Moda
Baddie Winkle

50+ modnih influencerica koje se itekako isplati pratiti na Instagramu

  • Maknite se u stranu, milenijalci i Generacija Z!
  • Otvori svoju Instagram aplikaciju i primijetit ćeš da su baby boomeri i Generacija X rastuća demografija među influencerima danas
  • Zapravo, ove žene s izvrsnim smislom za modu, ali i uživanje u životu razbijaju sve predrasude da žene određene dobi više nisu relevantne za modu

Zrele žene, starije od 50 godina, kao što su Lyn Slater (@iconaccidental), Linda Rodin (@lindaandwinks) i Sophie Fontanel (@sophiefontanel), prikupile su stotine tisuća sljedbenika, a mnogi obožavatelji su upola mlađi od njih. Neke, još i starije i s puno stila poput Helen Ruth Elam (@baddiewinkle) i Iris Apfel (@iris.apfel), skupile su milijune sljedbenika. 

Uzimajući u obzir dugotrajnu opsjednutost modne industrije mladošću, neočekivano je vidjeti ove žene u središtu pozornosti — osobito na platformi kojom dominiraju mladi ljudi. Međutim, brzi pregled njihovih feedova i jasno je zašto su ostavile trag na Instagramu.

ružne suknje Možda vas zanima Duge suknje su se vratile, i to kakve! Lansiraju nas u neka prošla desetljeća... Rubrika Moda Moda

Ova elegantna skupina žena odiše samopouzdanjem u svakoj objavi, dok bez pardona pokazuju jedinstveni osobni stil usavšavan godinama. Ostavljaju dojam bezbrižnosti i autentičnosti što je itekako privlačno. I ne, nisu namjeravale postati ikone Instagrama - to se dogodilo prirodno (ili „slučajno“, kako prikladno opisuje Lyn Slater), i ugodno im je u vlastitoj koži.

S tim u vezi, daj svom Instagram feedu zdravu dozu inspirativne mode, ali i mudrostikoje su dobile zahvaljujući godinama prateći ove influencerice. U nastavku, 14 dama dokaz su da besprijekoran stil ne prestaje s 50 (ili ikada!), a starenje treba prihvatiti s gracioznošću, samopouzdanjem i nevjerojatnom odjećom.

Fiona Milne, @shopwithfifi

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Fiona, ili FiFi, bivša je modna urednica Voguea, Ellea, Harper's Bazaara i Instylea. Sada vodi blog The Fifi Report te je osobni kupac i stilist.

Prati je zbog: Sofisticirane i šik neutralne mode. Profinjena, jednostavna i moderna bez napora, FiFi je apsolutni profesionalac u stiliziranju i slojevitom odijevanju, a njezin račun svakodnevno daje savjete o tome kako oblikovati minimalistički sezonski look. Velika je obožavateljica balonera i strukturiranih hlača, često nosi komade Acne Studios, Uniqlo, Yves Saint Laurent, Chanel i Vince.

Mette Sorrig, @msorrig

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Živi u Kopenhagenu, Mette je majka dvoje djece koja svoju ljubav prema spontanom odijevanju i vintage odjeći dijeli na svom Instagram profilu.

Prati je zbog: Ideje kako postati avanturističnija u svom stilu. Između njezinog genijalnog miješanja uzoraka i cool vintage otkrića, Mettein feed je omiljeno odredište za razigranu modnu inspiraciju. Ako to nije dovoljno da te uvjeri da pogledaš njezinu stranicu, možda bi mogle biti sanjive lokacije u Kopenhagenu na kojima snima.

Jenna Lyons, @jennalyonsnyc

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Bivša kreativna direktorica J.Crewa. Nakon odlaska iz brenda, modna ikona krenula je u svijet ljepote lansiranjem svoje etikete LoveSeen.

Prati je zbog: Razigrani izgled koji će ti izmamiti osmijeh. Jenna je bila pionirka cijele ere neobičnog izgleda - punog šljokica, pruga i tila. Naravno, u njezinom osobnom stilu ima i elementa profinjenosti (ipak je u J.Crewu radila 26 godina). Ali, također će zajedno nositi par tenisica i krojene muške hlače. Sve u svemu, nikad ne znaš što će sljedeće odjenuti.

Violet Trikilis, @violeta.zuvela

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Majka petero djece i baka jednog djeteta, Violet je modna influencerica koja živi u Melbourneu u Australiji.

