Moda

Debele platforme vladaju modom, a španjolski brend Paloma Barceló ima stvarno otkačene čizme

  • Nakon što je Versace na pisti predstavio sada već kultni model Medusa Aevitas cipela, modni je svijet zapljusnuo tsunami vrtoglavo visokih modela s platformama
  • Našu su pažnju privukli modeli španjolskog brenda Paloma Barceló, kao stvoreni za unošenje vedrine u sivilo hladnih jesenskih i zimskih dana
  • Posebno su nam se svidjeli modeli Frida u oker žutoj, Rocco u petrolej plavoj i Brad u boji trule višnje, a koje smo primijetili i u ponudi poznatog splitskog concept storea Total In

Ne znamo koliku je ulogu Nicola Peltz imala u stvaranju ovoga trenda, no slučajno ili ne, otkako je do oltara ususret Brooklynu  Beckhamu hodala u Valentino couture haljini i visokim satenskim Versace Medusa Aevitas cipelama, platforme su u svim mogućim bojama i modelima zavladale crvenim tepisima, svim važnim eventima i modnim pistama.

 | Autor: Instagram @itsamaximaxiworld Instagram @itsamaximaxiworld

Nimalo suptilne modele sandala, cipela i čizmi(ca) s platformom svijet je dočekao raširenih ruku, a nakon što je na Versaceovoj  modnoj reviji prošle godine predstavljen sada već kultni model, trend je prigrlilo i mnoštvo drugih dizajnera pa su tako i na nedavno održanim tjednima mode platforme bile sve više i više. U Valentinu su bile najvruće ružičaste boje, izvedene u prilagođenoj Pantone nijansi koju je Pierpaolo Piccioli dizajnirao posebno za svoju kolekciju, Peter Do predstavio je nešto skromniju varijantu, dok je  Giuseppe Zanotti u svoju kolekciju uvrstio vrtoglavo visoke modele koji su se svidjeli mnogima pa tako i Oliviji Rodrigo koja iz je uz vintage Chanel odijelo od tvida nosila prilikom posjete Bijeloj kući.

gležnjače Možda vas zanima Veliki trend za jesen - platforma gležnjače kojima ne možemo odoljeti Rubrika Moda Moda

Ženstveni krojevi koji se posljednjih sezona pojavljuju na modnim pisatama u paketu sa štiklama s platformom koje evociraju senzualnost upućuju na sveprisutan trend da moda ponovno bude odvažna i hrabra, a nakon posljednje dvije godine, čini se da ta hrabrost dolazi sama po sebi.

 | Autor: Instagram @hero12south Instagram @hero12south

Iako je ponuda različitih modela obuće s platformom i više nego bogata pa ih se bez problema može naći kako na policama high street brendova, tako i u couture te ready to wear kolekcijama najpoznatijih dizajnera, našu su pažnju privukli modeli španjolskog brenda Paloma Barceló, kao stvoreni za unošenje cijelog tsunamija vedrine u sivilo hladnih jesenskih i zimskih dana.  

 | Autor: Instagram @andreasteen Instagram @andreasteen

U potpunosti izrađeni u Španjolskoj, modeli ovog brenda na prvi pogled osvajaju dizajnom koji bismo mogli opisati kao spoj tradicionalne vrhunske izrade i minimalističkimh linija, ali sa zato maksimalnom privlačnošću i nametljivošću koja ne može proći neopaženo. Osnovan 1960. godine od strane njezinog oca Manola Barcela, ovaj brend reinterpretira tradicionalne modele obuće vješto ih odabirom zanimljivog kolorita i modernih linija pretvarajući u bezvremenske komade koje nije neobično vidjeti na ulicama u današnje vrijeme, ali koje isto tako lako možemo zamisliti kao dio stylinga Ziggyja Stardusta, Diane Ross, Agnethe Fältskog ili Anni-Frid Lyngstad.

 | Autor: Paloma Barcelo Paloma Barcelo Paloma Barcelo, Brad Malory Plum (2444,00 kn)

Možda vas zanima Zavirili smo u Borovo i otkrili divne bež i crne mokasinke, od prave kože i po odličnoj cijeni Rubrika Moda Moda

Od nešto klasičnijih modela u crnim i smeđim nijansama do onih u smjelim i zagasitim nijansama, na virtualnim će policama službenog webshopa ovog brenda svatko lako naći svoje favorite, a nama su se posebno svidjeli upravo ovi posljednji, točnije modeli Frida u oker žutoj, Rocco u petrolej plavoj i Brad u boji trule višnje, a koje smo primijetili i u ponudi poznatog splitskog concept storea Total In. Tko god da još uvijek traga za statement parom čizmica za nadolazeću sezonu, ako se nas pita, ovi su modeli pun pogodak!

 | Autor: Instagram @totalin_conceptstore Instagram @totalin_conceptstore Paloma Barcelo, Rocco Malory Petroleum (2556,00 kn)  | Autor: Paloma Barcelo Paloma Barcelo Paloma Barcelo, Frida Iris Ochre (2444,00 kn)

Photo: Instagram @andreasteen

Komentari 0