Moda

5 tkanina u kojima ćeš se najmanje znojiti tijekom paklenih vrućina

Pojačano znojenje tijekom ljeta je normalno i potrebno pa je poželjno odabrati tkanine u kojima ćeš se manje znojiti pri visokim temperaturama

I dok je pojačano znojenje uobičajeno tijekom ljetnih mjeseci, mnogi ljudi dodatno pogoršavaju situaciju krivim odabirom tkanina. Ako si i ti jedna od njih, vrijeme je da kreneš u potragu za savršenim ljetnim komadima napravljenih od materijala u kojima se nećeš preznojavati. U nastavku ti donosimo pet najboljih izbora: 

1. Pamuk

Prozračan i ugodan za kožu, pamuk je pravi izbor za vrele ljetne mjesece. Osim što ne zadržava toplinu, ovaj ugodni materijal upija vlagu s tijela i aktivira njezino isparavanje. Jedno je sigurno, s odabirom pamučnih komada ljeti sigurno nećeš pogriješiti. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

2. Lan

Lagani i prozračni lan ovoga se ljeta vratio na velika vrata i postao 'must have' u ormarima trendseterica. Ova iznimno ugodna tkanina odlično će se uklopiti u različite stilske formule, a ono što je najbitnije - efikasno će spriječiti znojenje. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima 5 prirodnih sastojaka u borbi protiv znojenja Rubrika Life&style Life&style

3. Keper

Ako se u ljetnim mjesecima teško odvajaš od popularnog trapera, ova tkanina je savršeni izbor za tebe. Naime, keper se najčešće proizvodi od pamuka pa je vrlo ugodan za nošenje i tvojoj će koži osigurati dovoljno zraka. Samim time, manje ćeš se znojiti. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

4. Svila

Ova luksuzna tkanina poznata je po tome što se prilagođava temperaturi tijela pa ga ljeti hladi, a zimi grije. Osim što izgleda odlično, svila je tanka, ugodna za nošenje i ne potiče znojenje. Ima li što ljepše od osjećaja meke svile na koži? 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Možda vas zanima Isprobala sam beauty proizvod otporan i na znojenje u teretani! Rubrika Beauty Beauty

5. Viskoza

Viskoza je tkanina koja je po kemijskom sastavu vrlo slična pamuku, dok svojim izgledom podsjeća na svilu. Upravo zato odličan je izbor za visoke ljetne temperature jer hladi tijelo i sprječava pojačano znojenje. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0