Moda

5 modela gležnjača koje će se uklopiti u baš svaki stajling

  • Paralelno s hladnijim danima gležnjače postaju neizostavan dio svakodnevnih stajlinga žena diljem svijeta pa nije ni čudo da većina žena u ovom razdoblju poželi obnoviti svoju kolekciju gležnjača
  • Kako bismo ti pomogli odabrati idealan par gležnjača koje će se uklopiti u sve tvoje stajlinge, a koje su istovremeno i lijepe i udobne, izdvojili smo 5 favorita
  • Jedno je sigurno, ove bezvremenske gležnjače iznimno su kvalitetne i blagonaklonjene prema tvojim stopalima te ćeš ih moći nositi godinama

Gležnjače slove za najprodavaniju obuću u jesenskim i zimskim mjesecima. Potpuno je normalno da u hladnim danima želimo zaštititi svoja stopala i pritom izgledati chic. Upravo zato ova vrsta obuće svake sezone izaziva veliko zanimanje trendseterica koje su u vječnoj potrazi za novim komadima.

Ako je vjerovati modnim stručnjacima, ove sezone istaknut će se nekoliko modela koji su istovremeno trendi i klasični, jer ćete ih bez problema moći nositi nekoliko sezona zaredom, a upravo to i jest cilj većine žena koje se odluče potrošiti novac na nove čizmice.

Tako se na policama trgovina i ove sezone pojavilo pregršt modela svima nam omiljenih gležnjača, no prilikom odabira novog modela pažnju treba obratiti ne samo na izgled, već i na udobnost, kvalitetu izvedbe i vrstu materijala. Sabrali smo sve navedene kriterije i izdvojili 5 modela gležnjača koje se mogu pohvaliti bezvremenskim dizajnom i maksimalnom udobnošću.

Bajkerske gležnjače

Omiljeni izbor mnogih trendseterica su bajkerske čizme čija popularnost varira od sezone do sezone, no zapravo nikad ne odlaze iz mode na duže staze. Stoga nas ne čudi da su i ove sezone ponovno in. Posebno će se svidjeti djevojkama koje njeguju rockerski stil, a zasigurno najpopularniji modeli su oni s detaljem zakovica.

 | Autor: A.S.98 ženske gležnjače - 2.527,30 kn (335,42 €) - dostupne u Rodea trgovinama

Nama su se svidjele smeđe gležnjače brenda A.S.98 koje bismo rado pospremili u svoju kolekciju čizmica. Izrađene su od stopostotne kože što znači da odlično 'drže' toplinu, dok je potplat izrađen od gume pa su vrlo praktične za šetnje po skliskom terenu. Vrlo su upečatljive i stajliš te će odlično upotpuniti svaku jesensku kombinaciju, bez obzira kombiniraš li ih uz suknje i haljine ili traperice.

Combat čizme

Bile su popularne 90-ih godina u vrijeme grungea, a nakon duže pauze, na modnoj sceni su ponovno sramežljivo pojavile prije otprilike 5 godina. Combat čizme, po svemu sudeći, i u novoj sezoni uživaju veliku popularnost kod brojnih zaljubljenica u modu. Osim što osiguravaju dobru potporu za gležanj i zaštitu od nepogodnih vremenskih uvjeta, izgledaju nevjerojatno cool.

 | Autor: Mjus ženske gležnjače - 1.479,00 kn (196,30 €) - dostupne u Rodea trgovinama

U moru modela koji su pristigli na police, nama se posebno svidio model s potpisom brenda Mjus. Vjeruj nam na riječ - uz ove crne kožne ljepotice s robusnim potplatom ne trebaju ti ni jedne druge čizme u ormaru. Pristaju uz apsolutno sve odjevne kombinacije, od romantičnih do cool outfita, što znači da ih možeš iskombinirati na sto i jedan način - i svaki put će izgledati kao da su stvorene baš za taj stajling! Predlažemo ti da ih uskladiš s predimenzioniranom pletenom vestom, plisiranom mini suknjom i dokoljenkama.

