Moda
Fika brend

Domaći brend fika izrađuje odjeću isključivo od lana. I stvarno to dobro rade, zaljubili smo se u ove komade

  • Lanena odjeća obavezan je dio ljetne garderobe, a svoju kolekciju uvijek volimo proširiti novim prozračnim lanenim komadima 
  • Klasični laneni komadi koji nikad ne izlaze iz mode uvijek su traženi, a upravo takve modele možemo pronaći u kolekciji malog domaćeg brenda fika
  • Korištenje prirodnog i kvalitetnog materijala, ručna izrada odjeće i koncentracija na održivu modu samo su neke od pozitivnih karakteristika kojima se ovaj mladi brend može pohvaliti

Lan se apsolutno može nazvati tkaninom ljeta, a poziciju najpopularnijeg materijala za ovo godišnje doba osigurava svojom udobnošću, prozračnošću i kvalitetom. Većina brendova dio kolekcija za ljeto bazira upravo na lanu, dok su se iz mladog domaćeg brenda fika, pokrenutog prošle godine, odlučili profilirati kao brend lanene odjeće, stoga su svi komadi u kolekciji izrađeni od 100% lana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fika. (@fika_way)

Mladi bračni par iz Zagreba, koji je pokrenuo brend, ispričao nam je kako je ideja o pokretanju brenda nastala još prije nekoliko godina, a krajem prošle godine počeli su definirati prvu kolekciju i skicirati ideje za dizajne.

Fika brend | Autor: Instagram @fika_way Instagram @fika_way Foto: Instagram @fika_way. Issa haljina, (129,99 eur)

U suštini fika brenda tako je održivi lan, a iz fike su nam objasnili zašto su odabrali baš ovaj materijal. "Odabrali smo lan jer smo veliki ljubitelji lana iz više razloga. Lan je prvenstveno lagan i vrlo udoban za nošenje, a u isto vrijeme otmjen. Može se nositi na sve kombinacije i za sve prigode – od vjenčanja do odlaska na plažu. Prozračan je, što ga čini idealnim za ljetne mjesece. I najbitnije nam je to što je održiv. U ovom trenutku ne planiramo koristiti druge materijale jer se želimo profilirati kao brand lanene odjeće".

Fika brend | Autor: Instagram @fika_way Instagram @fika_way Foto: Instagram @fika_way

Iz fike poručuju kako bi se kolekcije ipak mogle proširiti i prirodnim materijalima prigodnijim za zimske mjesece,  što bismo svakako također voljeli vidjeti!

Možda vas zanima Prolaznica nosi odličnu slip haljinu, no ni 'konkurentice' sa špice ne zaostaju... Rubrika Moda Moda

Jednostavni krojevi i osnovni odjevni predmeti poput modela košulja, haljina i hlača dio su lanene fika kolekcije, kojoj je cilj nuditi odjeću koja je bezvremenska te nikad ne izlazi iz mode, naglašavaju iz fike, a inspiraciju za dizajne crpe iz onoga što i sami nose.

Fika brend | Autor: Instagram @fika_way Instagram @fika_way Foto: Instagram @fika_way. Mursa košulja, (119,99 eur); Ragusa hlače, (149,99 eur)

Uz već predstavljene odjevne komade, kolekciji će biti pridruženi i još neki dodaci, kako bi se sav materijal iskoristio u potpunosti. Iz fike veliki naglasak stavljaju i ne zero waste policy te koncept održive mode, a upravo pomoću iskorištavanja svog materijala vode brigu o okolišu te daju svoj doprinos održivoj modi, budući da je lan jedan od najodrživijih materijala na svijetu.

"Sva fika odjeća je ručno rađena u Zagrebu i vodimo brigu da svaki komadić materijala bude iskorišten kako se ništa ne bi bacilo", objasnili su nam iz fike.

Fika brend | Autor: Instagram @fika_way Instagram @fika_way Foto: Instagram @fika_way. Spalatum košulja, (119,99 eur)

Osim zanimljivog održivog koncepta i korištenja predivnog prirodnog materijala, brend fika ima i upečatljivo ime, a dobio ga je po "konceptu fika koji predstavlja trenutak u kojem prestaneš sa svojim aktivnostima i napraviš pauzu. Odabrali smo ime fika jer želimo da brand predstavlja upravo taj trenutak u kojem usporiš i uživaš. Svakodnevica je vrlo užurbana te ljudi imaju sve manje vremena. Mi samo želimo potaknuti našu publiku da češće uzmu taj trenutak u kojem će usporiti i uživati u malim stvarima, poput uživanja u kavi. Fika predstavlja sve ono što nam promakne u svakodnevici – ljepota trenutka, ljepota života", poručuju iz fike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fika. (@fika_way)

Više informacija o brendu i njihovim lanenim odjevnim predmetima može se pronaći na službenoj stranici fikaway.com.

C&A Možda vas zanima Bez haljina ljeto ne prolazi, a ova tri modela idealna su i za večernje i za dnevne prilike Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @fika_way

Komentari 0