Moda

Definirati svoj osobni stil baš i nije lako, ali ovih 10 savjeta će ti itekako pomoći

  • 'Osobni stil' je izraz koji često čujemo u modnom svijetu, osobito kada je riječ o celebrityjima, a zapravo se može primijeniti i na sve nas
  • Osobni stil je način odijevanja koji savršeno pristaje nama i po kojemu smo prepoznatljivi
  • No, ponekad baš i nije tako jednostavno izgraditi idealan modni izričaj i često se znamo osjećati kao da nam još nešto fali. Ako se i ti slažeš s nama, nastavi čitati jer ti donosimo 10 savjeta kako najbolje izgraditi osobni stil 
  • Pročitaj također: Bordo je već najavljena kao it boja jeseni: ovo je 10 najljepših komada u ovoj boji

U moru svih modnih trendova koji se, slobodno možemo reći, pojavljuju na tjednoj bazi, teško je u potpunosti ostati vjeran svom modnom izričaju i često imamo osjećaj kao da se u svemu tome već pomalo gubimo. To čak i dovodi do situacije da nam ormari pucaju po šavovima od silne odjeće i modnih dodataka, a od toga nikada ne možemo složiti skladan outfit u kojemu se osjećamo u potpunosti zadovoljno. Ako suosjećaš s nama i želiš to što prije popraviti, nastavi čitati jer ti donosimo deset savjeta koji će ti pomoći da definiraš svoj osobni stil i uvijek se odijevaš točno onako kako želiš i u ono u čemu se najbolje osjećaš i izgledaš. 

Odredi siluete koje najviše voliš 

Jedna od najvažnijih stavki kod slaganja outfita u kojemu ćeš i dobro izgledati i dobro se osjećati jest definiranje siluete koju tvoja odjeća kreira. To može biti naglašen struk koji ćeš postići nešto užim komadima ili remenima, ili pak možda želiš istaknuti noge što možeš napraviti skinny ili trapez hlačama... Odluka je na tebi. 

 | Autor: Instagram @femmeblk Instagram @femmeblk Foto: Instagram @femmeblk

Pronađi svoj 'signature' komad

Signature komad je neki modni detalj koji na razne načine kombiniraš baš uz svaki outfit i koji je prepoznatljiv samo za tebe. To mogu biti sunčane naočale, šeširi, neobični remeni pa čak i jarke boje i uzorci. Recimo, signature komad princeze Kate su njene kaput haljine dok Anna Wintour baš nigdje ne ide bez svojih sunčanih naočala. 

 | Autor: Instagram @anna.bernmark Instagram @anna.bernmark Foto: Instagram @anna.bernmark

Uloži u komade za koje znaš da ćeš ih nositi godinama

Komadi koje ćeš nositi godinama ne samo da moraju biti odlične kvalitete već i njihov dizajn mora biti bezvremenski kako bi ih mogla kombinirati s nekim trendi komadima, a pritom izgledati stylish. Tu se najčešće radi o nešto skupljim komadima, ponekad čak i dizajnerskima koji su napravljeni od najkvalitetnijih materijala. Neki od komada u koje se isplati uložiti su kvalitetne traperice, jakna od prave kože, dobra torbica, sunčane naočale, kvalitetne cipele...

 | Autor: Instagram @freyakillin Instagram @freyakillin Foto: Instagram @freyakillin

Kreiraj 'mood board' 

Ako još nisi sigurna u kojem stilskom smjeru se želiš kretati, Pinterest je tvoj najbolji prijatelj. Naime, na ovoj društvenoj mreži postoji mnoštvo inspirativnih fotografija s odličnim outfitima i komadima. Spremaj sve što ti se sviđa i u čemu se možeš zamisliti pa ćeš, kada sve spremljene fotografije vidiš na jednom mjestu, uvidjeti koji se stil proteže, kakve komade (ili njima slične) već možeš nabaviti, kakve vibre želiš odašiljati i slično. 

 | Autor: Instagram @katekozlovaaa Instagram @katekozlovaaa Foto: Instagram @katekozlovaaa

Definiraj komade koji ti se ne sviđaju 

Kako postoji ono što ti se jako sviđa, tako sigurno postoji i nešto što ti se ne sviđa. Čim jasno definiraš što uopće ne želiš nositi, fokus će ti se automatski usmjeriti na komade koji ti se sviđaju.

 | Autor: Instagram @anna.bernmark Instagram @anna.bernmark Foto: Instagram @anna.bernmark

Pronađi boje koje voliš 

Svatko ima neku boju ili više njih koje voli više od drugih pa, ako ti je neka boja jako draga, zašto se ne bi, na brojnim komadima, našla u tvom ormaru? Odmah ćeš se osjećati bolje. 

 | Autor: Instagram @thacianamesquita Instagram @thacianamesquita Foto: Instagram @thacianamesquita

Dobra organizacija ormara je ključna

Sigurni smo da si se nebrojeno puta našla u situaciji da imaš mnoštvo odjeće, a zapravo ništa za odjenuti i složiti dobar outfit. To ćeš najlakše postići tako što ćeš dobro 'prorijediti' sve stvari u ormaru - baciti ili pokloniti ono što već dugo nisi nosila, ono što ti ne pristaje, za što nisi baš sigurna sviđa li ti se u potpunosti... Najbolje bi bilo ukupnu količinu stvari u ormaru svesti na oko 50 komada. 

 | Autor: Instagram @interior.javawoods Instagram @interior.javawoods Foto: Instagram @interior.javawoods

Ne zaboravi na modne dodatke

Modni dodaci poput torbica, nakita i satova svaki će outfit podići na višu razinu. Odaberi si nekoliko bezvremenskih komada koji ti se jako sviđaju i u koje si spremna uložiti nešto više novca i svaki dan ih dodaj svojoj odjevnoj kombinaciji. 

 | Autor: Instagram @iitsninaaaa Instagram @iitsninaaaa Foto: Instagram @iitsninaaaa

Nakratko zanemari trendove

Iako svi volimo trendove i uvijek su nam odlična inspiracija za nešto novo, ponekad se najbolje držati dobre stare klasike. Klasični krojevi, materijali poput trapera i tvida te neutralne boje poput bijele, crne, sive te smeđih nijansi uvijek će biti pun pogodak. 

 | Autor: Instagram @justine__va Instagram @justine__va Foto: Instagram @justine__va

Pronađi brendove kojima ćeš biti lojalna

Svaki brend ima svoju estetiku koja nekome odgovara više ili manje. Stoga, ako ti se, recimo, sviđaju brojni Chanel ili Ralph Lauren komadi, to znači da ti se uglavnom odijevaš u skladu s njihovom estetikom pa neka tvoj ormar ispunjavaju i komadi ovih ili drugih brendova koje voliš. 

 | Autor: Instagram @kristjaana Instagram @kristjaana Foto: Instagram @kristjaana

Photo: Instagram @roerich.alena

Komentari 0