Prati je zbog: Prilika da otkriješ cool australske etikete – njezine kreacije uključuju komade nepoznatih marki kao što su Tirelli, KAMARE i Andiamo. Violet je također ovladala umijećem spajanja klasičnih i trendi komada. Influencerica često nosi uglađene komade poput balonera i prugastih majica dugih rukava, ali ne boji se isprobati riskantne stilove poput kožnih kratkih hlača i bluza od zmijske kože.

Iris Apfel, @iris.apfel

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Iris je možda najpoznatija modna influencerica starija od 50 godina na Instagramu — zapravo neka bude starija od 100 (da, ona ima 100 godina). Sa 2,1 milijuna pratitelja na Instagramu, imala je naslove i reklame u Harper's Bazaaru, Vogueu, The New York Timesu i mnogim drugim poznatim časopisima. Čak je o njoj snimljen dokumentarac pod nazivom 'Iris', a jednom je i cijela izložba u Metropolitan Museum of Art 2005. godine bila posvećena njoj. 

Prati je zbog: Ekstravagancije i umjetnosti. Od svojih legendarnih velikih okruglih naočala do odvažnih svjetlucavih odjevnih kombinacija ispunjenih volanima i hrpe nakita, Iris je modni maksimalist. Ima dugu, legendarnu karijeru u tekstilu (Bijela kuća je sklopila ugovor za devet predsjedničkih dužnosti), stručnjakinja je za spajanje odvažnih tkanina i snažnih silueta. I ona je profesionalac u prikazivanju kako unijeti zabavu i radost u osobni stil.

Melissa Meyers, @melissameyers

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Živi u Los Angelesu, Melissa je kreatorica sadržaja o modi, ljepoti i životnom stilu.

Prati je zbog: Mode inspirirane južnom Kalifornijom. Obično je možeš uhvatiti u Malibuu odjevenu u predimenzionirane trenirke s grafikama i široki traper ili slip haljinu i štikle. Melissin stil najbolje se opisuje kao ležeran spoj minimalizma s prizvukom plaže. Ne udaljava se predaleko od neutralnih, ali ima način kako svoje jednostavne kombinacije učiniti uvijek tako intrigantnim. Također možeš pronaći njezin izgled na WhoWhatWear, gdje je suradnica.

Helen Ruth Elam, @baddiewinkle

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Poznata kao Baddie Winkle, Helen ima 93 godine. Rodom iz Kentuckyja eksplodirala je na društvenim mrežama 2015. godine kada su je otrkile Rihanna i Miley Cyrus. Sada ima više od 3,4 milijuna pratitelja.

Prati je zbog: neumoljivo žestoke i zabavne mode. Helen ima lekciju ili dvije (ili stotinu) za prenijeti svima - jedna od njih je da definitivno možeš nositi haljine od lateksa u svojim 90-ima. Naći ćeš je u neonskim bojama, sjajnim „catsuitsima“, dvodijelnim kombinezonima sa šljokicama, boama od perja povrh zabavnih mini haljina i sa svjetlucavo ružičastim štapom ukrašenim draguljima. Njezin život je zabava koju bismo svi trebali oponašati.

Renia Jazdzyk, @venswifestyle

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Poljakinja živi u Newcastleu na Tyneu u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje dokumentira svoju sklonost trendovima i modernom odijevanju.

Prati je zbog: Odjevne kombinacije koje se mogu mjeriti sa svime što ćeš naći na ulicama na Tjednu mode. Renijin stil uvijek je dotjeran, ali mu nikad ne nedostaje originalnosti. Njezin feed izvor je inspiracije kako uklopiti dizajnerske trendove u svakodnevni izgled, a da ne izgledaš kao replika onoga što je prikazano na modnim pistama. Bilo da se poigrava mješovitim printevima, dokazujući koliko neon može biti nosiv ili pokazuje elegantnu stranu traperica, Renijina kreativnost i ljubav prema modi vidljivi su u svakoj odjeći.

Lyn Slater, @iconaccidental

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Lyn, profesorica na Sveučilištu Fordham Graduate School of Social Service, pokrenula je svoj danas poznati blog, Accidental Icon, 2014. godine nakon što se mučila pronaći postojeći koji bi govorio ženama koje su, kako ona to opisuje, „zanimljive, ali žive obično“. 

Prati je zbog: Besprijekorno uređenog modernog stila i razmetljivosti New Yorka. Lynina pametna estetika kombinira urbani senzibilitet s promišljenom smjelošću i avangardnom oštricom, zahvaljujući dizajnerima poput Diora, Prabala Gurunga i Diane von Furstenberg. Njezin feed mješavina je lakih selfieja u ogledalu i fotografija u uličnom stilu.

