Moda

Bijele haljine, ledenoplava nijansa, pencil suknje i još ova tri trenda su potpuno zavladala sezonom

  • Ulicama su zavladali proljetni trendovi
  • Neki su nam jako dragi, neki manje, a mi izdvajamo 6 nama najdražih!
  • Također, znamo gdje ih možeš kupiti, a da pritom učiniš i nešto dobro za naš planet

Što se nosi ovo proljeće i što nositi na ljeto? Dobra vijest je da već vjerojatno posjeduješ većinu ključnih modnih trendova proljeća, i da će pametno kombiniranje - uz tračak crvene ili čistu bijelu košulju - poslužiti kao jednostavne nadogradnje. Balerinke i Mary-Jane sandale ne idu nikamo, baš kao niti dobro krojeni sako. No, u moru trendova, neki se ipak izdvajaju, a mi ćemo navesti one koji nas posebno vesele - ne samo jer su trend, već i zato što su tako lijepi i što se lako kombiniraju: 

Bijela haljina
Ovo je trend koji svakoj ženi da pomalo vilinski izgled i tako lijepo paše uz potamnjelu put. A kakvu bijelu haljinu izabrati? Ne možeš pogriješiti - od prozirnih i prozračnih do izvezenih u gusto tkanom pamuku ili lanu, dulje ili kraće - dizajneri su jasno signalizirali koja je haljina pobjednica sezone. 

 | Autor:

Pencil suknja
Kad se spomene ovaj model, sjetimo se Meghan Markle u seriji 'The Suits' jer gotovo da se nije skidala iz pencil suknje. I da, ovaj model suknje je fantastičan odabir za posao, ali ove sezone ga možeš nositi i u drugim prilikama - recimo, uz zanimljiv top za večernji izlazak ili jednostavnu košulju za formalnije prilike te statement nakit - izgledat ćeš sjajno!

 | Autor:

Ledenoplava nijansa
Dizajneri nisu odoljeli ovoj nježnoj, plavoj nijansi, bez obzira o kojem se komadu radi, od prozirnih bluza kod Givenchyja do odijela Stelle McCartney. Kombiniraj je uz crnu za dojmljiv kontrast ili s bež tonovima za damski look. I, da, sjajno ide uz crvenu ako se baš želiš istaknuti u masi. 

Prozirne suknje
Nakon nekoliko sezona prozirnih lepršavih haljina i detalja inspiriranih rubljem, prozirna suknja preuzima središnje mjesto proljetne mode kao provokativni izbor za dan ili noć. Ako je ipak to malo previše za tebe, a sviđa ti se trend, pokušaj kombinirati dvije prozirne suknje ili nositi podsuknju - to je win-win situacija!

Polo majice
Sigurno si primijetila, pogotovo po najnovijim Zendayinim outfitima, da je tenniscore golem trend, a što više govori od toga od velikog povratka majice s kragnom. Također, ove majice bile su veliki hit 1990-ih, a već dobro znaš da sve što je bilo 90-ih, sada je opet u trendu, zato, daj priliku i ovoj povratnici!

 | Autor:

Končana mreža
Idealno za vruće dane! Konac ispleten u mrežaste tkanine osvojio je piste i vidjeli smo sve, od suknji, topova, haljina do hlača! Naravno, tu su i heklani kupaći kostimi i torbe, zato, barem jedan modni ispleteni detalj ove modne sezone mogao bi te pretvoriti u kraljicu stila!

No, već dobro znaš da su trendovi ciklički i da su svi trendovi sezone jednom, ako ne i više puta, već bili u modi i zato ćeš sigurno pronaći nekoliko, a vjerojatno i sve navedene trendove na Njuškalu, gdje se prodaje zaista izvrsna pre-loved odjeća. Naime, kupovinom vintage odjeće imaš višekratnu korist - ne samo da ćeš uštedjeti i vjerojatno dobiti odjeću od boljih materijala, već i napraviti nešto dobro za planet. Naime, doprinijet ćeš smanjenju otiska CO2 jer popravci, preprodaja i doniranje odjeće mogu produljiti njezin životni vijek i smanjiti potrebu za novom proizvodnjom. To također smanjuje količinu otpada koja nastaje kada se odjeća baca, a otpad je danas, čega si sigurno svjesna, gorući problem. A ti možeš kupovinom pre-loved odjeće doprinijeti njegovom smanjenju. Zato, brzo na Njuškalo, malo pronjuškaj i pronađi super komade! 

Photo: Unsplash

Komentari 0