Moda

5 trikova da crna odjeća doista ostane - crna!

Ništa nas ne ljuti više nego kad nam s vremenom najdraža crna majica ili crne hlače izblijede i postanu sive te izgledaju i mnogo starije nego što jesu. Dobra vijest: s nekoliko savjeta ova se drama lako može izbjeći

Nikad nema dovoljno crnih hlača – ta je izjava poznata mnogim ženama. Čak kad to i ne želimo, moramo s vremena na vrijeme kupiti neku crnu odjeću, jer stara izblijedi pa nije više lijepa. Onda se na dnu ormara odjednom nađe hrpa sivkaste odjeće koju više ne nosimo – a nosile smo je tek nekoliko puta. Naravno da nas to živcira – ali to ne mora biti tako! Otkrivamo ti kako će tvoja crna odjeća doista dugo ostati crna. 

1. Peri je samo kad je to krajnje potrebno. Naime, nakon svakog pranja ispere se malo boje sa tkanine. To se može spriječiti jedino ako boja dobro prijanja na tkaninu. To se može jako dobro postići s…

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. …octom! Za to napuni dvije posude sa dvije trećine vode i jednom trećinom octa. Odjeća neka se dobro natopi tom tekućinom, potom poklopite posude te ostavite da odstoji preko noći. Ako će nakon toga još „mirisati“, isperi je. Odličan trik  i za isprane traperice! 

Možda vas zanima Četiri problema s trapericama – i kako ih se riješiti Rubrika Moda Moda

3. Crnu odjeću peri samo s crnom odjećom. Osim toga: lagano obojano rublje pere se na 30 stupnjeva ili manje. 

4. Upotrebljavaj posebna sredstva za pranje. Postoji niz deterdženata koji služe isključivo za pranje crne odjeće – koristi ih! 

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. Ako je šteta već napravljena. Ako ti odjeća bude siva, možeš je ponovno obojati posebnim bojama za tkaninu. 

Možda vas zanima Inventura ormara: stari komadi u novom ruhu Rubrika Video Video
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0