Moda

6 modela cipela koje najbolje idu uz kratke haljine, za savršene ljetne kombinacije

Dani su sve sunčaniji, temperature u termometru polako rastu i svi jedva čekamo uskočiti u svoje kratke, ljetne haljinice kako bismo uživali u prekrasnim mjesecima pred nama. No, uz kratke, slobodno možemo reći i mini haljine, potrebno je iskombinirati i određenu obuću kako bi outfit bio potpun, ali i estetski skladan. Mogućnosti su ovdje razne, a mi smo izdvojili šest modela obuće koji će ovog ljeta biti posebno popularni u kombinaciji s kratkim haljinama. 

Balerinke

Balerinke su se prije nekoliko godina ponovno vratile u modu i od tada ih, čim dođe ljepše vrijeme, nosimo na apsolutno sve kombinacije pa tako i na kratke haljine. S obzirom na to da su balerinke u potpunosti ravne, idealne su za baš kratke, mini haljine kako bi cijeli outfit bio umjeren. Idealne su za svakodnevne kombinacije, ali i za one malo svečanije, osobito kao obuća u koju ćemo se preizuti nakon dugog dana u štiklama. 

 | Autor: Instagram @anjelicamar Instagram @anjelicamar Foto: Instagram @anjelicamar

Zatvorene natikače

Iako su otvorene natikače jako popularne za ljetne kombinacije, osobito za haljine, ubrzo bi ih mogle sustići i one zatvorene. Zatvorene natikače odlično će se slagati s casual, opuštenim kratkim haljinama jer su i same takav komad obuće. Za razliku od otvorenih natikača, u zatvorenima nam je stopalo više pokriveno pa su idealan komad za dane kada nije jako toplo. 

 | Autor: Instagram @lenafarl Instagram @lenafarl Foto: Instagram @lenafarl

Japanke

Japanke su apsolutne kraljice svakog ljeta bez kojih su opušteni outfiti potpuno nezamislivi. Japanke volimo jer su prelagane i udobne, a modeli su danas toliko raznoliki da svatko može pronaći nešto za sebe - od potpuno ravnih, spužvastih japanki do kožnih i onih na visoku petu. Stoga, bilo koji model japanki, ovisno o svom ukusu, možemo nazuti kada nosimo kratku ljetnu haljinu i već biti tip-top sređene za šetnju gradom, odlazak na kavu, u trgovinu i slično. 

 | Autor: Instagram @lucywilliams02 Instagram @lucywilliams02 Foto: Instagram @lucywilliams02

Chunky sandale 

Chunky, glomazne sandale možda nisu toliko ženstvene, ali moramo priznati da su baš dobar zaokret od modela sandala kakve smo navikli viđati te da zasigurno odražavaju poseban stil. Pomalo su rubne i najbolje će pristajati uz casual outfite koji uključuju traper i kožu. Također, zbog svoje će veličine savršeno naglasiti noge i vizualno ih učiniti tanjima. 

 | Autor: Instagram @docslover_ Instagram @docslover_ Foto: Instagram @docslover_

Espadrile

Espadrile su nezaobilazna ljetna obuća koja će savršeno upotpuniti svaku kratku haljinu bilo da se radi o lepršavoj ili onoj uskoj. Espadrile su vrlo lagane i prozračne, ali i udobne čak i kada nisu u potpunosti ravne. Ravne espadrile možemo nositi uz svakodnevne outfite, a one na visoku petu možemo iskombinirati s kratkom haljinom za, recimo odlazak na koktele ili večeru. 

 | Autor: Instagram @violettewindal Instagram @violettewindal Foto: Instagram @violettewindal

Sandale s tankim remenčićima

Sandale s tankim remenčićima, neovisno jesu li ravne ili na petu, odlično će pristajati uz svaku kratku haljinu neovisno o njenom modelu. Ovisno o boji remenčića i dodatcima koji se na njima nalaze, mogu se nositi uz casual, svakodnevne haljine, ali i one elegantnije koje nosimo u svečanijim prigodama. Sandale na petu odabrat ćemo za svečanije haljine dok ćemo one ravne odabrati za svakodnevne outfite i kada trebamo biti dugo na nogama. 

 | Autor: Pixsell/Tiziano Da Silva Pixsell/Tiziano Da Silva Foto: Pixsell/ Tiziano Da Silva/Bestimage

Tenisice

Kombinaciju tenisica i haljina  već jako dugo viđamo u street style outfitima i uvijek se iznova oduševimo kako si ova dva komada odlično odgovaraju. Kada je riječ o modelima tenisica koje možemo kombinirati s haljinama, mogućnosti su zaista beskonačne pa se tako možemo odlučiti na platnene tenisice poput 'starki', tenisice za trčanje ili, ove godine najpopularnije, adidas modele

 | Autor: Instagram @emiliekiser Instagram @emiliekiser Foto: Instagram @emiliekiser

Photo: Instagram @lucywilliams02

Komentari 0