Moda
1/7

Bezvremenski trend: Ženstveni cvjetni print

Trendseterice ovaj print nose od glave do pete, kao detalj ili ih miksaju s drugim uzorcima, a samo jedan upečatljev komad osvježit će svaki outfit

Cvjetići? Za proljeće? Revolucionarno. Rekla bi Miranda Priestly, Vogueova urednica koju je u filmu “Vrag nosi Pradu” igrala Meryl Streep. No unatoč njezinu neslaganju, ali i neslaganju brojnih fashionistica koje svako proljeće traže nešto novo, uvijek se nekako vratimo cvjetićima. Jer postoji li drugi uzorak koji bolje opisuje dolazak sunčanih dana i mami osmijeh na lice? Rekli bismo ne. Zato ovaj uzorak svakog proljeća objeručke prihvatimo, a dizajneri i high street brendovi se potrude da on iz sezone u sezonu bude što inovativniji.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Iako ovaj uzorak predstavlja najženstveniji mogući pristup modi i odijevanju, ove sezone neki su dizajneri odlučili cvjetove staviti na odijela koja izgledaju kao posuđena iz muškog ormara. Alexis Mabille, Tibi i Givenchy potvrdili su kako su cvjetna odijela novo moćno oružje formalnog odijevanja u kojima bez straha možete na posao ili važan sastanak. Za večer ispod sakoa nemojte nositi ništa osim grudnjaka ili kakvog topa, a sve uparite s parom ubojitih štikli.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ne možemo ne spomenuti i sedamdesete, koje su prave ambasadorice cvjetića i hipijevska chica. Tako su se Alica + Olivia, Coach i Rodarte prisjetili toga ludog desetljeća, pa nam prikazali divne lepršave cvjetne komade kakve bi nosile djevojke zaluđene glazbom i omiljenim bendovima baš tih godina. Ne samo to, oni su cvjetiće uparili s drugim printevima kako bi ih malo oživili.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Cvjetići ove sezone zaslužuju poseban tretman, pa ih kombinirajte na rokerske detalje ili neobične cipelice kojima će “oteti” svjetlo reflektora i tako učiniti kombinaciju još upečatljivijom.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ako i niste baš za cvjetiće od glave do pete, što predlažu trendseterice sa street style blogova i brojni dizajneri, uvijek se možete okrenuti detaljima. Torbice s cvjetnim uzorkom savršena su dopuna monokromnim odjevnim kombinacijama. 

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Kako stiže i vrijeme vjenčanja, s maksi haljinama na cvjetiće nećete pogriješiti, a možete se odlučiti i za kombinezon u ovom vječnom uzorku. Zaključak: nećemo se odreći cvjetića!

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0