Moda 06. kolovoza 2018.

5 razloga zašto ti badić ne pristaje

Thinkstock.

Ponekad je nemoguća misija prikladno se odjenuti za plažu – očito je nama ženama sve teže i teže pronaći savršeni kupaći kostim. Pri tome moramo pripaziti na par sitnica…

Uvijek ćemo rado otići u šoping s prijateljicama – ali kad se kupuje kupaći kostim, to i nije baš slučaj. Surfamo satima po netu, pronađemo pravi model, a onda kad ga vidimo uživo – totalno se razočaramo. Ako smo i zadovoljne izgledom, često se događa da nam badić ne „sjedne“ sto posto kako treba. 

Dobra vijest: nije nemoguće pronaći savršeni kupaći kostim. Moraš samo pripaziti na nekoliko stvari…

1. Ideš u kupovinu badića sama

OK, lijepo je naručiti kupaći kostim online te ga u miru isprobati kod kuće ispred ogledala. Međutim, ako želiš savršeni kostim, onda su ti potrebni široka ponuda i stručni savjeti. Dakle – idi u trgovinu! Povedi sa sobom najbolju prijateljicu te isprobajte i prokomentirajte modele koji vam se svide. Neka te frendica te pofotka u nekima – kako bi mogla detaljno vidjeti je li sve OK. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Biraš isključivo svoj konfekcijski broj 

Oznake veličine mogle bi te odvesti na krivi put. Kao i kod druge odjeće, tako i kod kupaćih kostima nema normiranih veličina. Kad isprobavaš jedan model, uzmi barem dvije veličine u kabinu za presvlačenje. Osobito je kod bikinija vjerojatno da ćeš trebati donji dio u drugoj veličini od gornjeg. Najbolje je onda kupiti dvodijelni kostim koji se ne prodaje isključivo kao set. 

3. Ne provjeravaš kako je materijal obrađen 

Nema ništa neugodnije nego kad nas badić grebe. Zbog toga obavezno prije kupovine provjeri kako je obrađen materijal. Jesu li šavovi fini ili su „debeli“ pa će te iritirati? Najbolji su modeli kod kojih nema vidljivih šavova. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Pokušavaš previše toga sakriti

Ako ćeš pokušati sakriti neki dio tijela kupaćim kostimom, onda sigurno nećeš pronaći savršeni model. Nemoj se bojati pokazati kožu (pa na plaži si!). Nekim ženama čak bolje odgovara kad je donji dio malo više izrezan da se naglasi stražnjica. Naravno, najvažnije je da se dobro osjećaš u kupaćem kostimu – ali pružiš li priliku „odvažnom“ modelu – mogla bi izgledati fantastično! 

Možda vas zanima... Provjerili smo kakve kupaće nose slavne cure ove sezone Rubrika Stars Stars

5. Ne obazireš se na „držanje“ 

Kod donjeg rublja voliš udobnost i da „dobro drži“ – zašto to ne bi vrijedilo i za kupaće kostime? Dodatna potpora nije loša - osobito ako imaš veće grudi.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Komentari 0