Moda
Balenciaga crocsice

Crocsice sa stiletto potpeticom?! Da, ako se pita Balenciagu a bi li ih ti nosila?

  • Dogodilo se možda jedna od najneobičnijih stvari u svijetu visoke mode
  • Naime, Balenciaga je još jednom dala zeleno svjetlo suradnji s Crocsom i u svoju proljetnu kolekciju 2022. uvrstila dva modela obuće
  • Radi se o čizmama do koljena i, na iznenađenje sviju, crocsicama sa stiletto potpeticom – bi li ih nosila?

Da je moda samo povod za zabavu pokazao je kreativni tim iz Balenciage koji su ovu nedjelju predstavili svoju kolekciju za proljeće 2022. No, razigrane modele, boje, krojeve nadmašilo je jedno zaista neobično rješenje – suradnja poznatog modnog brenda s Crocsom i to u obliku čak dva nova para ‘križanaca’. U Balenciaginoj kolekciji za proljeće tako se mogu pronaći crocsice sa stiletto potpeticom te čizme do koljena u zelenoj, sivoj i crnoj boji. 

Možda vas zanima Više nema smisla vrištati od užasa, sad crocsice nose i zvijezde i modni blogeri Rubrika Moda Moda

Suradnja Balenciage i Crocsa | Autor: Balenciaga Balenciaga Suradnja Balenciage i Crocsa

No, pravim modnim znalcima ova suradnja možda i ne nadolazi kao iznenađenje. Još 2017. godine Demna Gvasalia i Christopher Kane raspravljali su o mogućoj integraciji crocsica u visoku modu koja se i dogodila na Pariškom tjednu mode iste godine, a sada je timskim radom ova zamisao podignuta na novu razinu. 

Balenciaga Crocs čizme | Autor: Balenciaga Balenciaga Balenciaga Crocs čizme

‘’Nadahnuti smo Crocsom i s njima smo radili na reinterpretaciji Balenciage. Suradnja nije nemoguća, pitanje ukusa je vrlo subjektivna vrijednost’’, rekao je Gvasalia francuskom izdanju Voguea 2017. godine. 

Suradnja kakvu nitko nije očekivao! Crocs i Nike izbacili model sandala, bi li ga nosila?

‘’Ovo ljeto nosio sam crocsice da ih isprobam i mogu reći da je to najudobnija obuća na svijetu! Poželio sam im dati modni izričaj - platformu. Na kraju krajeva, moda je samo zabava’’, dodao je prije četiri godine Gvasalia, gruzijski dizajner i kreativni direktor Balenciage.

Prva suradnja suradnja se osobito pokazala uspješnom kako su poznate klompe u interpretaciji Balenciage s platformom prodane i prije nego što su dospjele do trgovina. Cijena im je bila 850 dolara (oko 5.230,00 kuna). 

Što misliš, hoće li i nove stiletto crocsice dožvjeti sličnu sudbinu?

Photo: Balenciaga

Komentari 0