Moda
1/22

Beyonce – diva na granici dobrog modnog ukusa

Ona uistinu vlada svijetom – uspješna pjevačica, glumica, vlasnica modnog brenda te žena i majka – popularna Beyonce oduševljava i inspirira žene diljem svijeta. Na glazbenu scenu pojavila se u mladim tinejdžerskim danima – ispred objektiva odrasla je u samouvjerenu i uspješnu ženu. Doznajte što o Beyonceinom stilu nekad i sad misli mladi dizajner Aleksandar Žarevac.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Svoju karijeru započela je u grupi Destiny's Child s kojom je stekla veliku popularnost. Kako je u grupi bila glavna zvijezda, njena samostalna karijera nije bila iznenađenje.

Biti tinejdžer nije lako, pogotovo kad svaki vaš korak prate mediji. Većina žena godinama se traži u pojedinim stilovima, a modne pogreške nasmijavaju nas godinama kasnije.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Destiny's Child – raj boja, satena i kiča

Beyonce je radila brojne na početku karijere. Njen stil mogao bi se definirati kao 3 trash dive. Naime, tijekom karijere u bendu Destiny's Child  rijetko kad smo pjevačicu mogli vidjeti solo na crvenoM tepihu. Bend je bio jedno, stoga su i kombinacije za razne evente bile stilski usklađene. Jarke i upadljive boje, sjajni materijali, oskudne i izazovne kombinacije, glamur i blještavilo – karakteristike su njihovoj stilskog opisa.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images „Ono što svakako možemo vidjeti kod Beyonce jest pozitivni pomak u odnosu na period dok je bila članica grupe Destiny's child. Naravno nešto od toga možemo pripisati i tome da je u početku karijere još bila tinejdžerica, a sada je već majka i udana žena u 30-tim godinama. Njezin stil nekada možemo okarakterizirati kao mladenački, razigrani u neku ruku i trashy, stil koji je u to vrijeme svakako bio odličan za scenske nastupe“, objasnio je Aleksandar Žarevac.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Najdraži materijal pjevačicama je bio saten, a žarke boje bile su njihov najčešći odabir. Mada fizički potpuno različite, članice Destiny's Childa uvijek su bile odjevene u istom stilu. Razlikovali su se samo odjevni komadi. Dok je jedna birala kratke hlačice, druga je nosila haljinu, a treća uske hlače.

 | Autor: Zvijezda koja je ponosna na svoje obline

Grupa nije bila poznata samo po svom upadljivom stilu nego i po tome što se pjevačice, pri tome pretežito Beyonce, ne srame svojih ženskih oblina. Dapače, ponosno ih pokazuju. Beyonce je tako bila dio novog trenda koji i dan danas traje – poznate zvijezde više nisu mršavice nego žene od krvi i mesa koje ističu svoj struk, bokove i stražnjice. Dio zahvale svakako ide popularnoj pjevačici.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Kako su godine prolazile tako je i Beyonce razvijala svoj glazbeni, ali i modni stil. I dalje je ostala vjerna jarkim bojama i sjajnim materijalima, no počela je vješto dozirati modne dodatke, uzorke i izreze. Svoju liniju pješčanog sata i dalje stavlja u prvi plan, no ti čini s više stila i glamura. Za nastupe u prvi plan stavlja noge, bira vruće hlačice, kratke kombinezone i komplete u duhu donjeg rublja. Za crveni tepih naglasak stavlja na struk, a s time i na bokove – Beyonce je ponosna na svoj pješčani sat!

 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images  „Danas je situacija drugačija, oduševljava kako svoje fanove tako i ostale svojim sexy funky glam stilom, često koketirajući s pravim damskim odjevnim kombinacijama. Ono što mi se kod nje puno više sviđa je svakako casual stil koji nosi kada nije na nastupima, tu rjeđe griješi. Najveće modne greške napravila je upravo u prekrasnim večernjim haljina svih mogućih svjetski hvaljenih i priznatih dizajnera. Nekako mi se čini da nikako da odabere pravi kroj koji bi najbolje odgovarao njezin prekrasnim oblinama“, objašnjava dizajner Aleksandar Žarevac.

Što god modni kritičari mislili o njenom stilu, kad god se pojavi na crvenom tepihu Beyonce plijeni pozornost. Glamur, blještavilo, istaknuta ženstvenost u duhu starog Hollywooda uvijek usmjeri fotoobjektive u njenom smjeru. Kao velika ljubiteljica jarkih boja, pjevačica obožava žutu, narančastu i zelenu, a često bira i zlatnu boju.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Koliko god možda takve boje plijene pozornost, ostaje činjenica da je Beyonce najviše zablistala upravo u haljinama decentnim boja, poput crne, bijele i boje kože. Njen stav i figura, kaoi odabir modnih detalja, glamurozni su sami po sebi, tako da raskošne i upadljive haljine djeluju u većini slučajeva pretjerano. No, poput većine žena i Beyonce gradi svoj stil.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images „Unatoč tome smatram da je itekako veliki uzor mnogim djevojkama (i nekim dečkima) diljem svijeta koji je naprosto obožavaju upravo zbog njezinog stila kojeg možemo nazvati svakakvih, ali ne dosadnim“, za kraj naglašava dizajner.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Uspješna pjevačica i poslovna žena, voljena supruga i ponosna majka – Beyonce je stekla određenu reputaciju, sigurnost i uspjeh, a to se vidi i kroz njen stil koji sazrijeva zajedno s njom.

U galeriji detaljnije pogledajte kako se tijekom godina razvijao stil pjevačice Beyonce...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0