Moda

Bilo da letiš avionom u Grčku ili ideš autom do Crikvenice, ovo je 5 najboljih stylinga za putovanja

  • Sezona godišnjih odmora se polako zahuktava što znači samo jedno - puno ćemo putovati
  • Bilo da se radi o kratkim ili dugim putovanjima, važno nam je da se na putu osjećamo udobno, da nam nije vruće (a ni hladno), da se lako krećemo, da nas ništa ne stišće...
  • Kod udobnosti najveću ulogu igraju odjeća i obuća koju nosimo pa smo izdvojili pet outfita koji kombiniraju najbolje komade za najudobnije putovanje 
  • Pročitaj također: Svi trk u Pepco! U ponudi su kratki i slatki setovi u stilu pidžame za samo 17 eura

Iako se, u outfitima koje nosimo, uvijek volimo osjećati udobno i neopterećeno, tijekom putovanja udobnost odjeće i obuće posebno dobiva na važnosti. Naime, tijekom putovanja, osobito onih dužih, dugo sjedimo u istom položaju, mijenjamo nadmorske visine, temperature... Sve to prilično utječe na naše tijelo i raspoloženje pa nam pritom ne trebaju još i traperice koje nas stišću, kratke haljine u kojima se ne možemo opustiti ili neke neudobne cipele.

Stoga, važno je obratiti pažnju na to što ćemo odjenuti za putovanje (bilo da se radi o kratkom ili dugom putu) kako bi nam bilo udobno, ali i kako bismo bili stylish čim dođemo na željenu destinaciju pa smo izdvojili pet kombinacija s kojima ćemo postići baš to - udobnost i stil. 

Široki komplet i natikače tipa Birkenstock

Komplet koji se sastoji od dugih hlača i jednake majice ili bluze, idealno je rješenje kada želimo biti sređeni u tren oka bez previše razmišljanja o kombiniranju. Kada je riječ o kompletu koji nosimo na putovanje, važno je da on bude širok i udoban te napravljen od prirodnih materijala poput pamuka ili lana što ga čini prozračnim i još ugodnijim za nošenje. 

Osim odjeće, udobna nam mora biti i obuća pa su natikače, osobito Birkenstock modeli, najpoželjniji odabir jer će tijekom dugog sjedenja stopalo držati u pravilnom položaju, a pritom su vrlo trendi. 

 | Autor: Instagram @daniellejinadu Instagram @daniellejinadu Foto: Instagram @daniellejinadu

Donji dio trenirke i vesta

Trenirka je jedan od najpoželjnijih komada kada je udobnost u pitanju pa ćemo se, za putovanja, često odlučiti i na taj komad odjeće. S obzirom na to da ćemo, u narednih nekoliko mjeseci, većinom putovati po visokim temperaturama, najbolje bi bilo odabrati kratku verziju trenirke.

No, ako se ipak dogodi da u nekom trenutku putovanja zahladi ili znamo da ćemo se voziti u automobilu ili autobusu u kojemu će klima biti postavljena na niske temperature, dobro će nam doći i tanka vesta koju, ako ništa drugo, možemo samo prebaciti preko ramena. 

 | Autor: Instagram @_jessicaskye Instagram @_jessicaskye Foto: Instagram @_jessicaskye

Kratke hlače i top bez rukava s tenisicama

Top bez rukava i kratke hlače nezaobilazni su komadi za svaki ljetni outfit pa ne vidimo razlog zašto ih ne bismo kombinirali zajedno. Materijal, boje i uzorke topa i hlača možemo prilagoditi svom stilu i ukusu te im dodati i tenisice. Za maksimalnu udobnost najbolje bi bilo odabrati tenisice za trčanje koje su već dugo jako popularne i u outfitima koji nisu sportski. 

 | Autor: Instagram @annelauremais Instagram @annelauremais Foto: Instagram @annelauremais

Široke hlače i top bez rukava s oversized košuljom

Osim s kratkim, top bez rukava možemo kombinirati i s dugim hlačama za koje bi bilo najbolje da su širokog kroja jer ne želimo da nas tijekom putovanja, osobito onog dugog, bilo što žulja ili pritišće. Oversized košulja u ovom outfitu ima istu funkciju kao i tanka vesta s kratkom trenirkom - da ju ogrnemo ako nam u bilo kojem trenutku postane hladno zbog klime ili bilo kojeg drugog razloga. 

 | Autor: Instagram @ jeannine.roxas Instagram @ jeannine.roxas Foto: Instagram @ jeannine.roxas

Maksi haljina i oversized košulja s balerinkama

Iako nam haljina, za putovanja, baš i nije čest odabir, za to nema razloga jer ako odaberemo haljinu pravog kroja i materijala, ona itekako može biti baš udobno rješenje. Naime, za putovanje bi bilo najbolje izabrati haljinu od rastezljivog materijala i skroz jednostavnog kroja koji će se prilagoditi tijelu. 

Ako se radi o haljini bez rukava, možemo se odlučiti na oversized košulju koju ćemo ostaviti raskopčanom. Kada je riječ o obući, idealan odabir bit će udobne balerinke. 

 | Autor: Instagram @annelauremais Instagram @annelauremais Foto: Instagram @annelauremais

Photo: Instagram @hoskelsa

Komentari 0