Moda
crne čizme

6 modela crnih čizama koje će se uklopiti u najrazličitije stilove odijevanja

  • Crne čizme su par koji jednostavnošću i svestranošću može postati dio bilo kojeg outfita
  • Ova klasična boja uvijek je pametan odabir jer nikad ne izlazi iz mode, a crne čizme jedan su od sastavnih dijelova svakog ormara s obućom
  • Prada Monolith, Dr. Martens ili kaubojske čizme samo su neki od modela koje možemo dodati našoj garderobi 

Crne čizme klasičan su par obuće koji svatko od nas treba imati u jesenskoj i zimskoj garderobi. Zbog svoje raznovrsnosti, možemo ih nositi uz većinu modnih kombinacija, a njihova nenametljivost odlično se uklapa u svaku garderobu.

crne čizme | Autor: Instagram @ltk.europe Instagram @ltk.europe crne čizme

Iako su trenutno vrlo popularni chunky modeli, s debelim i naglašenim potplatima, u modi uvijek ostaju i klasični modeli do koljena s blok petom ili jednostavne kožne crne čizme na vezanje.

crne čizme | Autor: Instagram @ltk.europe Instagram @ltk.europe crne čizme

Jedan od najpoznatijih primjera svakako su modeli čizama Dr. Martens, koji se nose već desetljećima, dok su na vrhu popularnosti sad primjerice Pradini Monolith modeli, s glomaznim potplatom. Crne čizme bezvremenska su obuća na koju se uvijek možemo osloniti neovisno o kojem se modelu radi. 

crne čizme | Autor: Instagram @ltk.europe Instagram @ltk.europe crne čizme

Možda vas zanima Ove Zara čizmice mogu u zimskim mjesecima zamijeniti najotmjenije salonke Rubrika Moda Moda

crne čizme | Autor: Instagram @ltk.europe Instagram @ltk.europe crne čizme

U nastavku izdvajamo šest modela crnih čizama koje će uvijek biti u trendu i odlično izgledati u svakoj modnoj kombinaciji. 

Crne gležnjače

Gležnjače dolaze u mnogo verzija i različitih varijanti visine pete i čizme te je stoga potrebno među modelima izabrati one koje biti savršene visine do gležnja, ali i s praktičnom i udobnom potpeticom. 

crne čizme | Autor: net-a-porter/Zara/Mango net-a-porter/Zara/Mango Khaite, Wythe lakirane gležnjače, (8829,20 kn); Zara, čizmice s potpeticama u obliku trokuta, (449,90 kn); Mango, čizmice s patentnim zatvaračem i visokom potpeticom, (451,99 kn)

Crne čizme do koljena

Svestrani modeli koji možemo nositi na haljinu, tajice, traperice, midi ili mini suknje neizostavan su dio ormara s obućom. Klasični modeli koji se mogu prenijeti iz dnevnih u večernje kombinacije najbolji su izbor koji ćemo zasigurno i najviše nositi.

crne čizme | Autor: Zara/Mango/Zalando Zara/Mango/Zalando Zara, rastezljive čizmice s blok potpeticom, (1049,00 kn); Mango, kožne čizme s visokim sarama, (1199,90 kn); Raid, Blick visoke čizme, (519,00 kn)

Klasične Chelsea crne čizme

Modeli čizama trenutno doživljavaju pravu renesansu te su silueta koju su za svoje modele izabrali i veliki modni brendovi poput Bottege Venete, Gannija ili Jil Sander. Čiste linije ovog klasičnog modela obrađene su na moderniji način. Jednostavne za obuvanje, odlično će se uklopiti i uz trendi matching lounge setove. 

crne čizme | Autor: Bottega Veneta/COS/Arket Bottega Veneta/COS/Arket Bottega Veneta, Tire Chelsea čizme, (9055,59 kn); COS, kožne Chelsea čizme, (1471,53 kn); Arket, chunky Chelsea čizme, (1501,72 kn)

Kaubojske crne čizme

"Kaubojke" ne silaze s liste želja brojnih trendseterica ni ove sezone, a u jednostavan model u crnoj boji bez previše ukrasnih detalja uvijek se isplati uložiti.

crne čizme | Autor: Zara/Zalando Zara/Zalando Zara, kaubojske čizme minimalističkog stila, (999,90 kn); Stradivarius, kaubojske/motorističke čizme, (449,90 kn); Billi Bi, kaubojske/motorističke čizme, (1839,00 kn)

Crne čizme na vezanje

Ovakvi će modeli i najobičniji outfit podići na višu modnu razinu, svojim zanimljivim dizajnom i dodatkom vezica koje modelima daju posebnost.

crne čizme | Autor: Mango/H&M/Zalando Mango/H&M/Zalando Mango, kožne čizme na vezanje, (sad 449,90 kn); H&M, čizme na vezanje, (301,78 kn); Dr. Martens, 1460 BEX 8 Eye gležnjače s vezicama, (1639,00 kn)

Chunky crne čizme

Crne čizme s debelim potplatom na vrhu su popularnosti već nekoliko sezona, a već spomenute Prada Monolith i dalje su omiljeni par u street style kombinacijama. Chunky crne čizme osim u Chelsea verziji ili u verziji crnih čizama na vezanje, možemo vidjeti i u višim modelima, poput vojničkih čizama, s nekim modelima koji sežu i do koljena. 

crne čizme | Autor: Zara/& Other Stories/H&M Zara/& Other Stories/H&M Zara, čizmice poput čarapa s rebrastim potplatom, (349,90 kn); & other Stories, chunky kožne čizme na vezanje s platformom, (1350,79 kn); H&M, kožne chunky Chelsea čizme, (747,09 kn)

Možda vas zanima Bikerske čizme su klasik, a Borovo ima jako fora model na super sniženju Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @ltk.europe

Komentari 0