Moda

Adidas ima nove tenisice, no što je tako neobično kod njih?

Nove tenisice rezultat su suradnje njemačkog diva adidasa i britanske modne dizajnerice Stelle McCartney

Ok, novi model adidasica odlična je vjest za sve zaljubljenice u taj brend, za sve cure koje prate modu, a sad je ispalo da je novi model tenisica odlična vijest i za sve vegane i vegetarijance - megapopularne Adidas Stan Smith tenisice dobile su svoju vegansku verziju! Novi model nastao je u suradnji s britanskom modnom dizajnericom Stellom McCartney, dolazi u bijeloj boji, a ukrašen je malim zvjezdicama i upečatljivim prugama na pozadini. Osim toga, prve veganske Stan Smith tenisice krase i ilustracije lica britanske dizajnerice i tenisača po kojemu su tenisice dobile ime.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR

Nove tenisice popularnog brenda predstavljene su na službenom Instagram profilu, gdje u opisu ispod niza od dvije fotografije stoji: "Predstavljamo vam prvu suradnju adidasa i Stelle McCartney". Fotografije s novim modelom izazvale su brojne pozitivne reakcije obožavatelja koji, prema komentarima, jedva čekaju da nabave svoj par. Tenisice se mogu nabaviti online na stranici www.stellamccartney.com po cijeni od 250 eura ili 1855 kuna
 

Možda vas zanima Ovaj model adidasica mogao bi zamijeniti Stan Smith! Rubrika Moda Moda

Britanska dizajnerica otkrila je za Vogue kako je došlo do ideje za kreiranje veganskih tenisica: "Prije mnogo godina dobila sam na poklon poseban par Stan Smith tenisica izrađen od veganskih materijala koji je nastao u suradnji Adidasa i mog supruga. Zato se nisam mogla oduprijeti pomisli o tome koliko bi životinja bilo spašeno kada bi Adidas i Stan Smith pravu kožu zamijenili umjetnom i kada bi koristili ljepila koja nisu životinjskog podrijetla. Ja zaista ne primijetim razliku između prave i umjetne kože".

Podsjetimo, Stella McCartney poznata je po svojoj brizi za okoliš i po tome što u svojim kreacijama ne koristi materijale životinjskog podrijetla, a ovo je prva suradnja koju je ostvarila s Adidas Originalsom. Nadamo se da nije i posljednja. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0