Moda

4 pogreške kod kupnje traperica koje nam se tako lako potkradu

  • Kupnja traperica je izazov: toliko modela, boja, dužina, koje dobro stoje na guzi, koje sužuju struk, koje...
  • Teško je na sve misliti pa nam promaknu najbanalnije stvari
  • A nitko ne želi traperice koje se nose samo jednu sezonu ili se deformiraju nakon jednog pranja
Možda vas zanima Bliži nam se zimsko sniženje! Ovih je 5 stvari dobro hvatati po sniženim cijenama Rubrika Life&style Life&style

Kupiti novi par traperica nikad nije bio lak zadatak. Toliko krojeva, dužina, već jedva pratimo kako se koji model zove, pa onda još toliko nijansi plave, sive, crne, ovakvi ili onakvi džepovi, šavovi... Kakve uopće odgovaraju našoj figuri?! Čovjek se lako pogubi putem. Pa nam još moraju dobro stajati na guzi, činiti nas vitkijima, sakriti pokoji nedostatak... Uh, nije ni čudo da nam se potkrade pokoja greška dok nam mozak zakuhava od silnih odluka koje moramo donijeti dok kupujemo jedne jedine traperice. Možda su najjednostavniji komad za nositi, ali za kupiti sigurno nisu! Na ove četiri pogreške trebaš pripaziti:

1. Nasjedaš na trendove

Kad je o trapericama riječ, treba se osloniti na klasiku. Eksperimentiranje s nečin sasvim drukčijim može biti lijepa promjena, ali modeli koji jako odskaču, s resicama, velikim rupama, izvezenim cvijeće, našivenim biserjem najčešće su nosivi jednu sezonu, u najboljem slučaju dvije. Nakon toga će ti već izgledati kao totalno prošla moda pa ćeš se glupo osjećati odjeneš li ih. Završit će na dnu ormara, možda ćeš se i pitati što tije bilo da ih kupiš. Drži se klasičnih modela koji laskaju tvojoj figuri i u kojima se osjećaš dobro.

2. Nisi otvorena za nove stilove

Ne, ovo nije u suprotnosti onome što smo malo prije rekli, da ne treba previše eksperimentirati. Čak i ako ne nasjedneš na svaki trend ima novih modela na koje se isplati obratiti pozornost. Možda se iznenadiš kako ti dobro stoje na primjer mom jeans ili pak vrećaste traperice. Daj šansu i nekim modelima koje nisi navikla nositi. Lako moguće da se rodi nova ljubav pa to postanu tvoje najdraže traperice.

3. Ne obraćaš pozornost na kvalitetu

Kupuješ li baš najjeftinije traperice, lako je moguće da ćeš se razočarati - brzo će se razderati, možda promijene oblik, gumb otpadne. Obrati pozornost na to kakav je materijal i jesu li kvalitetno sašivene. Pamuk s malo spandexa (ne više od 2-3%) je idealan, čak bolji od traperica od stopostotnog pamuka. Mogle bi se razvući već nakon prvog pranja i takve ostati.

4. Nije ti važna udobnost

Nije jedino važno da traperice dobro izgledaju na tebi dok stojiš. Pokušaj sjesti u njima u kabini za presvlačenje, čučnuti. Mora ti biti udobno u njima u svakoj pozi. Ako ti se otisak od gumba ureže u kožu trbuha nakon što dvije minute imaš traperice na sebi, onda to nisu hlače za tebe.

Photo: Instagram@ivanaparadzikovic

Komentari 0