Moda 21. svibnja 2011.

Britanci modnu reviju pretvorili u otkačen party

Pixsell.
1/8

Prva hrvatska blogerska konferencija koju je vodio poznati Yvan Rodic aka FaceHunter, predstavljanje njegove knjige, poznata strana dizajnerska imena i revija poput rasplesanog tuluma, obilježili su drugu večer Dreft Fashion Week Zagreba.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Prije početka revija, hrvatski i slovenski blogeri te zainteresirani novinari uživali su u zanimljivom predavanju najpoznatijeg svjetskog streetstyle blogera FaceHuntera koji je pojasnio kako funkcioniraju strani blogeri, na koji način je postao poznat i kako su u svijetu modni blogeri od svog hobija napravili dobar biznis. Naši zaljubljenici u modu pozorno su ga slušali, a nakon predavanja Yvan Rodic je potpisivao svoju novu knjigu.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Drugu večer otvorila je hrvatska dizajnerica Ana Kujundžić koja je predstavila šaroliku kolekciju ukrašenu različitim uzorcima, bojama, prugama i detaljima koji su visjeli niz njene kreacije. Kolekcija tvori zaokruženu priču, a unatoč, na prvi pogled „pretjeranim“ kreacijama, vjerujemo da će odvažne žene, koje vole modom uveseliti tmurne dane, rado odabrati Anine majice ili suknje.

Ana Ćavar, koja stoji iza brenda Artiđana, prezentirala je pak smireniju kolekciju zemljanih tonova u kojoj su dominirali strukirani kaputi. Široke hlače poput dimija, naglašena ramena i pojedini prozirni dijelovi ukrašeni su zanimljivim broševima i tregerima.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Najlošija karika ove modne večeri je bila Kristina Burja koja je pokazala, moglo bi se reći, pretjerano nosivu kolekciju, koja se sastojala od monotonih traperica, običnih bijelih majica, jaknica pastelnih tonova i traper kratkih haljina. Dizajneri ready-to-wear kolekcija moraju vješto balansirati između nosivih, ali u isti tren i posebnih komada. Kristina se, nažalost, tu pogubila. Dizajnerica je također imala i problema s kratkim seksi haljinama koje su se ružno skupljale na leđima prilikom hodanja. Kroj mora pasati ženskom tijelu i biti njena druga koža, a ne, ovisno o stanju, mijenjati svoj oblik.

Kako se to radi pokazale su sestre Felder&Felder. Rokerska ženstvena elegancija energično je profilirala pistom i pokazala da samouvjerena buntovnica voli oštru modu i nije ju briga što drugi misle o njoj. Tamne nijanse zelene i plave te crna čine okosnicu kolekcija, a kratke haljine pašu ženskom tijelu i pokazivaju ga u najboljem izdanju.

Nježnu žensku eleganciju u crnoj boji i pudrastim tonovima predstavio je Louis de Gama, stalni londonski gost Dreft Fashion Weeka. Dosljedan svom stilu, ali s novim krojevima i detaljima, ponovno je pokazao kako je pravi majstor kad su ženske haljine u pitanju. Čipka, volani, geometrijski oblici i stilski dozirana gola koža, ženu pretvaraju u nevinu sanjalicu koja zavodi svojim prirodnim i nenametljivim seksipilom.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell The Rodnik band je bio šlag na kraju. Napraviti dobar tulum od modne revije i nije tako lako. No, njima je to uspjelo. Uz energične i pozitivne zvukove, uspjeli su rasplesati i inače za takve egzibicije nesklonu hrvatsku publiku. A i sama kolekcija je dobra zabava za žene koje na modu ne gledaju u određenim okvirima. Spremne na šalu i otkačen stil, takve žene rado će odjenuti sjajne haljine nadahnute pop artom.

Uz veliki smiješak i mnogo pozitivne energije završena je druga večer. Hoće li treća uspjeti to nadmašiti? Carloz Diez i Aminaka Wilmont, Fyodor Golan očekuju nas za kraj, a ne sumnjamo da će dobru zabavu prirediti i Toni Rico te Ivana Popović.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije...

Komentari 0