Moda

Borovo ima sjajne dvobojne balerinke, baš u stilu kultnih Chanel cipela

  • Još jedan adut u rukavu ima Borovo, bež-crne balerinke koje su nas podsjetile na puno poznatiji model
  • Riječ je o dvobojnim cipelama u toj boji s potpeticom i remenom na peti kojim je Coco Chanel srušila još jednu granicu ženske mode prije 60 godina
  • Druge bež-crne modele Chanel kolekciji cipela kasnije je pridodao Karl Lagerfeld: balerinke, oksfordice, espadrile...

Ma svakakve draguljčiće mi pronađemo u ponudi pristupačnih brendova, a koji mogu rame uz rame stajati uz bok (pre)cijenjenim dizajnerskim komadima! Posebno nas veseli kad tako nešto pronađemo kod domaćeg proizvođača (Kupujmo domaće!) kao što je naše Borovo. 

Pa smo tako nakon genijalnih mokasinki i natikača koje bez problema zamjenjuju Hermèsove Oran, naletjeli i na sjajne balerinke u dvije boje, bež sa crnim vrhom. Baš kao što je klasična i prepoznatljiva Chanel kombinacija boja na cipelama koja postoji već 60 godina. Borovo model balerinki preuzeo je ovu divnu kombinaciju koja će se izvrsno uklopiti u mnogo stylinga. Cijena je daleko razumnija, 49,95 eura, napravljene su od prave kože, ali ovo malo otkriće nas je inspiriralo i da se podsjetimo priče o "pravim" Chanelovim cipelicama u dvije boje. Premda, ravne balerinke nisu bile prvi model na kojem je Coco Chanel upotrijebila kombinaciju bež i crne boje...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lux.londonbuyer

Prve cipele u dvije boje Chanel je predstavio 1957. Nakon što je svijetu već prezentirala malu crnu haljinu, kostim od tvida i prošivene torbice, Gabrielle Chanel kompletirala je izgled cipelama koje su se mogle nositi od jutra do večeri i bile oličenje elegancije. "Izađete ih kuće u bež-crnoj kombinaciji, ručate u bež-crnoj kombinaciji, idete na koktel u bež i crnom. Dotjerani ste od jutra do večeri" rekla je predstavljajući ih. 

 | Autor: Foto: Chanel No već 20 godina ranije, 1937. Coco je i sama privatno nosila cipele u dvije boje, crnoj i bijeloj, a ovim dvobojnim cipelama srušila je još jednu granicu ženskog odijevanja jer dotad su cipele bile isključivo jednobojne. Dizajnirane su izuzetno promišljeno: bež zbog profinjenog izgleda, a crni vršak je vizualno skraćivao stopalo, ali imao i funkcionalnu vrijednost: da zaštiti cipele od prebrzog habanja na prstima. Udobna peta od 5 centimetara postala je novi saveznik ženske mode, stabilna i udobna.

Karl Lagerfeld, s dolaskom na čelo kuće Chanel 1983., opet je oživio ovaj model i proširio kolekciju dvobojnih bež-crnih modela. Ispočetka je osmislio ovaj klasik koji je tada, 1986. postao posebno popularan u obliku balerinki i danas je već kultni komad, ali i sandale, čizme, oksfordice i espadrile u bež-crnoj. Ukratko, jasno je da je riječ o jednom od kultnih modela cipela.

A mi svojoj kolekciji pridodajemo balerinke iz Borova... 

 | Autor: Borovo Borovo Foto: Borovo, Balerinke (49,95 eura)

 

 

Photo: Instagram@elle_and_I

Komentari 0