Moda
Modni trikovi za žene u 40-ima

5 najboljih modnih trikova za žene starije od 40 godina - iskušaj ih sve!

  • Nema sumnje: žene starije od 40 godina izgledaju sjajno! 
  • Imaju stav i onaj određeni sjaj koji dolazi kada nešto znaš o životu
  • Vrijeme je i da svojoj odjeći daš isti izgled

Naravno da godine nisu bitne! I naravno da svatko može odjenuti ono što najviše voli te se općenito odjevati po svom raspoloženju. Međutim, neka modna pravila, kao i savjeti modnih stručnjaka nikada nisu na odmet. Primjerice, kako uskladiti sjaj 40-ih s modnim izričajem… Postoje mnogi simptomi po kojima osjećamo da smo zašli u 40-e, ne mora to biti naš (loš) stil.

1. 'Upgrade' odjeće je poželjan

Sa 40 godina sigurno si svjesna sljedećega: ima komada odjeće u koje se doista isplati uložiti više novca zbog njihove kvalitete. Kada je riječ o cipelama, potraži kvalitetan materijal i dobar kalup. Svakako ponovno preispitaj svoju veličinu sljedeći put kada kupuješ cipele: stopala se s vremenom mijenjaju i kuputi pola broja ili broj veće cipele nego što si nosila u mladosti neće te samo spasiti žuljeva već i čestog mijenjanja obuće. Uloži i u dobre sunčane naočale, po mogućnosti klasične koje je lako kombinirati. To se odnosi i na tvoje torbe: riješi se starih glomaznih modela odvažnih boja i pokloni si komad o kojem već dugo sanjaš.

2. Negdje je potreban i 'downgrade'

Statement ogrlice, zveckave narukvice ili XXL prstenovi: jesi li to doista ti? Što se tiče modnih dodataka, manje je više! Potraži prekrasan šal koji ćeš uvijek voljeti, a kada je u pitanju nakit, bolje je zablistati minimalizmom.

Možda vas zanima Odjeća nas može itekako pomladiti: ne trebaš kupovati sve iznova nego samo naučiti jedan trik Rubrika Moda Moda

3. S ovim komadima raskini!

Primjerice, pozdravi se s japankama, traper hlačicama s resama i neonskim bojama. To ne znači da bi odjednom trebala nositi isključivo dosadne poluvisoke cipele s visokom petom ili crne sakoe. Ali, osloni se na klasike koji ne upadaju u oči (nenamjerno), ali koji podržavaju tvoju prirodnu karizmu. Ili, poput Jennifer Aniston, pronađi bezvremenski uzorak koji ti sto posto pristaje.

4. Nemoj pratiti svaki trend

Ti jednostavno znaš bolje. Ako nikada nisi izgledala laskavo (ili se osjećala dobro) u maksi haljinama s cvjetnim printom, vjerojatno nećeš ni nakon 40-e, ma kako bile popularne.  Naravno, smiješ voljeti nove trendove i učiniti ih svojima. Ali, nemoj mijenjati stil koji si izgradila ubacujući trendove koji ti zapravo ne odgovaraju.

5. Pronađi svoju (novu) veličinu

Preuska košulja na trbuhu ili traperice koje otkrivaju golu kožu stražnjice prilikom sjedenja ne laskaju nijednoj ženi. Zaboravi brojeve na odjeći i eliminiraj fraze poput „Uvijek sam nosila 38.“ Odjevni predmeti su različiti za gotovo svaku marku. Stoga samo odaberi veličinu koja ti odgovara. Pa makar ona bila i dva konfekcijska broja veća od onog što "oduvijek nosiš". I točka.

Jedna frizura nikako ne odgovara ženama u 40-ima Možda vas zanima Žene starije od 40 godina ne bi (više) smjele nositi ovu frizuru? Da vidimo... Rubrika Beauty Beauty
Photo: shutterstock

Komentari 0