Moda

3 trenda nakita koja ćemo u narednim mjesecima viđati posvuda

  • Izbor nakita je vrlo subjektivan i baš kao u umjetnosti, ne slažu se svi oko toga što se smatra lijepim, modernim ili prikladnim
  • Činjenica je da je trendove nemoguće ignorirati, no nije poželjno voditi se isključivo trendovima. Oni su tu samo za dobivanje novih ideja i inspiracija kada se radi o tvojim odjevnim kombinacijama i kolekcijama nakita
  • Nova FREYWILLE Dada Dance Day kolekcija krije komade nakita koje ćeš moći nositi i kasnije kroz sve sezone, kao i dugi niz godina

Nakit je uvijek dobra ideja! Statement par naušnica ili raskošna narukvica baš uvijek uspiju dodati savršen završni detalj i najjednostavnijem stajlingu, bilo da se radi o stajlingu za dnevne ili večernje prilike. Nakit je nedvojbeno najsvestraniji predmet u ormaru svake žene jer, osim što se nosi u svim godišnjim dobima, moguće ga je nadograđivati novim komadima nakita i na taj način stvoriti originalan look svojstven osobi koja ga nosi. Samim time predstavlja i pametnu investiciju, posebno ako se odlučimo za kvalitetan nakit od nehrđajućeg čelika, emajla ili plemenitih kovina.  

Imamo dobre vijesti za ljubitelje nakita - u 2023. očekuje nas pregršt statement komada nakita koje jedva čekamo vidjeti na ulicama. Nakit je posebno važnu ulogu odigrao na tjednima mode u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu, a mi smo izdvojili tri vodeća trenda nakita koja su se istaknula, a koje ćemo u narednim mjesecima viđati posvuda. 

Ekstremno duge naušnice

Dugačke, osebujne i upečatljive - tri su glavna pravila kada je ovaj trend naušnica u pitanju. Na revijama brojnih vodećih brendova uočili smo povratak upravo ovakvih modela naušnica koje sežu sve do ramena. Najčešće su se ponavljale naušnice s nanizanim kamenjem, cirkonima, perlama i detaljima poput cvjetova, resica, pa čak i školjki, a čar ovog nakita je u tome što se odlično uklapa u večernje odjevne kombinacije. No, ukoliko si dovoljno odvažna da ih nosiš uz dnevni outfit, tim bolje!

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE Hommage à Claude Monet Désirée naušnice

Biseri za dozu profinjenosti

Biseri su oduvijek bili simbol elegancije i bezvremenske klasike, no kroz godine se uvijek pojavljuju i povlače s modne scene. U 2023. će ponovno odigrati vodeću ulogu kada je nakit u pitanju. Imali smo to prilike vidjeti na revijama brojnih modnih kuća, a na tebi je da odabereš komade nakita s biserima koji se najbolje uklapaju u tvoju modnu viziju. Predlažemo ti da ne pretjeruješ s biserima, kako ne bi izazvala kontraefekt, odnosno biraj samo naušnice u kombinaciji s narukvicom ili ogrlicu u kombinaciji s prstenom.

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE Hommage à Alphonse Mucha Ocean Drops naušnice

Geometrijski minimalizam u zagrljaju najljepših boja

Unikatan nakit od pečenog emajla ukrašenom profinjenim i jednostavnim geometrijskim oblicima u zagrljaju snažnih i smionih boja još jedan je u nizu trendova koje ćeš moći nositi godinama. Elegantna dihotomija estetike najbolje opisuje FREYWILLE kolekciju Hommage à Sophie Taeuber-Arp, set Dada Dance Day, gdje se geometrijski minimalizam susreće s razigranošću, a jednostavnost neprimjetno stapa sa sofisticiranošću. Ovaj umjetnički nakit od emajla kreiran je za žene snažnog duha koje karakterizira unutarnja snaga i upornost. Avangardna kompozicija osvaja pažnju te podiže i najjednostavniji outfit snažnim bojama uhvaćenim u igri čistih geometrijskih elemenata. 

 | Autor: FREYWILLE FREYWILLE Dada Dance Day kolekcija nakita

Imaj na umu da je izbor nakita vrlo subjektivan i baš kao u umjetnosti, ne slažu se svi oko toga što se smatra lijepim, modernim ili prikladnim. Naša je preporuka da vodiš računa o trendovima, no pritom svakako obrati pozornost na vlastiti identitet i osjećaj za stil. Izbor nakita treba biti intiman i individualan, a trendovi su tu samo za dobivanje novih ideja i inspiracija kada se radi o tvojim odjevnim kombinacijama i kolekcijama nakita. Nova FREYWILLE Dada Dance Day kolekcija krije komade nakita koje ćeš moći nositi i kasnije kroz sve sezone, kao i dugi niz godina.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

FREYWILLE Dada Dance Day kolekcija govori jezikom najupečatljivijih nijansi smaragdno zelene, jarke crvene, tajnovite crne, kraljevske plave i bogate zlatne boje, a stvorena je za sve koji su dovoljno odvažni da zakorače u svijet apstrakcije i prepuste se moći nakita. Naime, ovaj nakit je kreiran da nas inspirira, uvede u ulogu u kojoj ćemo apsolutno uživati te da u punom svjetlu predstavi našu osobnost i energičnost.

FREYWILLE kolekcija Hommage à Sophie Taeuber-Arp slavi najznačajniju predstavnicu apstrakcije u švicarskom slikarstvu, a nadahnuta je njezinim slikarskim remek-djelom iz 1932.godine koje nosi naziv “Quatre espaces à cercles rouges roulants”. Apstraktan geometrijski dizajn dolazi u dva seta: Dada Dance Day i Dada Dance Evening. Unikatan i originalan FREYWILLE nakit od pečenog emajla ukrašen 24 karatnim zlatnim prahom izrađuje se u središtu Beča od davne 1951.godine. Drugačiji i poseban, kao vrhunski spoj umjetnosti i modernog nakita, diljem svijeta oduševljava ljubitelje umjetnosti i profinjene estetike živopisnim motivima od kojih su posebno upečatljivi oni inspirirani remek-djelima majstora slikarstva kao što su Monet, Klimt, Van Gogh, Gauguin, Hundertwasser , Mucha i Sophie Taeuber-Arp.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

FREYWILLE editorial posvećen kolekciji Dada Dance Day uhvatio je svojim objektivom talentirani Ante Odak, a pripadaju mu i zasluge za kreativno vodstvo. Styling potpisuje Ivana Pavić, šminku Simona Antonović, kosu Zvonimir Andrić Jurišić za salon Glamour, a u ulozi modela je predivna Emma Galogaza.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/ ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Photo: Ante Odak

Komentari 0