Moda

3 'must have' komada za jesen koje svaka trendseterica ima u svom ormaru

  • Jesen je stigla, a ti podhitno trebaš obnoviti garderobu? Biraj mudro!
  • Predlažemo ti da investiraš u nekoliko 'must have' komada koje svaka istinska zaljubljenica u modu već ima u svom ormaru
  • U nastavku ti donosimo 3 'must have' komada za jesen koje svaka trendseterica ima u svom ormaru

Nakon dugih, sunčanih dana i kratkih rukava, stiglo je vrijeme za nešto topliju odjeću i obuću. Iako je mnogima ljeto najdraže godišnje doba, činjenica je da i jesen ima svojih čari. Šareni pejzaži, slasne delicije od bundeva i mekani puloveri samo su neke od prednosti koje sa sobom donosi jesen. Prilika je to i za obnovu garderobe, jer sigurni smo da će ti dobro doći nekoliko novih modnih poslastica kojima ćeš moći začiniti svoje odjevne kombinacije.

No, naš savjet ti je - biraj mudro! Ako ne želiš potrošiti hrpu novaca na komade koje ne znaš kako bi uskladila i koji će na kraju 'skupljati prašinu', predlažemo ti da investiraš u nekoliko 'must have' komada koje svaka istinska zaljubljenica u modu već ima u svom ormaru.

Nude baloner

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Mnogi će se složiti da baloner predstavlja ključan komad u koji se uvijek isplati investirati jer godinama ne izlazi iz mode. Prije svega, baloneri su napravljeni u praktične svrhe, a ime su dobili po ogrtačima britanskih i francuskih vojnika koji su se u njima borili u rovovima tijekom Prvog svjetskog rata. Osim detaljima poput resica i mnoštva džepova, modni dizajneri nerijetko se prilikom osmišljavanja novih modela balonera poigraju netipičnim tkaninama poput vinila, PVC-a ili kože. Ipak, najklasičniji 'nude' baloner u bež nijansama ujedno je i najsigurniji odabir. Osim što izgleda vrlo elegantno i profinjeno te je idealan za prijelazna razdoblja, lako će se uklopiti u svaki tvoj stajling, bilo da je riječ o stajlingu za dnevne ili večernje prigode.

Svilena marama

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Jedan od super načina da začiniš svoje odjevne kombinacije je pomoću marame. Svilena marama nije tako jeftina investicija, no vrijedna je investiranja, posebno odabereš li kombinaciju boja koja će se odlično uklopiti u tvoj ormar. No, na policama trgovina možeš pronaći i hrpu alternativa svili, po puno povoljnijim cijenama. Ovaj modni detalj je multifunkcionalan i može biti vrlo efektan - maramu možeš nositi oko ovratnika svog novog balonera, ukrasiti njome ručku torbe ili kosu ili je svezati oko vrata.

Upečatljivi nakit

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Uz brojne modne trendove koji dolaze i prolaze, postoje oni nezaobilazni i pouzdani komadi koji idu gotovo uza sve, trajno su šik te nadilaze vrijeme. Naravno, radi se o modnim klasicima čiju vrijednost sve više prepoznaju mnoge neovisne i snažne žene te ih koriste poput neoslikanog platna u kreiranju profinjenog i jedinstvenog stila. Na listi takvih modnih klasika ističu se bež baloner, mala crna haljina, bijela košulja te dizajnerski nakit. Osim što nadilazi sezonske trendove, tajna vječnosti dizajnerskog nakita je ta što ima moć začiniti baš svaku odjevnu kombinaciju, pa čak i najdosadniju. Kombiniranje nakita sa stajlinzima ujedno je i prilika za igru, izražavanje osobnosti i kreativnosti.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Upoznaj Dada Dance Night kolekciju nakita

Jedna od najnosivijih i najljepših kolekcija nakita koja će savršeno odgovarati uz baš sve modne klasike kreirana je u bečkom ateljeu brenda FREYWILLE, a zove se Dada Dance Night. Ovaj set nakita odiše lakoćom i jednostavnošću, a satkan je kombinacijom boja savršeno prilagođenom za sve one koji teže minimalizmu i eleganciji. Inicijalno je dizajn FREYWILLE seta Dada Dance Night   nadahnut umjetnošću Sophie Taeuber-Arp, jedne od najznačajnijih predstavnica apstrakcije u švicarskom slikarstvu. Pulsira sjećanjem na rane godine 20. stoljeća i kreativnu pobunu dadaistica koje su se umjetnošću suprotstavljale  konvencijama. Esencija ovog nakita počiva na strogim geometrijskim oblicima obojenim toplim zemljanim tonovima  te sofisticiranim nijansama  svjetloplave i sive  tajanstveno uokvirene moćnom crnom i zlatnom bojom. FREYWILLE kolekcija Dada Dance Night na poseban način ističe žensku snagu i individualnost, te doslovno zrači tajanstvenom i mističnom aurom  “femme fatale”.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Srce svake FREYWILLE umjetničke minijature čine visokokvalitetna tehnika finog emajliranja i vještina oslikavanja. To je iznimno složeni proces koji podrazumijeva i do 100 koraka preciznog ručnog rada za izradu samo jednog komada nakita. FREYWILLE majstori za emajliranje, poznati su diljem svijeta. Da bi stekli potrebnu stručnost i vještine, potrebna su desetljeća usavršavanja i poznavanje svih detalja autentične FREYWILLE tehnike fuzije zlatnog praha s emajlom: točno vrijeme i temperature pečenja za svaku pojedinačnu boju, sastojci svake boje jer se one miješaju i stvaraju u FREYWILLE ateljeu po posebnim recepturama. Sve to, uz beskonačnu kreativnost i talent FREYWILLE dizajnera, dovodi do iznimne postojanosti i estetike najljepših umjetničkih komada nakita.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

FREYWILLE editorial posvećen kolekciji Dada Dance Night  uhvatio je svojim objektivom talentirani Ante Odak, a pripadaju mu i zasluge za kreativno vodstvo. Styling potpisuje Ivana Pavić, šminku Simona Antonović, kosu salon Glamour, a u ulozi modela je predivna Tia Marciuš.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/  ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, 
Preradovićeva 2. 

Photo: Ante Odak

Komentari 0