Moda
Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi 1/12 Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi Kada bajke postanu stvarnost u modi

Bajke su postale stvarnost: Nikad nije bilo lakše izgledati poput princeze

Moda nam nekada služi kao bijeg od stvarnosti, a dizajneri to nekada doslovno shvate pa inspiraciju traže u bajkama

Kao djevojčice ugledale smo se na likove iz bajke, posebno one koji nose balske haljine i plešu o dvoru s ptičicama koje pjevaju najljepšu pjesmu. Danas dizajneri te snove pretvaraju u javu. Couture kolekcije ponovno bude djevojčice u nama jer odišu takvom bajkovitošću da se odmah poželimo preseliti u neki nestvarni svijet. Nasreću, moda je toliko evoluirala da čak i u neformalnim prilikama možemo izgledati kao princeze a da nas nitko čudno ne gleda. Malo tila i drugih prozirnih materijala čine čuda, a ako ste se ikad zapitale kako nositi “balsku” haljinu na popodnevnu kavu na suncu, predlažemo da bacite oko na street style blogove. Zahvalite nam kasnije!

 | Autor: Getty Images Getty Images

Bajke su uvijek bile inspiracija dizajnerima. Dvojac Dolce&Gabbana stvar je doveo na novu razinu prošlosezonskom kolekcijom. Po pisti su prošetale kolekcije koje odaju počast našim omiljenim pričama iz djetinjstva. Bila je tu Pepeljuga, na kraju piste stajala je kočija, a čak je i sat iz “Ljepotice i zvijeri” dobio hommage na haljini. Mala crna haljina na prsima je bila ukrašena ogledalom od šljokica na kojem je pisalo: Tko je najljepši na svijetu, a defile je završio s milijun šljokica na istome mjestu.

 | Autor: Getty Images Getty Images Dolce&Gabbana

U takvim bi haljinama moderne princeze plesale cijelu noć (ili morale biti kući do ponoći?!). Kako god bilo, dijete u sebi nemojte nikada izgubiti, a evo savjeta kako to učiniti na najstajliš mogući način. Ako vam treba malo inspiracije, predlažemo da se ugledate na kolekciju modne kuće Tommy Hilfiger. Dovoljna doza svjetlucavih materijala i satena učinit će vas najelegatnijom damom u prostoriji, a dizajner se ovo puta poigrao i kožnatim detaljim.

 | Autor: Getty Images Getty Images Tommy Hilfiger

Dok i dalje čekamo vrijeme da možemo nositi ovako kratke svjetlucave hlačice, sigurne smo kako će brojne trendseterice ovako nešto nositi ispod popularnih “tulle” haljina od tila koje pokazuju baš sve.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Princezu u sebi možete probuditi i najljepšim modnim detaljima. Prva na pamet pada - tijara. Naravno! One su ultimativni dodatak jedne stajliš princeze. Ovdje postoji opasnost da zaista izgledate prekičasto, ali ne sumnjamo da ćete pronaći način da uspijete iznijeti ovakvu kombinaciju. Ako ipak niste tip za tijare (jer većina vjerojatno nije, jedino ako nije karneval) predlažemo da nabavite upečatljiv “nakit” za kosu poput svjetlucavih ukosnica s kristaličima ili obuča za kosu. Kad smo kod dodataka, ne smijemo zaboraviti torbice i cipele. Dolce&Gabbana ponovno stupaju na scenu i kad su torbice u pitanju.    

 | Autor: ABACA/PIXSELL ABACA/PIXSELL

Cipele su itekako važne. Pepeljuga bi se sigurno složila. U zadnje vrijeme na scenu su se vratili biseri, pa predlažemo da nabavite jedne ukrašene ovim sjajnim kuglicama, a u kombinaciji s odijelom u pastelnoj boji izgledat ćete poput moderne poslovne princeze jer nije sve u haljinama. Nisu isključeni ni cvjetići, a plisirani materijali pravi su odabir ako vam nedostaje malo dramatičnosti u životu.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Decentan način da uvedete to u svakodnevnu kombinaciju su plisirane suknje koje i dalje ne izlaze iz kolekcija. Ralph Lauren predlaže potpuno teatralnu crvenu haljinu, a Lanvin nešto manje upečatljiv zagasito ljubičasti model idealan za dnevna izdanja, pa čak i poslovne prilike jer će se dobro slagati i sa sakoima. Još ako dodate malo krzna, na konju ste!

Photo: Getty Images

Komentari 0