Linda Rodin, @lindaandwinks

Linda Rodin | Autor: Instagram@lindaandwinks Instagram@lindaandwinks

O njoj: Linda je bivša stilistica i poduzetnica za ljepotu sa sjedištem u New Yorku. Možda si upoznata s njezinom kozmetičkom linijom RODIN olio lusso, koja je lansirana 2008. godine. 

Prati je zbog: Jako zanimljivih načina nošenja trapera koji izgledaju klasično i elegantno (bretonske pruge, košulje s ovratnicima, balerinke), ali ažurirani modnim djevojačkim štihom (cool kaputi, dvostruki traper, široke nogavice i lepršave siluete). Osim toga, očekuj puno pojavljivanja njezine ljupke sive pudlice Winks.

Sophie Fontanel, @sophiefontanel

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Sophie je pedesetogodišnja modna novinarka i kritičarka stila za parišku publikaciju L'Obs.

Prati je zbog: Lekcije o selfijima u ogledalu. Sophien stil utjelovljuje taj izrazito francuski stil, apsolutno jednostavan i istovremeno nevjerojatno moderan. Njezin ormar uglavnom je sastavljen od vintage dragulja (ali ona ima i suvremene brendove poput Zare), što pridonosi razigranosti i otkačenosti njezinog osobnog stila. Kombinira boje na neočekivane načine, nanosi slojeve predimenzioniranih silueta i suprotstavljenih proporcija, nosi tenisice s dramatičnom vanjskom odjećom i čini da leopard uzorak izgleda ležerno.

Grece Ghanem, @greceghanem

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Grece je osobna trenerica sa sjedištem u Montréalu koja je prvi put započela stilsko bloganje kao zajednički hobi sa svojom kćeri. Njezin Instagram sada broji 733.000 sljedbenika i postala je tražena influencerska partnerica za velike brendove kao što su Sephora, Club Monaco i Farfetch.

Prati je zbog: Mješavine visoke i „obične“ mode, trendovskog i bezvremenskog, suvremenog i starinskog. Grece ima smisla za uključivanje trenutno najvrućih trendova i dizajnerskih it komada na način koji nije očit ili pretjeran. Njezin urođeni smisao za modu natjerat će te da se usudiš isprobati izgled na kakav nikada ne bi ni pomislila. Bilo da se radi o topu duginih boja s hlačama s uzorkom zebre, svijetlom pufer kaputu i debelim čizmama ili privlačnoj kombinaciji plave cvjetne dolčevite s limeta zelenim cvjetnim sjajem — ona čini da sve izgleda tako jednostavno.

Melanie Kobayashi, @bagandaberet

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Melanie je umjetnica iz Vancouvera i provokatorica iza svog Instagrama @bagandaberet. Ne oblači se toliko koliko se igra dotjerivanja, koristeći sadržaj svog ormara da prenese određeno raspoloženje, stav ili identitet.

Prati je zbog: Eklektičnog stila modernih i vintage komada. Pravi kameleon, može obući sve, od rock chic kože do retro intelektualnog kariranog kroja, nevjerojatnih spojeva printoova i muške odjeće u stilu Diane Keaton. Ako ne zbog mode, prati natpise. Melanie ima duhovite anegdote i objašnjenja koji su toliko su zabavni i puni karaktera da ćeš se zaljubiti u njezinu osobnost kao i u njezin stil.

Colleen Heidemann, @colleen_heidemann

 | Autor: Instagram Instagram

O njoj: Bivša stjuardesa, Colleen živi prema mantri, „Ako ne sada, kada?!“. Njezin upečatljivi stil prvi je uhvatio Advanced Style bloger i fotograf Ari Seth Cohen, nakon što je upoznao Colleen u njezinoj kalifornijskoj konsignacijskoj trgovini 2011. godine. Od tada je sama po sebi postala modna muza i potpisala ugovor s Next Models.

Prati je zbog: Odvažne i neustrašive mode. Minimalizam Colleen Eschew u korist raskošnog glamura i živahnog štiha. Sa svojom bijelom kosom, prepoznatljivim smokey eyesom i crvenim usnama, ona je, jednom riječju, fantastična. Jednako je vjerojatno da ćeš je vidjeti u šljokicama i šarenom krznu kao i u strogo krojenim odijelima i sofisticiranim haljinama.

Možda vas zanima Osvojio nas je ovaj Instagram profil koji baš svi zaljubljenici u Pariz, modu i sve francusko moraju zapratiti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@baddiewinkle
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    bravo bravo bravo.....tako se stari