Moda
Hermes

Birkin, Kelly, Constance i Picotin, četiri najljepše Hermès torbe svih vremena

  • Najpopularnije torbe svih vremena simbol su luksuza i aristokracije
  • Od najpopularnijih modela se svakako izdvaja Birkin Bag, ali još tri modela su uvijek trendi
  • Vrhunska koža, najfiniji vez te potpuno ručni rad čini ove torbe najtraženijima na svijetu

La Maison Hermès postoji već šest generacija - i od tada predstavlja majstorstvo i najvišu kvalitetu. Godine 1837. još uvijek u obliku sedlarske radionice, Thierry Hermès otvara trgovinu u Parizu. Njegova konjska orma je fina i ujedno izuzetno izdržljiva, štoviše, tehničko remek-djelo za koje je Hermès dobio nagradu na Svjetskoj izložbi u Parizu 1867. Samo nekoliko desetljeća kasnije, Hermès je također nudio male kožne proizvode i otkrio tada inovativni izum zipper (patentni zatvarač) u Kanadi, što je posebno revolucioniralo njihove putne torbe.

Uslijedile su torbice koje su i danas među najpopularnijim trendovima torbi, a zahvaljujući bezvremenskom dizajnu mogu se nositi desetljećima. Okružuje ih posebna aura i vjerojatno su među najpoznatijima u svijetu. Četiri najljepše predstavljamo ovdje.

Birkin torba

Hermes | Autor: Instagram@threadsstyling Instagram@threadsstyling

Birkin torba jedan je od najpoznatijih Hermèsovih modela i klasik koji će vjerojatno uvijek biti u trendu torbi. Nastala je kao rezultat slučajnog susreta: Jean-Louis Dumas-Hermès upoznao je glumicu Jane Birkin na letu 1984. godine i tada je dizajnirao ono što je rekla da je savršena torbica. Danas je to klasik koji je isključivo ručni rad i za kojeg svakako treba štedjeti. Naime, model Birkin torbe od bijele krokodilske kože prodan je za oko 377.000 dolara na aukciji londonske aukcijske kuće Christie's 2017. na aukciji u Hong Kongu, čime je oboren rekord za najskuplju torbu ikad prodanu.

Kelly Bag

Hermes | Autor: Instagram@hermes Instagram@hermes

Hermès Kelly Bag je torbica za cijeli život. Njezin dizajn, kreiran 1930. godine je karakteriziran trapezoidnim oblikom, geometrijskim preklopom, ručkom i krutom bazom podržanom s četiri metalna gumba. Model ostaje jedan od najtraženijih trendova torbi danas - zahvaljujući fotografiji iz 1956. koja se dijeli diljem svijeta. Grace Kelly, holivudska zvijezda koja je postala princeza, držala je svoju torbu Hermès à courroies ispred trbuha kako bi sakrila prve obline svoje trudnoće. Sve ostalo je povijest.

Birkin torba Možda vas zanima Od Victorie Beckham do JLo, 15 zvijezda pokazalo je s čim nose svoju Birkin torbicu Rubrika Moda Moda

Constance

Hermes | Autor: Instagram@sobouclettes Instagram@sobouclettes

Constance je torba koja i danas izgleda tako moderno da biste pomislili da je dizajnirana jučer, a ne davne 1959. godine. Njezin bezvremenski dizajn odlikuje se elegantnim, minimalističkim linijama, dugim remenom za nošenje preko ramena i izduženim "H" - kopčom koju je kreirala Hermèsova dizajnerica Catherine Chaillet dok je bila trudna. Njezina kćer rođena je na dan kada je torba puštena u prodaju i obje su dobile isto ime: Constance. Za ovaj model torbe se kaže da ima određenu poeziju, na kraju krajeva, dizajn je toliko bezvremenski da se torba može prenositi s majke na kćer. Bivša prva dama Jacky Kennedy jedna je od prvih obožavateljica.

Picotin

Hermes | Autor: Instagram@_yui._____ Instagram@_yui._____

U usporedbi s torbom Birkin ili Kelly, Hermès Picotin je još uvijek mlađi model. Godine 1992. ugledala je svjetlost dana - i odmah se vizualno izdvaja od svoje velike braće i sestara. Inspirirana koritima za konje, bucket bag je kombinacija nepodstavljene, nestrukturirane kože. Torba je minimalistička, a opet posebna, što zbog male bravice, što zbog detalja i široke baze s mnoštvom metalnih nožica koje osiguravaju da torba stoji uspravno kada je odložite.

remenje Možda vas zanima Luksuzna zlatna kopča glavni je detalj na remenima ove jeseni! Još ako je prepoznatljiv logo... Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@tamara

Komentari 0