Moda 18. listopada 2019.

Ako slijediš ovih 7 stilskih pravila, uvijek ćeš izgledati dotjerano

Shutterstock/Instagram.
  • Prilikom odabira odjeće najbitnije je biti svjestan svoje građe, a ne slijepo pratiti trendove
  • Kako bi izbjegla bespotrebno trošenje novca na komade koje nikad nećeš odjenuti, donosimo ti par savjeta holivudskih stilista, a neki bi te mogli iznenaditi
  • Horizontalne prugice "ne debljaju" kao što je mišljenje mnogih, široko remenje te može "sniziti", a šal ili marama su uvijek dobro rješenje

Glavni zadatak odjeće je prekriti naše slatke nedostatke i istaknuti prednosti. Sigurno ti se dogodilo barem jednom da si slijepo zapratila neki trend koji baš i nije bio najsretnije rješenje za tvoju figuru. Na greškama se uči, a mi smo za tebe izdvojili savjete holivudskih stilista kako bi blistala svakog dana.

 

Horizontalne prugice

Stilisti smatraju da je pogrešno mišljenje mnogih koji vjeruju da ih horizontalne prugice čine punijima. Ako izabereš pravu boju i širinu prugica, možeš čak i vizualno "sakriti" neželjena područja. Izabereš li odjeću s ravnim prugama jednakih širina, uspjet ćeš i vizualno stanjiti struk.

Samo jedan komad široke odjeće

Kako bi postigla harmoničan izgled, najbolje da odabereš samo jedan široki komad odjeće. Dakle, možeš odabrati ili široki džemper u kombinaciji s uskom suknjom ili hlačama i obrnuto. Na taj ćeš način naglasiti samo jedan dio svog tijela, a odabirom dva široka predmeta mogla bi postići nezgrapniji i puniji izgled bez obzira na svoju figuru.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Izbjegavaj široko remenje ako si niska

Široki će remeni bolje pristajati višim ženama jer vizualno smanjuju njihov dugi torzo i čine ih proporcionalnijima. Niže će žene, pak, učiniti nezgrapnijima.

Svijetli komadi odjeće

Ukoliko si ljubiteljica tamnih boja, probaj ubaciti bar neki detalj u svjetlijim tonovima kako bi osvježila kombinaciju. To mogu biti cipele, torba ili komad nakita.


Različite nijanse bijele

Bijela boja nekad može biti "tricky" u smislu da može istaknuti nesavršenosti tvog lica kao što su npr. malo žućkastiji zubi. U tom slučaju možeš posegnuti za drugim nijansama bijele kao što je bež, boja slonovače ili neka puderasta nijansa. 

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

 

Šal ili marama

Šal ili marama mogu biti važan element tvog outfita dajući mu notu elegencije i ženstvenosti. Ukoliko nosiš neki jednostavni outfit, možeš ga "podići" šalom ili maramom zanimljivog uzorka ili jarke boje. Ako već na sebi imaš boja, situaciju možeš "smiriti" nekim šalom nježnijih boja.

 

Budi svjesna svoje građe

Prilikom odabira odjeće uzmi u obzir svoju tjelesnu građu jer odjeća je tu da naglasi tvoje prednosti, a ne nedostatke. Stilisti stavljaju naglasak na to da slobodno propustiš neki trend ukoliko ne laska tvojoj figuri. Ako možda imaš široka ramena ili kukove, a baš ih i ne voliš, izbjegavaj odjeću koja će to dodatno naglasiti i radije istakni svoje lijepe noge ili ženstvene bokove.

Komentari 0