Moda

5 modela haljina koje nemaju rok trajanja: vrate nam se svako ljeto i svako ljeto ih volimo

Kada stigne ljeto, haljine postaju središnji i neizbježan komad naše garderobe, od jutarnje kave u gradu, preko odlaska na posao, do večernjeg izlaska. Vjerojatno ih je u svakom ormaru popriličan broj, no sa sve više brendova odjeće i sa sve boljim i raznovrsnijim izborom i naš apetit za još kojom novom raste iz dana u dan. Trendovi nas često očaraju, teško im je odoljeti, otkrivamo nove stilove, a nerijetko padnemo na "klasike", modele kave imamo već godinama, samo u nekoj novoj varijanti. Evo popisa pet najpopularnijih modela haljina koje ne poznaju sezone, trendove ni godine. Vraćaju se svake godine, jednako atraktivne i poželjne. Ulaganje u ove ljetne haljine se i isplati jer ćemo ih nositi kako ove tako i za nekoliko godina.

Košulja-haljina na plavo bijele pruge

Plavo bijele pruge oznaka su za ljeto pa nas ne čudi što se upravo ovaj model našao na popisu. Košulja-haljine dolaze u raznim dužinama i oblicima, a nama se sviđaju jer su isto vrijeme haljina koju bismo nosili na posao, ali i na plažu. Ovdje se sve vrti oko modnih detalja.

 | Autor: Instagram @vendelasvensson Instagram @vendelasvensson Instagram @vendelasvensson

Bijela haljina

Bilo da je riječ o mini, midi ili maxi dužini, bilo da je nosimo na plažu, na večeru ili za šetnju gradom, ništa se ne može mjeriti s bijelom haljinom. Osim što je elegantna i uvijek stvara profinjen izgled, bijele haljine naglašavaju naš ten i gotovo da im nisu potrebni modni dodatci - mogu nositi cijeli styling.

 | Autor: Instagram @_minesart Instagram @_minesart Foto: Instagram @_minesart

Milkmaid haljine 

Ovaj model haljine jedan je od najpopularnijih ovoga ljeta premda nije ništa novo. Ove haljine imaju rustičan štih, asociraju na seoski život (zato su i prozvane "haljinom mljekarice"), a idealne su za dnevne stylinge. Model je to uzak oko prsa i struka, a širok dolje, najčešće s četvrtastim izrezom na dekolteu i kratkim puf rukavima. Ne mora biti jednobojan, kariran ili na sitne cvjetiće još je slađi. 

 | Autor: Instagram @franki.dammone Instagram @franki.dammone Foto: Instagram @franki.dammone, milkmaid haljina

Bandeau haljine

Ovo su najseksepilnije haljine na ovom popisu. Bandeau ("traka") haljine nemaju naramenice nego su pripijene su uz tijelo i otkrivaju ramena i ključne kosti te ističu sve obline. Iako nam tijekom ljeta može smetati pripijeni kroj, ponekad nam dobro dođe i doza samopouzdanja koju osjećamo dok ih nosimo.

 | Autor: Instagram @negin_mirsalehi Instagram @negin_mirsalehi Instagram @negin_mirsalehi

Cvjetne haljine

Kakav bi to bio popis ljetnih haljina da se na njemu ne pronađu modeli s cvjetnim uzorkom? Volimo ih jer su romantične, ženstvene i baš poput bijelih haljine uz njih imamo cijelu modnu kombinaciju spremnu bez mnogo dodatnog razmišljanja. 

 | Autor: Instagram @madeleinerosiee Instagram @madeleinerosiee Instagram @madeleinerosiee

Možda vas zanima Mango je poludio za velikim cvijećem, a mi za ovim novim Mango komadima, baš su divni Rubrika Moda Moda

 

Photo: Instagram @jodielapetitefrenchie

Komentari 0