Moda
Dodjela Oscara ima i svoja manje glamurozna izdanja

Dodjela Oscara nije uvijek glamurozna: na ovih 5 najružnijih kreacija mnogi se još uvijek zgražaju

  • Još jedna dodjela Oscara je pred vratima – jesi li spremna za holivudsko blještavilo i glamur?
  • No, osim uspješnih kreacija od kojih staje dah, možemo očekivati i totalne modne promašaje koji su nas zabavljali i ranije u povijesti najslavnijeg crvenog tepiha
  • Svečane haljine koje možemo strpati (a to su napravili i modni kritičari) u najgore haljine s dodjela Oscara možeš razgledati u nastavku 

Osim filmskih ostvarenja, dodjela Oscara u fokus stavlja i crveni tepih na kojem, moramo priznati, i nije baš uvijek tako sve glamurozno. Uz sasvim promašena i neshvaćena izdanja svečanih haljina i toaleta, Oscari pokazuju svoje drugo lice sjajne medalje. Suprotno profinjenosti i gracioznosti na najslavnijem crvenom tepihu neke dame su se pojavile u kreacijama o kojima će se iz ne baš tako dobrih razloga još dugo pričati

Možda vas zanima Najveće blamaže i nevjerojatni trenuci s dodjela Oscara koje su šokirale svijet Rubrika Life&style Life&style

No, na propale modne izlete mogli bismo gledati kao na simpatično osvježenje u holivudskom perfekcionizmu koje daje jednu dozu ljudskosti i opuštenosti zadanom blještavilu. Dok nam je pored vratima 93. dodjela Oscara, zašto se ne bismo zabavili neobičnim kreacijama koje je kroz godine iznjedrila dodjela Oscara. U nastvku pogledaj o kojih se pet najgorih haljina radi...

Dodjela Oscara 1989. - Nezaboravni gaf Demi Moore 

Biciklističke tajice bile su veliki hit na prelasku u 90-e godine, ali nikako i dobra ideja za glamurozni crveni tepih dodjela Oscara. Štoviše, kreacija Demi Moore koja je osim ovog komada uključivala dugi šlep i gornji dio u obliku korzeta zaista je zaslužila da bude uvrštena među najgore haljine koje su prošetane crvenim tepihom. 

Oscarovska modna izdanja koja su se sinoć našla na listama najgorih - što ti misliš, zaslužuju li se naći tamo?

Dodjela Oscara 1995. - Lizzy Gardiner sva u zlatu koje to nije

Lizzy Gardiner 1995. okitila se zlatnim kipićem, koji je u njezinoj ruci sasvim pao u drugi plan zahvaljujući neobičnoj zlatnoj opravi. Nagrađena za kostimografiju za film 'The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert', Lizzy je obukla jednu od haljina originalno namijenjenu za potrebe filma – izrađenu od 254 zlatne American Express kartice. Odijevanju je pristupila opušteno kao nije mislila da će pobijediti i tako dospjeti u fokus javnosti i modnih kritičara. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Dodjela Oscara 2001. –  Björk je uspješno šokirala modni svijet 

Prošlo je 20 godina od labud haljine u kojoj se ma jednoj od dodjela Oscara pojavila islandska glazbenica i glumica Björk, a čini se kako se neki još nisu opravili od šoka. Krajnje neobičnu kreaciju s bijelim naborima koji su obliku perja labuda te općenito životinje te prozirnog bodija ukrašenom kristalićima potpisuje makedonski dizajner Marjan Pejoski. Mnogi su je i prije prvog treptaja svrstali među najgore haljine Oscara ikad

Bjork na dodjeli Oscara 2001. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Bjork na dodjeli Oscara 2001.

Je li ovo najposebnija kreacija od svih na oscarovskom crvenom tepihu ikada?!

Dodjela Oscara 2004. – Uma Thurman u neshvaćenoj inačici narodne nošnje

Kada je birala haljinu Christiana Lacroixa, neobičnog i pomalo provokativnog francuskog dizajnera, Uma Thurman vjerojatno je htjela zablistati malo dramatičnijim lookom na dodjeli Oscara 2004. Ipak, čini se kako je odabirom ipak prevagnula na tamniju stranu modne povijesti crvenog tepiha, kako su njezinu kreaciju kritičari svrstali među najgore haljine te godine, a i poslije. 

Uma Thurman na dodjeli Oscara 2004. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Uma Thurman na dodjeli Oscara 2004.

Jennifer Lopez doslovno je zasjala u jednoj od najoriginalnijih haljina s dodjele Oscara

Dodjela Oscara 2020. - Haljina Kristen Wiig potaknula 'zločestu' inspiraciju

Kristen Wiig, koja svojim smislom za humor nerijetko zabavlja publiku, možda je trebala zatomiti ovaj izražen dio osobnosti kada je birala haljinu za Oscare 2020. godine. Crvena Valentino haljina vrlo brzo je inspirirala korisnike društvenih mreža koji su je prozvali 'vagina' odnosno 'lazanja' haljinom. Neobični voluminozni nabori na upečatljivo crvenoj haljini i visoke crne kožne rukavice prije bi pristajale nekoj uvrnutoj kostimografskoj predstavi, a ne glamuroznom događaju kakav je dodjela Oscara. 

Kristen Wiig na dodjeli Oscara 2020. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Kristen Wiig na dodjeli Oscara 2020.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ExtrenmeUslugazajma

    Trebate li zajam? Morate se prijaviti za ekstremne zajmove i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i bit ćete zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja ... prikaži još!