Moda

Culottes - hlače koje volimo hejtati

Culottes su hlače koje su (uz trapezice) ove sezone doživjele svoj vrhunac popularnosti. Što uopće nije neobično jer su, bez obzira na to kako izgledaju, zapravo jako jednostavne za nošenje i kombiniranje...

Prvi put su se u modnom svijetu pojavile još krajem 80-ih, a onda su odjednom potpuno nestale - do prošle sezone, kada su se retro trendovi polako, ali sigurno ponovno uvukli u naše ormare. Naravno da nije trebalo proći puno vremena prije nego što ih baš sva dizajnerska imena predstave na modnim pistama, a samim time postale su i neizbježan dio high-street kolekcija. 

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: H&M, 18 eura; Zara, 230 kuna; Stradivarius, 100 kuna

Ako ne znaš što su točno culotte hlače, objasnit ćemo ih ovako: kao neodoljiv spoj cropped hlača i romantične midi suknje. Lagane su i prozračne, a bez obzira na to što na prvu izgledaju zastrašujuće za kombiniranje, zapravo itekako laskaju gotovo svakoj ženskoj figuri. 

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: H&M, 18 eura; Zara, 150 kuna; Stradivarius, 70 kuna

Možeš ih nositi uz sandale, balerinke, tenisice, ali i uz gležnjače u onom prijelaznom razdoblju godine. Upravo nam se i zato sviđaju - kupi ih sada, nosi kroz cijelu godinu! Ako ih kojim slučajem još uvijek nemaš u vlastitoj kolekciji, odabrali smo nekoliko modela culotte hlača koji bi ti se mogli itekako svidjeti!

 | Autor: Promo Promo S lijeva na desno: Pull&Bear, 150 kuna; Zara, 180 kuna; Mango, 170 kuna

 

miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta? 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0