Moda
Boje za proljeće

7 boja koje ćemo nositi ove godine: upravo takve nam trebaju nakon tmurne zime

  • Proljeće nam je pred vratima, a s proljećem dolazi i nova paleta boja koje ćemo viđati posvuda
  • Prognostičari trendova poput Pantonea, objavili su svoja predviđanja boja za nadolazeće razdoblje, kojih su mnoge svijetle nijanse koje daju energiju
  • Evo kojih 7 boja će se nositi 2022., a mi ćemo ti pokazati neke stilove upravo u izabranim bojama

Proljetna sezona konačno je pred vratima, a stilski gledano, imamo se čemu radovati. Stručnjaci za boje iz Pantonea predvidjeli su koje će nam to nijanse donijeti najviše uzbuđenja za sezonu koja je pred nama. Pantone Color Institute mogao bi se smatrati autoritetom za trendove boja pa ćemo podijeliti s tobom što to predviđaju.

Možda vas zanima Ljubičasta je boja 2022. godine - žene na našim ulicama su je već prigrlile Rubrika Moda Moda

Većina nijansi za 2022.  upečatljive su i zasićene, dok u mješavini postoji nekoliko podcijenjenih opcija poput svijetlo ljubičasto i taupe boje. Donosimo ti sedam Pantone boja koje možeš očekivati ​​posvuda ovog proljeća. Pokazati ćemo ti kako dobro svaka boja može izgledati i predložiti nekoliko komada u ovih popularnih 7 boja. Sigurni smo da ćeš pronaći nešto što ćeš poželjeti dodati u košaricu.

Ružičasta - poput žvakače gume

Kad dođe proljeće, ne čudimo se kad na ulicama vidimo obilje ružičaste boje. Umjesto svijetle boje fuksije ili pastelno roze, bubble gum ružičasta je savršena sredina. Nakon tmurne zime,  možda baš ružičasta boja u ormaru može biti jedna od onih sitnih promjena koje će ti u trenutku popraviti raspoloženje.

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Sandale Zara: (449,90 kn)

Svijetla zelena

Dok je 'šumsko zelena' bila popularna 2021. i nastavit će to i 2022. godine, proljetne piste dokazale su da ima mjesta i za više električnu zelenu. Čini se da se Pantone slaže, jer je u svom izvješću o bojama imao baš takvu nijansu. Službeni naziv boje je "fragile sprout", zelena kakvu imaju nježni pupovi lišća ili tek iznikle klice. Vrlo proljetno...

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Kratke hlače Zara: (229,90 kn)

Svijetlo ljubičasta

Pantone je još prošle godine objavio da će 2022. godinom dominirati ljubičasta boja. Iako je Pantone označio Very Peri kao boju godine, svjetlija ljubičasta, "orhideje u cvatu" također je dobila svoje mjesto na pistama. To je lagani dašak svježine koji uravnotežuje cijelu kombinaciju.

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Komplet Reserved: majica (119,90 kn), hlače (119,90 kn)

Vatreno crvena

Ne samo da je ova vatrena nijansa crvene uočena na pistama Proenza Schoulera i Atluzarre, već su je nedavno zagovarale i slavne osobe poput Rihanne i Kate Middleton. Inspiracija su cvijetovi ukrasne biljke poinciane ili vatrenog drveta.

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Košulja haljina Mohito: (139,90 kn)

Neutralna smeđe-siva

U modi je nazivaju taupe (po francuskoj riječi za krticu), opisuju i kao boju humusa, a riječ je o paleti smeđe-sivih nijansi. Ova kraljica neutralnih boja, dobro se može uklopiti s različitim bojama, a sjajni su i stajlinzi s više komada u različitim taupe nijansama.

Doziva proljeće: Sonja Kovač u outfitu s povratničkim trendovima koje trendseterice već obožavaju

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Sako H&M: (oko 295,90 kn)

Blijedo žuta

Izbljedjele nijanse žute boje ove će godine biti vrh. Mogu biti tako svijetle da su gotovo bijele pa takvu žutu nazivju i "bojom kokica" i opisuju "bojom bez boje" jer određeni pigment još uvijek ima, ali je dovoljno svijetla da može proći kao neutralna.

Možda vas zanima Zašto su zelene torbice apsolutni must have ove sezone Rubrika Moda Moda

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Baloner Zara: (599,90 kn)

Koraljno narančasta

Sestrinska nijansa koraljne, koraljno narančasta istovremeno je utješna, ali razigrana. Već je predviđeno da ćemo ove godine vidjeti puno više narančaste boje, pa nismo iznenađeni što se to pojavilo i u Pantoneovom izvješću.

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Hlače Mango: (249,90 kn)

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0