one nude boje - crne i sive. Dizajnerica je ponudila kreacije koje na decentan način ističu žensku ljepotu.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Ivi je upravo ona na prvom mjestu – zbog toga su njene kreacije nenametljive, profinjene i na neki način zagasite. Stvorene su za žene koje zrače i ne žele napadnom odjećom svoj izgled i stav staviti u drugi plan.

Toni Rico

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Revija hvarskog dizajnera uvijek se nestrpljivo iščekuje. Mada se on ubraja među bolje dizajnere muške odjeće, njegove kolekcije se, nažalost, ne iščekuju zbog odjeće nego zbog showa za koji se zna da će ga dizajner napraviti. Toni svake sezone iznova uspijeva nadmašiti samoga sebe, a talent za zabavu ne možemo mu osporiti. Na pistu je doveo mlade dvojnike pjevačice Doris Dragović i pjevača Miše Kovača te popularnim hitovima podigao publiku na noge.

 | Autor: Jurica Galoić/Pixsell Jurica Galoić/Pixsell Njegovi vrckavi manekenki bili su ovaj put u lokalnoj birtiji u kojoj su zavodili, zabavljali se, ali se uspjeli i potući. Sve to uz taktove stare hrvatske zabavne glazbe. Naglasili smo kako se dizajner svake sezone iznova nadmašuje. No, to ima i negativnu stranu – nitko od prisutnih ne promatra ono zbog čega je zapravo tu – njegovih kreacija. Svi su toliko usredotočeni na show da se neće sjetiti Tonijeve kolekcije. Šteta, jer ovaj dizajner ima i ruku i maštu za stvaranje kvalitetne odjeće za modernog mladog muškarca. Toni bi trebao pripaziti da ga se ne počne prepoznavati samo zbog showa, a prestane cijeniti zbog ozbiljnog rada za kojeg ima debelo pokriće.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije...

Photo: Jurica Galoić/Pixsell

Komentari 0