Klasične gležnjače na vezanje

Svaka žena u svom ormaru treba imati crne kožne gležnjače. Isto će ti reći i modni stručnjaci koji se slažu da ova obuća, baš kao i mala crna haljina ili bijela košulja, spada u kategoriju vječnih klasika.

 | Autor: Panama Jack ženske gležnjače - 1.479,00 kn (196,30 €) - dostupne u Rodea trgovinama

Ako se odlučiš za jedne ovakve čizmice, naša topla preporuka je model brenda Panama Jack. Izrađene su od visokokvalitetne kože pa iziskuju minimalno održavanje. Dovoljno ih je povremeno prebrisati mekanom, vlažnom krpom te po potrebi premazati kremom. Ove gležnjače odlične su za svakodnevne prigode i odjevne kombinacije pa samim time najbolje izgledaju u kombinaciji s trapericama.

Gležnjače u boji konjaka

Sudeći po kolekcijama vodećih dizajnerskih imena za novu sezonu, najveća promjena kad je riječ o cipelama vidljiva je po pitanju njihovih nijansi, a modeli u boji konjaka s lakoćom će zamijeniti primjerke u standardnoj paleti. Nijansu konjaka često nazivaju bojom luksuza zbog otmjenog i elegantnog dojma koji daruje svakom materijalu, a kao što je slučaj s pojedinom obućom, ova boja će svaki model gležnjača učiniti skupocjenim.

 | Autor: Pikolinos ženske gležnjače - 1.299,00 kn (172,41 €) - dostupne u Rodea trgovinama

Ljubiteljicama klasičnih komada zasigurno će se svidjeti Pikolinos gležnjače koje smo i sami stavili na listu želja. Kao i svi modeli gležnjača na našem današnjem popisu favorita, ove gležnjače su izrađene od kože, a kako bi pružile maksimalnu udobnost stopalima, u sebi imaju ušiven anatomski uložak. Zahvaljujući vezicama, lako se oblače, a mekani, samteni detalj pruža udobnost u predjelu gležnjeva.

Gležnjače s detaljem patenta

I dok smo patentne zatvarače na gležnjačama navikli viđati otpozadi ili s bočne strane, unazad nekoliko sezona primijetili smo kako upravo on postaje glavni detalj na čizmicama. Drugim riječima, više nije skriven, već upravo suprotno, nalazi se s prednje strane, po sredini gležnjače.

 | Autor: Wonders ženske gležnjače - 1.139,00 kn (151,17 €) - dostupne u Rodea trgovinama

Još ako je k tome istaknut kontrastnom bojom, kao što je to odlično odrađeno kod ovih Wonders gležnjača, tim bolje! Kontrast na ovim maslinastim čizmicama daje i povišeni crni potplat te crni obrub, a sviđa nam se i to što ovaj model gležnjača ima skrivenu petu, što je odlično za zdravlje stopala i kralježnice. Iako su vrlo svestrane po pitanju uklapanja u stajlinge, predlažemo ti da ih nosiš u kombinaciji sa suknjama i haljinama midi kroja.

Ukoliko ti se svidio naš izbor bezvremenskih gležnjača, podsjećamo te da sve izdvojene modele možeš potražiti u Rodea trgovinama. Rodea je maloprodajni lanac ženske i muške kvalitetne i moderne obuće koji u svojoj ponudi ima renomirane europske brendove kao što su Wonders, Panama Jack, Jungla, Pikolinos, Igi & Co., Ara, A.S.98 i Mjus, ali i hrvatske proizvođače (Galko, Gis – Pako, Spalatina, Papuča). Rodea obuća je prepoznatljiva po udobnosti, kvaliteti i eleganciji pa možeš biti sigurna da ćeš u bogatoj ponudi pronaći obuću lijepog dizajna, izrađenu od visokokvalitetnih materijala s dodatkom anatomskih uložaka za maksimalnu udobnost stopala. Ljubazno i profesionalno osoblje iz Rodee pomoći će ti svojim savjetima te se pobrinuti da iz trgovine izađeš s točno onim što si zamislila. Popis i lokacije Rodea trgovina pogledaj ovdje.

Photo: shutterstock

Komentari 0