Moda

5 veselih modnih trendova za proljeće koji podižu raspoloženje i prizivaju optimizam

  • Prilikom pregledavanja kolekcija za proljeće ljeto 2021. prvo moramo imati na umu kontekst u kojem su ovi modni komadi stvoreni dizajneri su se tijekom lockdowna susretali s brojnim izazovima
  • Jer nije lako zamisliti život s izlascima, dotjerivanjem i odjećom koja se nosi izvan udobnosti doma
  • Možda baš usprkos tomu proljetne kolekcije diktiraju tako vesele, maštovite, šarene i otkačene trndove

Naravno, način na koji se odijevamo može imati ogroman utjecaj na to kako se osjećamo, a istovremeno odražavati šire promjene u raspoloženju, stoga ne čudi s obzirom na trenutačnu situaciju kako su se dizajneri odlučili usmjeriti na ono što nam zaista treba od mode. Postojala su dva pristupa - neki su stvorili nevjerojatnu, zarazno veselu odjeću da vrate radost u nove ulične trendove, a drugi su nam donijeli klasične komade koji izgledaju kao nastavak kolekcije udobne odjeće od prošle godine. Ipak, mi smo se orijentirali na ove prve, vedrih boja i zabavne. Zarina proljetna kolekcija pastelna je zemlja snova: Pogledaj koje smo komade izdvojili!

Možda vas zanima Traperice s prorezima poput tangi novi su seksi trend, bi li se odvažila nositi ih? Rubrika Moda Moda

1. Prekrasne raskošne haljine 

Ovakvoj lijepoj odjeći nije bilo mjesta u našim ormarima 2020. godine, međutim, dizajneri su optimistično zamislili fantastičnije haljine spremne za svaki povratak na planirana vjenčanja i večernje izlaske. Slojevi tila i raskošne haljine osvojile su nas na prvu.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp S lijeva na desno: Mango (549,90 kuna); Zara (299, 90 kuna); Reserved (349, 90 kuna)

2. Jarko ružičasta

Vidjeli smo more odvažnih, jarkih boja u mnoštvu tkanina i tekstura u najavama za proljetne kolekcije, no ružičasta boja se najviše ističe. Modni potrali i urednici odgovorno tvrde da je boja proljeća - roza.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: Stradivarius (Blejzer 229,90 kuna); Mango (349,90 kuna); Zara (299, 90 kuna)

Možda vas zanima Ovo su najbolji ulovi iz Mangove nove neodoljive kolekcije, vrijede svake kune Rubrika Moda Moda

3. Šareni printovi

Dugine pruge i jake boje postale su glavni motiv za 2021. godinu, kao simbol nade i optimizma. A što ih je više na hrpi, izgleda, to bolje. Stoga ne čudi što su šareni printovi zavladali modnim svijetom.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp S lijeva na desno Mango (Hlače 349, 90 kuna), Zara (299, 90 kuna), Reserved (119, 90 kuna)

4. Mrežasto i s rupama

Tkanine u stilu ribarske mreže do sada su bile rezervirane samo za poneki ljetni kardigan; sad se mreže i rupice nose na svemu. Zavladale su već u rano proljeće, a nastavit će vladavinu i ovog ljeta. Ako ništa, barem nam neće biti previše vruće.

 | Autor: Anamarija Perdijić Anamarija Perdijić

S lijeva na desno Zara (119, 90 kuna), Stradivarius (229,90 kuna), Mango (249,90 kuna)

5. Modni križanci

Popularni križanac jakne i košulje, shacket, već se dugo nosi, no sad kao da su "križani" predmeti postali ideja vodilja. Što na luđe načine izmjeniš ili primijeniš neki komad, to bolje: klasični Coco Chanel komplet pretvoren je u ljetni kompletić s kratkim hlačama, traper jakne spajaju se s balonerima, dva materijala različita uzorka u jedan novi komad, oversized pulover postao je haljina...

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: Mango (prsluk 449,90 kuna, hlačice 249,90 kuna); Zara (299,90 kuna); Stradivarius (Suknja 149,90 kuna)

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Photo: Instagram@ tihanaharapinzalepugin

Komentari 0