Moda

Bomberica, parka, traper jakna... Koju birate ove sezone?

Ovog proljeće ulicama će šetati najljepše jakne sezone. Na vama je samo da izaberete svoj idealan model

Zima nam prođe u iščekivanju toplijeg vremena samo zato što se napokon želimo riješiti debelih jakni. Odnosno, želimo prijeći u tanje modele, a svake godine na vrhu trendova zadržavaju se - parke, sakoi, kožnate jakne i, naravno, bomberice. Najgore od svega je što jednostavno želimo imati baš svaki model, a to možda i nije toliko realistično. Zato ćemo vam sada dati najbolje strane svakog hit komada jakne za proljeće, pa vam odabir možda bude malo lakši. (Neće.)

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Na prvome mjestu definitivno su bomberice. Iako smo mislili da je njihovo vrijeme gotovo, one su i dalje tu. Ne bunimo se. Sada dolaze u još više različitih varijanti, a ako se pita klan Kardashian Jenner, koji su predvodnici trendova u posljednje vrijeme, predimenzionirane, muške bomberice ove su sezone najtraženije.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Daju jedan potpuno grunge look, a najbolje izgledaju s “nude” tonovima i u monokromatskim kombinacijama. Ispod bomberice nosite usku basic haljinu i potpetice ili gležnjače s blok-potpeticom. Ako ipak niste za nešto tako “avangardno”, držite se dobrih starih satenskih modela s cvjetnim printom.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Doslovno ih možete nositi na sve, od omiljene casual kombinacije traperica i majice s natpisom do stylinga u kojima glavnu riječ vodi cvjetna haljinica u paru sa štiklama. Sljedeće na listi su traper jakne. Iako nas podsjećaju na osnovnoškolska vremena kad su nas odijevali roditelji, ili još gore, bake i djedovi, danas su traper jakne punopravni članovi svijeta mode i dolaze u najchic oblicima u koje ćete se odmah zaljubiti.

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Od kratkih military modela kao kod modne kuće Fay do prevelikih traper jakni kakve smo nosili devedesetih. Na leđima imaju natpise, ukrašene su zakovicama, izvezenim cvijećem... a fashionistice bez njih ne mogu. High street brendovi ne olakšavaju izbor, pa su napravili i “izvedenice” od svih ovih jakni, koje kombiniraju sve najpoznatije modele u jedan. U svakom slučaju, za neodlučne preporučamo klasiku u obliku kožnate jakne u bilo kojoj boji ili sakoa/blejzera.  

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Za vas smo pronašli i najljepše proljetne jakne iz high street trgovina, a potražiti ih možete OVDJE.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0