Moda

Ako ne želiš imati tenisice kao svi, Nike ima top opciju s kojom ih možeš sama dizajnirati do najsitnijeg detalja

  • Nike na svojoj internetskoj stranici ima program za personalizaciju tenisica pod nazivom 'Nike By You'
  • Ova usluga kreiranja tenisica omogućuje kupcima priliku da personaliziraju određene modele odjeće i obuće s pregršt jedinstvenih opcija koje se ne nalaze na modelima na zalihama koji se obično nalaze u maloprodaji
  • Detaljnije smo proučili kako aplikacija funkcionira i malo je reći da smo oduševljeni 

Iako smo svi, u posljednje vrijeme, opsjednuti Adidas tenisicama i tek pokojim Puma modelom, i Nike ima svog 'konja za trku', a s kojim možemo imati tenisice kakve nitko nema. Okej, u ponudu nije došao nikakav novi model koji se prodaje u jednom primjerku već se radi o 'Nike By You' opciji personalizacije određenih, jako populanih, modela Nikeica i to u brojnim segmentima pa postoje male šanse da će netko imati potpuno jednake tenisice kao i ti. 

Dakle, što je 'Nike By You'?

Većina modela Nike tenisica (ima ih na desetke u ponudi, ali ponuda se stalno mijenja) ima niz opcija dizajna kroz koje možeš prolaziti i prilagoditi ih svojim željama, a broj opcija ovisi o modelu tenisica. Primjerice, za model Air Force postoji 12 elemenata personalizacije, a za Blazer Mid 77s, 10 elemenata personalizacije dizajna. Prođimo kroz svaki element dizajna na primjeru Blazer Mid 77s...

• Gornjište – Možeš birati između kože i antilopa. Obje opcije imaju različite boje za odabir, u rasponu od osnovnih poput crne i bijele do živopisnije sveučilišne crvene. Broj boja koje možeš birati ovisi o modelu tenisica, a neki modeli imaju puno više boja od drugih.

 | Autor: Nike Nike Foto: Nike By You

• Jezik – Također možeš odabrati boju jezika. Treba li biti u tonu s bojom gornjeg dijela ili bi se trebala odlučiti za nešto što je u kontrastu i malo se više ističe?

• Lateralni Swoosh – Nike Swoosh (logo, zaštitni znak) koji je okrenut prema van može biti od kože ili antilopa, ali ovaj izbor materijala također će diktirati materijal unutarnjeg medijalnog loga. Ne možeš dobiti jedan od kože i jedan od antilopa, ali možeš miješati i slagati boje.

Instagram @lulandco Možda vas zanima Ovaj model Puma tenisica mogao bi zamijeniti Sambice, a dolazi u tri jako zanimljive kombinacije boja Rubrika Moda Moda

• Medial Swoosh – unutarnji Nike logo. Imaj na umu da se povezuje sa bočnim/prema van okrenutim logom na stražnjem dijelu, tako da će kontrastna opcija biti vidljiva sa stražnje strane.

• Backtab – Materijal stražnjeg jezička na peti također može biti koža ili antilop. Ovdje postoji više opcija boja nego za gornji dio, tako da možeš eksperimentirati s divljim bojama.

 | Autor: Nike Nike Foto: Nike By You

• Vezice – Postoji više od 15 boja vezica koje možeš izabrati, stoga se slobodno zaigraj!

• Logotip stražnjeg jezička – ovaj par prema zadanim postavkama postavlja Nike logo na stražnji jezičak, ali možeš promijeniti boju šavova ako želiš da se tekst stopi ili više ističe.

• Srednji potplat/traka za prednji dio stopala – Srednji potplat i traka za prednji dio stopala tipično su bijele bočne strane cipele. Ovdje možeš odabrati tradicionalnu bijelu boju ili je malo promijeniti

• Vanjski potplat – Možeš promijeniti boju vanjskog potplata, ali ne možeš promijeniti dizajn ili materijal potplata. Osobno, ovdje volim šarenilo. 

 | Autor: Nike Nike Foto: Nike By You

• Tekst na peti – Ako želiš da tvoj par tenisica doista bude jedinstven, možeš im dati malo teksta izvezenog u boji niz traku pete. Da, imaju filtar sadržaja tako da neke riječi i većina interpunkcijskih znakova neće biti dopušteni, ali će većina imena i brojeva funkcionirati.

Jesi li sve pohvatala? Da, puno je opcija i doista se možeš zaigrati satima. Nike je čak napravio nekoliko videozapisa o tome kako kreirati svoje tenisice, pa čak i jedan o tome kako izbjeći umor od silnog izbora.

Nakon što napraviš sve svoje odabire na njihovoj platformi 'By You', kad klikneš „kupi“ dobit ćeš procijenjeni datum isporuke i cijenu (koja je nešto viša od klasičnih Nike modela tenisica). Nemoj se čuditi ako će trebati i više od mjesec ili dva da tvoje jedinstvene Nike tenisice završe pred tvojim vratima. Ali, čekanje će se isplatiti… 

 | Autor: Nike By You Nike By You

Možda vas zanima CCC ima odličnu kombinaciju espadrila i tenisica: idealne su za casual, ali i poslovne outfite Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @womenlovesneakers

Komentari 0